Brawn, Button'ın Yeteneğine İnanmaya Başladı

yazar:

kategori:

Ross Brawn, Jenson Button’ın Türkiye GP’sinde gösterdği performansa hayran kaldı.

Brawn, Button’da geçen sene göremediği yeteneğin artık farkına vardığını söyledi.

BBC’ye konuşan Brawn, “Jenson’dan harika bir sürüş, gerçekten harika. Sebastian Vettel’in ilk turda yaptığı hata ona açık kapı bıraktı çünkü pit stoplara kadar mücadelede edeceğimizi düşünüyorduk. Onlardan daha ağır olduğumuzu biliyorduk ama Jenson geçmeyi başardı ve harika bir sürüş gerçekleştirdi.” dedi

“Belirli bir stili var. Aceleci ve telaşlı değil. Çok sakin bir stili var. Hızlıyken çok rahat görünüyor. Zorlarken ise nasıl olduğunu anlatmak zor!”

“Hepimiz neyin peşinde olduğumuzu biliyoruz ve takımın bu şartlarda bu aracı üretmesi inanılmaz. Ama bu bir karışımdır. Araç ile pilotun birlikteliğidir. Takımdakiler bana Jenson’ın yetenekli olduğunu söylemişlerdi. Ben bunu geçen sene göremedim ama şimdi onlara inanıyorum.”


Yorumlar

  1. unutulmadı siz galiba sadece son iki senedir f1 izliyorsunuz veya ondan önceki seneleri görmemezlikten geliyorsunuz.2004 senesinde eşit arabalarla sadece ferrariyi geçemedi saydığınız isimleri geçti.geçen seneki araba şasi olarak berbattı sadece force india önündeydi ondan önceki arabada öyle süper aguriye geçiliyordu bu şartlarda hiçbir pilot hiçbirşey yapamazdı ve de düşünün size 2007 sezonunda şampiyonluk için yarışacaksın deniliyor ama araba q3ü iki kez gördü 2008 senesinde podyum için savaşcaksın deniliyor ama yine birşey yok honda çekilirken niye buttondan özür diledi bu adam williamsa gitmemek için kendi cebinden para ödemeyi bile göze aldı.eline ilk defa iyi bir araba geldi şimdi onu çok görüyorsunuz.o zaman lewisin yetenekleri bir senede köreldiki şampiyonluktan bu duruma geldi.

  2. umit isbilen avatarı

    honda yılları ne çabuk unutuldu o zaman neredeydi o yetenek…

  3. 2004te iyi bir arabayla "BAR 006" 3. sırada bulunması şampiyonada, iyi bir pilot olduğunu gösterir Button'ın. 2008 Honda'yı Lewis'e veya Raikkonen'e versen bile durum Button'un 2008 sonuçlarından farklı olmayacaktı.

  4. UĞUR GÖNÜL Ozaman Honda dayken niye o yeteneğini gösteremedi diye bir soru gelio insanın aklına.Button mu yoksa Mercedes motorlu araçmı gelişti acaba.Eğer çok iyi bir pilot olsaydı Honda daykende aynı başarıyı gösterirdi yada bişeyler yapmaya çalışırdı.Dün Hamilton nun,Alonso nun,Raikonnen in Kovalainen in yada Massa nın yaptığı gibi.Başarılı diye ben kötü araçtan en iyisin çıkaran Pilota derim Buttona değil.Saygılarımla..

  5. Sadece Brawn GP değil herkez inanmaya başladı Button'ın üstün yeteneğine.

  6. samet demirel avatarı
    samet demirel

    jenson sürüş stili yumuşak ve altına stabil bi araç verilince böyle olacağı belliydi button red bull da vettel ile yarışsa bence orda batırırdı red bull un aracı biraz daha oversteer e yatkın gibi ama brawn çok stabil kayma yok sorun yok yavaş viraj olsun hızlı viraj olsun siperler

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    çok hızlı bir araca sahip olsa bile 7 yarıştan 6 sını kazanmak zordur. sezon başından beri çok istikrarlı ve bunu hakediyor jenson(ne kadar hoşnut olmasamda).
    aynı araçla Barichello batırıyor bence…

  8. yeteneksiz pilotun f1 de ne işi var sen yeterki pilotun altına gaza bastığı zaman sırtını kolta yapıştıracak bir araba verr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir