Trulli, Toyota'nın "Geri Dönme" Mücadelesini Övdü

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, kendileri için felaket gibi geçen Monaco GP’nin ardından takımının gösterdiği yükseliş mücadelesini övdü.

Trulli “Yarış sonucundan ve aynı zamanda aracımdan memnunum. Daha fazla performans bulmak için çok sıkı çalıştık ve tekrar podyum mücadelesinin içerisinde olmak güzel. Takım bu hafta sonu için gösterilen gelişimde övgüyü hak ediyor, aynı zamanda iyi kalkış yapmamızı sağlayan mühendislerimiz de.”

“Kalkışım inanılmazdı ve ilk virajda 2 pozisyon kazandım ancak ilk turda frenleri kilitledim ve biraz sorun yaşadım bu yüzden 4.lüğe geriledim. O andan sonra ritmi tutturdum ve Nico Rosberg ile mücadele ediyordum. İlk pit stoplarda öne geçse de tekrar yükseldim ve 2. pitlerde onu geçtim.”

“Pistte daha fazla kauçuğun olduğu son bölümlerde gerçekten rekabetçiydim ve öndekiler ile mücadele keyifliydi. Hafta sonuna olumlu duygular ile başladım ve hemen doğru ayarları bulabildik bu yüzden tekrar rekabetçi bir seviyeye geldiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Timo Glock da zayıf geçen sıralamaların ardından yarışta 8. olduğu için mutlu.

Glock “13.lükten puan kazanmak kolay değildi. Startta biraz şanssızdım; iyi kalkış yaptım ancak 1. virajın çıkışında bir araç beni dışarıya itti. Bir kaç pozisyon kaybettim ve belki sonucum daha iyi olabilirdi.”

“Ancak sonuç olarak 1 puan kazanmaktan mutluyum çünkü araçta tüm ayarlar mükemmeldi, yarış yakıtı ile gerçekten hızlıydı. Formula 1’de yükselmek zor ancak stratejimizdoğruydu, pit  stoplar mükemmeldi ve ayarlarımız çok iyi çalıştı bu yüzden bu iyi iş için takıma çok teşekkürler.”

“Yarıştan önce hedefimiz puan kazanmaktı bu yüzden bu sonucu kazandığım için mutluyum ve önümüzdeki yarışta daha da fazlasını umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Glock a tebrikler. Gerçekten çok iyi iş çıkardı.Tek pit stop yapacak diye bekliyordum ama yapmadı. Yapsaydı ilk 5 in içinde olabilirdi.Görüyoruz ki bu seneki Toyota ağır yakıt yüküyle de hızlı olabilen bir araç. Trulli de startta çok iyiydi ama sonrasında bir kaç blokaj yaptı. Normalde bunu trulli gibi bir pilot yapmaz ama bu da istanbul park ın zorlayıcı olmasından dolayı heralde. Görünen şu ki Red bull ancak az yakıt yüküyle brawn a kafa tutabiliyor ancak ben toyota nın sezon içerisinde red bull u yakalayabileceğini ve onları geçebileceğini düşünüyorum. Sezon başında geçtiklerini gördük yine geçebilirler. Tebrikler Toyota, Trulli ve Glock her yönden başarılı ve hatasız denebilecek bir yarıştı.

  2. Tebrikler glock çok iyi bir yarıştı.

  3. Timo Glock elinden gelenin en iyisin yapmaya çalışan bir pilot. 2004 yılında 3 yarışlık Jordan kariyerinde bile o garip araba ile bir şeyler yapmaya çalışmıştı.

  4. Trulli o kadar değilde yarışta glock tıpkı hamilton gibi çok geçiş yapabilen bir pilot ve işini garanti almayı seviyor en olmaz yarışlardan sürekli puan çıkartıyor BMW'nin Vettel'in gelmemesi durumunda gözden geçirmesi gerek bir Alman pilot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir