Alonso: "Planlanan F1'de Yarışmam!"

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları bu sabah İstanbul’da FOTA ile gündemin en önemli sorunu olan krizi değerlendirdiler.

Yaklaşık 1 saat önce Toyota motor evinde başlayan toplantıda FOTA takımlarının tüm pilotları ve 8 takım patronu bir araya geldi.

Toplantıda sadece Williams ve Force India pilotlarıyla takım patronları yoktu.

Bu toplantıdan önce pilotlar birliğinin cuma günü toplandığı tahmin ediliyor.

Fernando Alonso gelecekleri hakkındaki endişeleri dile getirdi ve FIA’nın önerdiği şekildeki Formula 1’e katılmayacağını işaret etti.

Alonso “Yeni F1’de yarışmaktansa başka kategoride yarışmayı tercih ederim. GP2 ya da F3 modelindeki bir seri pilotlara, sponsorlara ya da pist ya da televizyon ağlarına ilginç gelmiyor. Bu yüzden planlanan gerçekleşirse anlamsız bir seri olur. Opsiyonların neler olduğunu göreceğiz.”

“Takımlar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar: 2010 için imza attılar. Ancak bütçelerin bir anda 500 milyondan 45 milyona düşmesini umamazsınız. Bu takımların önerdiği gibi 3 senede olur Daha fazlasını yapmak onlar için imkansız. Artık top FIA’da.” dedi.

Alonso ayrıca FOTA üyelerinin hazırlayabileceği seride de yarışabileceğini söyledi.

Alonso “Eğer üreticiler F1’de kalamaz ve paralel bir şampiyona düzenlerlerse bu en ilginci olur çünkü burada teknoloji ve en hızlı araçları görürsünüz ve pilotlar buralarda olmak istiyorlar.” dedi.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    f1 teknoloji ve hızın en ust noktası.kım ne yapmaya calısıyor anlayamıyor kımse.adamların parası var ve harcamak ıstıyor sana ne be mosley mısın nesın.pılotlar takımlar ıstemıyor sponsorlar ıstemıyor mosley ne ye guvenıyor bılen varsa bır acıklasın arkadaslar.f1 takımları kendı serılerını olustursunlar dıyebılecek kadar kendıne guvenıyor.arkasında bır guc yoksa bunu nasıl soyleyebılır kı.

    pılotlar bencede haklı.kımıde alonsoda massa da.adamlar sıradan bır yerde yarısmakansa top serıde hızın paranın prestıjın oldugu yerde yarısmak ısterler.
    kimi enzo:'sen ferrari plotu olacak adamsın helal olsun sana şu hanki ferrariyi bulunduğu kötü durumdan ancak sen çıkarırısın benim massa ve kimiye inancım kalmadı'dıosun.kendınce belkı haklısın ama su ankı reno ıle ferrarının bırbırınden pek bır farkı yok merak edıyorum alonso neden renoyu kurtarmıyor!!!

  2. sen ferrari plotu olacak adamsın helal olsun sana şu hanki ferrariyi bulunduğu kötü durumdan ancak sen çıkarırısın benim massa ve kimiye inancım kalmadı nerde şumi!

  3. kimi iceman avatarı

    mert merter once ferrari rest cektı fotoya massa ve raikkonen once karsı cıktı sonra dıyer pılotlar karsı cıktı benım dedım seyle senınde dedın sey farklı daha sonra butun pılotlar karsı cıktı fotoya

  4. mert merter avatarı

    Alonso ayrıca FOTA üyelerinin hazırlayabileceği seride de yarışabileceğini söyledi.
    KiMMiCAN haber bu Alonso ve diyer pilotlar bunu demis kim FOTA ya karsi adamlar 8 takim FOTA nin yaninda haberi iyi okuyup iyi yorum yapalim Takimlar bu iki ihtiyardan kurtulmak icin pilan yapiyor GP1 belki kurulacak o zaman F1 ölür iste ama tabiki anlassinlar yada FIA baskani yeni secimlere katilmasin yoksa bu kaos ortami hic bitmez cünki adamda asagilik kompleksi var.

  5. kimi iceman avatarı

    kimiden sonra alonsoda fotoya rest cektı sımdı dıyer pılotlarda alonso ve kımıyı desteklıycek foto gerı adım atmassa seneye f1 kalmaz 😀

  6. samet demirel avatarı
    samet demirel

    kimi den sonra alonso da takımını bırakamayacağını söyledi ve f1 den ayrılırsa başka seride yarışacağını söyledi şimdi mosley bey ne halt yiyecek çok merak ediyorum FOTA bernie ecclostone da yanına çekerse vay haline o zaman mosley o zaman şapa oturur

  7. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    bu son 2 senede yaptıklarıyla ve verdiği çok olgun röportajlarla komple bi pilot olduğuna inanmaya başldım.

  8. Fernando güzel konuşmuş.
    Anladığıma göre fernando fota takımlarının yaratacağı bir seriye hayır demiyor.
    Bu da fia için iyi bir haber olmasa gerek.

  9. helal sana alonso ne füzel konuşmuş

  10. Alonso gerçekten lider bir pilot ya 🙂

    ve söylediklerindede haklı, tıpkı takım patronlarının söylediği gibi, allah aşkına ne yapmaya çalışıyo bu Fia :$

  11. MagicAlonso avatarı

    harikasın fernando en dobra adam sonuna kadar seni destekliyoruz sen gittiğin her yerde başarılı olabilecek birisin.

  12. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    iyi konuşmuş.

  13. Çok güzel konuşmussun fernando helal olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir