Prost: Çifte Puan Kuralı Çok ‘Yapay’

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu ve dünya şampiyonu Alain Prost, bu hafta sonu ilk kez kullanılacak çifte puan kuralının yapay olduğunu söyledi.

AFP’ye konuşan Fransız şampiyon “Çifte puan kuralını hiçbir zaman desteklemedim çünkü bu çok yapay birşey” dedi.

“Şampiyonanın gidişatı açısından farklı birşey olabilir. Ama diğer yarışlara göre daha fazla puan veren bir yarış ikrini desteklemiyorum”

Prost ayrıca 2010 yılında başlayan 10 yerine 25 puan verilmesine de karşı çıkıyor.

“İnsanlar her zaman istatistiklerle daha çok ilgilendi. Herşeyin çok stabil kalması isteniyor ancak Formula 1 sürekli değişiyor”

“Ben olsaydım çifte puana karşı oy kullanırdım. Bekleyip neler olacağını görelim ve daha sonra yargılayalım. Ancak ben desteklemiyorum”

Prost, Rosberg ve Hamilton’ın savaşını destekliyor.

“Aslında şampiyonluk mücadelesi spor için olumlu oldu. Mercedes sürücülerini savaşmakta özgür bıraktı”

“Evet, birincilik veya ikincilik mücadelesi spor için iyiydi. Ama gelecek yıl daha fazla rekabet olacak. Çünkü bu yıl çok yakın bir mücadele yok”


Yorumlar

“Prost: Çifte Puan Kuralı Çok ‘Yapay’” için 6 yanıt

  1. Bonzai’ye bulaşmadı umarım.

    Ulan ben de diyorum bu neden böyle diye 😀

    1. Evet oyle bır dusunce var ınternette…prost un bonzaı ye bulastıgına daır…Ben daha da kotu durumda oldugunu dusunuyorum,tınere bally e baslamıs olabılır….

  2. Bonzai ye mı ulasmıs olabılır sence??

    1. Su adamla senı kosu bandına cıkarsa 5 basar sana efor testınde…

  3. O 25 puan kuralı ilk geldiğinde griddeki takım sayısı 12’ye pilot sayısı haliyle 24’e yükselmişti, Şimdi 18 pilot var ve bunların 10’u puan alıyor. Yakında bu kuralı da değiştirirler.

  4. vurmayın çifte puan kuralı öldü 😀

    muhtemelen 2014 çifte puanın uygulandığı ilk ve tek sezon olacak.. diğer yandan 10’luk puan sistemine karşıyım. 1. ile 2. olmak arasında sadece 2 puan fark olmamalı. 25-18-15 iyi bir puan dağılımı. hem de daha fazla takımın puan almasına olanak sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir