Glock Rosberg İçin En İyisini Umuyor

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Timo Glock, bu hafta sonu gerçekleştirilecek Abu Dhabi GP’sinde Nico Rosberg’in şampiyon olmasını umuyor.

Glock 2008 Brezilya GP’sinde kuru lastikler ile yarışa devam etmiş, ve her geçen tur yavaşlayan pistte son virajda Hamilton’a geçilip şampiyonluğu İngiliz pilotun almasını sağlamıştı.

Massa ise bu olayın üzerinden uzun süre geçmesinin ardından geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Glock’u eleştirdi.

Timo Glock ise Alman Sport1’e verdiği demeçte “Bunca yıl sonra Massa’nın yorumu çok şaşırtıcıı oldu. Onun söylediklerini gülümseyerek okudum” ifadelerini kullandı.

Alman pilot şampiyonluğu vatandaşı Nico Rosberg’in kazanmasını umuyor.

“Rosberg’in en iyi şansı teknik bir sorun olacak. Ancak onun hala bir şansı var. Bence 2010 yılında Sebastian Vettel’in içerisinde bulunuduğu durum daha zordu. Ama Sebastian herşeye rağmen bunu başardı”

“Williams’ların Abu Dhabi’de yine güçlü olabileceğini düşünüyorum. Felipe ve Valtteri Rosberg’e yardım etmek için bir umut olabilir”

“İkisi de dünya şampiyonluğunu hakediyor. Yıl sonunda Hamilton daha güçlüydü, ama başlarda Nico daha iyiydi”

Glock çifte puan kuralı için “Bir yarışa bu kadar önem vermeyi garip buldum. Ama eğer Hamilton’ın aracından problem çıkarsa  zaten normal puanlama ile dünya şampiyonluğunu kaybetmiş olur”


Yorumlar

“Glock Rosberg İçin En İyisini Umuyor” için 4 yanıt

  1. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Massa ise bu olayın üzerinden uzun süre geçmesinin ardından geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Glock’u eleştirdi.

    Massa efendiye sorarlar; Alonso, Massa’ya yardım edeceğim dediği zaman neden çıkıp kendi işimi kendim görürüm demedi. Sonra çık Glock’u eleştir. Neymiş yol vermişmiş.

    Massa kariyeri boyunca tek bir kez bu şansa sahip oldu. O da son şansıydı zaten. F2008, MP4-23’e göre daha hızlı bir araçtı ama Hamilton, Massa’ya göre çok daha iyi bir pilot olduğu için o açığı pilotajıyla kapattı. Zaten ondan sonra Ferrari’de adeta şamar oğlanı oldu. Alonso 2012’de son yarışa şampiyonluk şansı ile gelirken Massa, Alonso’dan 156 puan fark yemişti.

  2. Bu yorumun üzerine artık kimse çıkıp “Glock Hamilton’a yol verdi” demez heralde. Diyorsa da artık ne diyelim, tedavi imkanı vardır umarım 🙂

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Brezilya 2008’i izlemeyen ya da tam anlamıyla olaya hakim olamayan insanlar diyor bunu.

      O yarışta Toyota’lar pite girmedi ve kuru zemin lastikleriyle devam ettiler. Yağmur hızlanınca Toyota pilotları 6-7 saniye yavaşladılar. Glock’ta, arkadasındaki Vettel ve Hamilton’a geçildi. Glock zaten yol falan vermedi. Glock muhtemelen o yarışta Hamilton’ın hangi konumda, hangi sırada yada şampiyonluğu kaybettiğinden falan habersizdi.

      Önündeki Vettel bile yarış bitince; Hamilton’ın geçerek onu 6.sıraya düşürdüğünün ve az daha şampiyonluğunu tehlikeye attığının farkında bile olmadığını söylemişti.

      Kısaca Glock pite girse zaten Hamilton’ın önüne falan geçemeyecekti. Ama kuru zemin lastikleriyle çok yavaş olunca Hem Vettel hem de Hamilton geldi ve geçti. Bu kadar basit. Bazıları hala Glock bilerek yol verdi demeye devam ediyor.

  3. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Bu adam Hamilton’ı hiç sevmezdi hala da sevmiyor anlaşılan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir