Button: "Şampiyonada Favori Olmak Stres Verici"

yazar:

kategori:

Jenson Button, Formula 1’de hızlı olmanın verdiği baskıyı anlamaya başladığını söyledi.

İngiliz pilot İstanbul’da yarışı kazanırsa Schumacher’in sezona en iyi başlangıç yapma rekorunu egale edecek.

Button, “Onun neden emekli olduğunu anlıyorum.” diye konuştu.

Alman pilotun 16 yıllık başarılarla dolu kariyeri hakkında konuşan Button, “Eminim hayatının en stresli zamanları olmuştur. Saçma gelebilir ama burada önde olmak geride olmaktan kesinlikle çok daha stresli. Geçen seneki durumdan kesinlikle daha stresli” dedi.


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    katılıyorum eren.f1 i taşıyabilmek için pilotajın dışında birazda kişilik olarak veya görünüş olarak yapacaksın bunu.kimi,alonso son 2 senedir zor zamanlar geçiriyor ama hala superstar bu ikili.lewis ve massa ise daha içten olarak paylaşıyorlar.ben bu 4 lüyü daha fazla f1 adına ''veliaht'' olark görüyorum.öte yandan button da bu sene daha fazla ön planda.ama bu pilotlar bunu 1 senede elde etmedi.o yüzden vettel in f1 i kurtaracak,veliaht olacak zamanlarına daha var.herşey adım adım olur zamanla.iyi pilot ama henüz olgunlaçmadı.ayrıca schumi ye benzettiğim yönü pek iyi start alamaması. 🙂

  2. Her fırsatta schuminin veliahtı,schuminin potansiyeli var gibi sözler sarf ediyordu vettele.
    Üstelik henüz f1'de yıldızı yeni parlamış vettele schumacherin yerini dolduruyor vs dedi.
    Sayın Okay Karacan için öyle olabilir,ama bir çok schumi taraftarı aynı görüşte olmayabilir.
    2006 da schumiyle mücadele eden alonso değilmiydi?
    2003'te raikkonen mücadele etmedi mi?
    Yani bu pilotlarda schumi ile başabaş gidebilmişlerse benim için schuminin yokluğunu aratmamışlardır.
    Tabi diğerlerinin görüşünü bilmiyorum.
    Ama ben bunu; alonso,lewis,raikkonen,jpm,fisichella gibi pilotlara saygısızlık aynı zamanda bu pilotları destekleyenlerede saygısızlık olarak görüyorum.

  3. @ Abdullah Çelik
    Aynen katılıyorum bu bir "geçikmiş kahramanlık" buttona baksanıza hiç pilotaj hatası yapmıyor…
    Adrian Newey'ide bir kez daha tebrik ediyorum kerssiz ve difüzörsüz (monako'dan önce) böyle bir araç tasarlayabildiği için… gerçekten hakkını verdi bu sene..

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bence webber e o kadar bağırdığına göre kesin iddaa oynadı webber polu alacak diye 1 trilyon falan kaybetti sonradan.kazansaydı sırra kadem basardı,şimdide olayın şokundan çıkamamış olabilir.:))))) aslında startta şöyle yakın bir mücadele olsada eğlensek.ouuwwwwwwwwwwwwwwww buemi inanılmaz start aldı 20inci sırada 😀 vettel kötü kalktı..ooo vettel 1 😀

  5. :))))))) Adını veremediğin sitedeki: Okay karacanın kendinden geçtiği anlar adlı başlıktaki video'yu izleyince anladım ki çok komik ama traji komik bir an olmuş hakkaten f1 sunamadığı onca yılları son 1 dakikada acısını çıkarttığını söyleyebilirim. Bakalım yarın nekadar fazla güldürecek bizi. Herşeye rağmen sen çok yaşa Sevgili Okay karacan her nekadar takımını belli etsende biz seni çok seviyoruz…:)))

  6. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    adını veremeyeceğim bir sitede son 2 dk var arkadaşlar.başlıkta okay karacanın kendinden geçtiği anlar.izle izle gül.umarım yarın zevkli ve çekişmeli bir yarış olur.hem birazdaha bağırsın okay komik olsun sezon yeterince dramatik zaten.

  7. elif çivici avatarı

    ya nasıl bi anlatımdı o ya ..yemin ediyorum bazı yerlerde tv nin sesisini kısıp öyle dinledim..cok heyecanlı cok taraflı bi anlatımdı bence en gereksiz şeye bile bagırdı :D:D:D

  8. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bu arada katılıyorum.okay karacanın red bullara çığlık atarak,brawn gp yi geçmesine sevinenmesi saçmalıktı ama o webber demesi baya komiğimede gitmedi değil.

  9. tabi ki button iyi bi pilot kötü pilot olsa 2 ya da 3 sene sonra F1de olmazdı. iyi bir araç olsa bile onu bütün yarışlarda hatasız bir şekilde kullanmak yetenek ister tabi bunda aracın dengeli olmasının da payı büyük ama yine de sezon başından beri hatasız bir sürüş var. ama butonın kendisininki kadar iyi bir araca sahip bir pilotla (barichello hariç) rekabet etme imkanı olsa şampiyonluğu daha da anlamlı olur. bu şekilde zaten araç en iyisi o aracı kime versen şampiyon olur görüşü ağır basıyor. bu şampiyonluğu kendine karşı yarışarak elde edilmiş bir şampiyonluk gibi olacak. güçlü bir rakibe karşı kazanılan şampiyonluk daha anlamlı ve güzel olur bence. ancak kimseyi de işini çok iyi bir şekilde yapıp en iyi aracı geliştirdiği için suçlayamyız. suçlanacak birisi varsa o da sezon başında kurallara açıklık getirmeyip difüzörden dolayı brawnın öne çıkmasına neden olan FİAdır. Ross Brawn da bu şekilde şampiyonluklarının büyük bir anlam ifade etmiyceğinin farkında olduğu için geçenlerde büyük takımların geri dönmesini istediğini belirten açıklama yapmıştı. ancak herşeye rağmen button ve brawnın şampyonluğunun hakedilmiş ve saygı duyulması gereken bir şampiyonluk olduğu gerçeği değişmez.

  10. abdullah çelik aynen katılıyorum ve de kubica örneğini veriyorum ne oldu bu adama bir senede tüm yetenekleri köreldimi araba süremiyormu hayır yetenekli ama arabsı kötü.ama bazı taraftarlar tarafından sevilmemeye başladı.benimde hoşuma gitmiyo rekabetsiz kazanması ama hakediyor bence birazda gösterdiği performansa saygı duyulması lazım yok brawngp aracını nakajimaya versen kazanır olayı çok şaçma hamiltonın kazandığı araba içinde aynı şey söylenir o zaman veya massanın ferrarisi.

  11. Sıralamalarda Okay karacan sezon başından beri yaptığı o büyük hissettiği Anti Button tavrınıda kınıyorum. Hiçbir Televizyon spikeri kendi istedği pilot kazandığı için o denli sevinme hakkına sahip değildir. Orada düzeyli ve objektif bir yoruma sahip olması için o görevi üstlenmişken o kahkahalarını yaptığı işe saygısızlık olarak görüyorum

  12. Bir Button Taraftarı olarak sürekli kazanan bir pilot olmasına sevinsemde. Bir gerçek varki diğer takımlar ile çekişmeye girmediğinden, Herkezin gözünde kötü pilot damgası yemesi hiç hoş değil. Kimse kötü pilot değildir bu konuma bizden heleki türkiyeden gelebilen kimse yoktur henüz.. Bu söylenenlerin üstüne Button Bir formula 1 pilotudur ve altındaki araçla en iyisini yapmak zorundadır. Onu ekstra bir el itelemiyor önlerde olsun diye kendi bileğinin gücüyle ve bilgisiyle bu konuma gelmiştir. Bu sene en favori odur diye gelecek sene de kötü araç olacak veya olmayacak sözü geçsede Button daimi olan ve olacak bir pilot olarak kendini kanıtlamıştır.

  13. buttonun sürekli kazanmasından rahatsızlık duyanlardanım ama herkesin hakkını verelim lütfen. niye sizin bahsettiğiniz gerçek kahramanlar şu anda kazanamıyorlar? kahramanlarsa eğer?

    f1deki pilotların % 80ı özeldir ve yeteneklidir, % 20si ise işte sponsorla torpille falan gelmiştir birşey yapamaz, er ya da geç giderler.

    button bu sezon bugünkü sıralamalara kadar olan bölümde iyi bir pilot olduğunu kanıtladı.

    bana göre buna "geçici kahramanlık" değil de "gecikmiş kahramanlık" denir.

    f1de araç çok büyük faktördür. aracın varsa sen de varsın yoksa sen de yoksun. yoksa bugün okay karacanın söylediği gibi basit olmuyor bu işler. küçük bir ayar değişikliği seni 10.luktan 1.liğe çıkarmıyor eğer altındaki aracın iyi değilse.

  14. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    geçici kahramanlığının tadını çıkar jenson.seneye krallar geldiğinde sen sadece yardımcı oyuncu olacaksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir