Brawn FOTA İle Zincirleri Koparmamaya Kararlı

yazar:

kategori:

Ross Brawn, Williams ve Force India gibi bağımsız takımları takip etmeyeceğini ve Formula 1 Takımlar Birliğine bağlı olduğunu vurguladı.

Williams, 2010’a başvuru yapması nedeniyle FOTA’dan atıldı ve son olarak Force India başvurusunu yapması nedeniyle FOTA’dan ayrılma ile yüzleşiyor.

Brawn “Frank’in pozisyonunu anlayabiliyorum, Frank’in bizde olmayan, Bernie ve FIA ile bir anlaşması vardı bu yüzden zorluklar yaşadı.”

“Ancak bu takımın varlığı FOTA’nın özellikle de Mclaren ve Mercedes’in desteklerine bağlı ve FOTA’nın çalışmalarının iyi olduğunu düşünüyorum.”

“FIA ile görüşmelerde nasıl olduysa bir bağlantı sorunu oldu ve bu yüzden sorun ortaya çıktı çünkü FOTA’nın çok iyi fikirleri var ve aynı şekilde FIA’nın da. Umarım bu fikirler biraraya getirilerek çözüm bulunur.” dedi.

Brawn ayrıca Williams ve Force India dışında diğer FOTA üyelerinden birliği bozacak bir takımın kalmadığını söyledi.

Brawn “Bu takımlardan daha fazlasının gideceğini düşünmüyorum. Force India’nın, onlardan öğrenmeniz gereken nedenleri vardı ve Frank’in de nedenleri vardı. Ve durum onlar için zordu.” dedi.

Gelecek sene için FOTA’nın önerileri hakkında konuşan Brawn “Gelelek sene için FOTA’nın önerisi sezon içerisinde birisi sezon başlangıcında diğer 2’si sezon ortasında olmak üzere 3 karoser güncellemesi olması. Bu çok fazla para tasarrufu yapacak çünkü her ne zaman öyle ya da böyle bir güncelleme yapsanız bu çok pahalı oluyor.”

“FOTA gelecek sene için dondurulmuş 1.5 milyon Euroluk vites kutularını ve FOTA üyelerinin sağlayacağı 5 milyon Euroluk motorları önerdi ve bunlar ilk öneriler. FOTA’nın yaptığı çok harika şeyler var. Sadece FIA ile olan tartışma ortamından çıkmamız lazım.” dedi.

Brawn ayrıca, gelecek cuma günü açıklanacak kritik karar öncesinde FIA ile çözüm bulabilecekleri konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Brawn “Geçici çözümler var ancak eğer FIA gelecek sene için 10 yeni takıma F1’e girme hakkını verirse o zaman sorun olacak çünkü bize yer kalmayacak. Ve ardından ne olur bilmiyorum.”

“Umarım bu olmaz çünkü eğer diğer 10 takım kabul edilirse o zaman büyük sorun olacak. Konu çözüme kavuşana kadar bu büyük sorun olsa da, bene çözüm olacağını umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    FIA simdi s apa oturdu cünki BRAWN Icok destekliyordu FIA iyi kazik oldu yeni seri geliyo derim yada FIA baskani ihtiyar emekli olacak

  2. Ferrari, Redbull, Toyota ve Renault gibi takımlar F1 denilen bu bizim sevdiğimiz platformda olmayacaksa bunun sebebi başlıca Fia olacaksa varsın onlar yerinde saysınlar Brawn Gp de onlarsız olmazsa olmaz bir f1 istemedği için seneye başka bir seri dileklerimle yeni takımlarla formula 1 adını kirletmeyi seçen heyyy mosley artık kazanan sen olmayacaksın

  3. enterasan ama bu adam çok akıllı bana öyle geliyor

  4. Bütçe kısıtlaması Brawn GP nin çok işine yarıycağı halde Ross Brawn'ın fotayla birlikte hareket etmesini çok takdir ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir