Trulli de FOTA'nın Yanında: "Ayrılık Kaçınılmaz Olabilir"

yazar:

kategori:

İstanbul’da yapılan bu sabahki toplantıda pilotlar, FOTA’yı verdiği mücadelede desteklediklerini dile getirdiler.

Alonso’nun FOTA’yı desteklediğini sözlerine Toyota pilotu Jarno Trulli de destek verdi.

Trulli”Tüm pilotların hisleri aynı: FOTA’yı takip etmek ve pilotların söz sahibi olmadıkları gelen kurallar hakkında yaptıklarına saygı duymak.”

“Bugün kuralların ve okuduğumuz bazı şeylerin açık olmaması, çalışmaması ve güvenlik konuları hakkında bilgilendirilmek için çağrıldık.”

“Bu kuralların yeterli olmadığını düşünüyor ve FOTA ile aynı görüşlere sahip olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

“Mosley bazı şeylerin olamayacağını anlamalı. Formula 1’in teknolojisi ve üreticileri ile alanında 1 numara olması için 2010 kuralları olmamalı.”

“Belkide bu seviyede araçlar ile mücadelenin ne demek olduğu hakkında fikri olmayan takımları getirmeye çalışmamalısınız. Bunun yanında bu kurallar ile biz yokuz.” dedi.

Ayrılık olup olmayacağı soruları üzerine Trulli “Şu anda bekleyip görmeliyiz çünkü FOTA federasyon ile çözüme ulaşmak istiyor. Ancak bunun yanında tüm pilotlar hangi tarafın doğru taraf olduğunu anlamalı.”

“Gelecek haftanın yapıcı geçmesi gerektiğini biliyorum. Aksi takdirde kaçınılmaz şekilde ayrılık olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Arkadaslar GP1 e hazir olun diye bilirim bu ihtimali gözden hic kacirmadim cünki F1 in basindaki iki ihtiyardan kimse ama kimse memun deyil düsünün BrawnGP bile FOTA ile beraber yani ya F1 baskanini gönderecekler ya boyun eyeceksin yada kendi serine baslayacaksin Ferrari ve McLaren kendi serilerini kurmak istiyorlar gibime geliyor bakalim ne olacak görücez

  2. USF1 hakkında hiç bir fikrim yok ama LOLA ve Prodrive hurda olmayacak. Ki bunlar ıvır zıvır takımlar oldukları için LeMans'ta WRC'de başarılı sonuçlar aldılar değil mi beyler? Bir de demiş arkadaşımız teknik bilgiye sahip elemanlar gelsin diye. Prodrive tekniğini pistte de toprakta da mükemmel gösteren bir firma, bilgi konusunda iflas etmiş (ve TATAnın eline geçmiş) Jaguar'ı katlar.

  3. bu bunagın amacı günü kurtarmak kim gelmiş kim gitmiş onun umurunda deil
    adam giderayak içine etti f1 in
    zaten şunun şurasında ne kaldı sonunun gelmesine umarım sene sonunu göremez

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    şu anda takımlar birbirlerine çok yakın.fakat lola,usf1 vs gibi takımlar girdiklerinde yakın olacaklarmı yoksa tur başına 5 sn yiyen hurdalarmı olacaklar.tabi artık sato,villeneuve değil,petrov,di grassi,hülkenberg,grosjean gibi pilotlara şans verilmeli.keşke ıvır zıvır takımların yerine audi,alfa,jaguar falan gelse.teknik bilgiye sahip elemanlar ve mühendislerle.o zaman mosley e biraz hak verebilirdik.ama gelecek takımların ben 3 4 sene içinde çekileceklerini sanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir