Ecclestone, Boş Tribünler İçin Türkiye'yi Suçluyor

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Türkiye GP’deki seyirci azlığı nedeniyle Türk yetkilileri suçladı.

2005’te ilk yarışına evsahipliği yapan İstanbul, Hermann Tilke’nin en modern ve başarılı pisti olarak kabul ediliyor.

Ecclestone, yarıştaki seyirci azlığının yarışın pazarlanmamasından kaynaklandığını düşünüyor ve yarışın geleceği konusunda endişelerini dile getiriyor.

Rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’a gelemeyen ve evinden yarışı izleyen Ecclestone “Türkiye Başbakanı ile görüşüp gelecekte ne olacağını görmeliyiz. Onlar yarışı pazarlamıyorlar.”

“Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da büyük etkiye sahipler. Pistin kendisi harika ancak yarışı pazarlamıyorlar.” dedi ve son olarak şu espiri ile konuşmasını tamamladı:

“Belki de tüm pisti Britanya’ya götürmeliler…”


Yorumlar

  1. Ülkemizde maalesef motor sporlarına olan ilgi çok az.Bu en büyük neden aslında.Bu yüzden tirübünlerin boş olmasının en büyük nedenlerinden biride bu.

  2. bay e, senin de ağzını burnunu kırıcam, jokey kadar boyunla pisti senede 1 kere açarak millete yarışları unutturdun.
    bizimkiler işletmeyi zaten bilmiyorlar, ancak siyasetçiler gibi güzel yarıştı felan desinler, başbakan her zamanki gibi günün anlam ve önemini anlatsın pistte.
    aynı airbus firması uçak teslimatı için türkiyeden yetkililer gelsin demişler, bizimkilerde 500 kişi gitmiş. adamlar şaşırmışlar bu ne lan diye.
    yarışta da aynı durum, taksınlar tuhaf biçimli güneş gözlüklerini gövde gösterisi yapsınlar, başka bir şey yapmasınlar hiç.
    insan reklam yayınlar, billboard reklamı yapar, gazetelere, sivil teşkilatlarda organize çalışır.
    oturduğunuz yerde ağız şapırdatın. bravo!

  3. bilet fiyatları çok pahalı türkiye de bir maaş 1000 tl ort. biletler 100-200 tl arasında olsa trübünlerin dolması içten bile değildi

  4. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Eğer haber bültenleri hadisenin baldırını 5 dk yaerine 3 dk gösterip kalan bölümde de f1 den haber verebilirlerdi. Medyaya çok iş düşüyor ama görevini hiç yapamadılar.

  5. evren ayaoku avatarı

    biletler pahalı bunun ötesi berisi yok

  6. Emir Çolak avatarı

    Bilet fiyatlarını Bernie indiriyor veya yükseltiyor diye birşey yok bildiğim kadarıyla, çoğu kişi fiyatları aşşağı indir falan demişte, daha ayrıntılı bilgili birisi varsa aydınlatabilir bizi, TRT'de günboyu cumartesi yayınları sürerken birisi çıkmıştı IstanbulPARK'ın en üst düzey kişilerinden, bilet vs. hakkında bir sürü şey demişti sanırım o yükümlülerden biri izleyen varsa.

  7. Bir de Başbakanla konuşacakmış; aslında süper olur. Bakarsın Davos'un hırsını (ahanda bu da Avrupalı deyi) bundan alır da görür gününü..

  8. Ecc gerzeği boğaz enfeksiyonu kapmasaydı da İstanbul'a gelseydi o zaman görürdüm ben onu – Bizim meşhur yaz sürümü belediye çukurlarından birinde telef olacaktı kurtulacaktık bu manyaktan; tam süper olacaktı da gelmedi işte..

  9. Ertan Akkaş avatarı

    Zengin sporu ise Türkiye'de yapılmaması lazım. Evet Bernie DEDE haklı reklam yok promosyon yok sırf güzel reklamlar ile Balkanlardan ve Orta Doğu'dan binlerce insanı getirebiliriz. Ama Bernie fiyat konusunuda düşünse ya… Böyle asgari ücrete böyle fiyatlar olmaz bence… Sonuçtu bu tribünleri dolduracak insanlar orta kesim memur sınıfı…

  10. Fiyatlarda bi sorun yok.Senede bi kez yapılıyo bu şölen hem zengin sporu diyosunuz .Hem de ucuzluk istiyorsunuz.Eee bu ne tezatlık.

  11. elif çivici avatarı

    sen kendi cebini doldurma peşindesin hala senin yaşındakiler torun torba olmuşlar sen hala 3 kuruşun hesabını yapıyorsun.. koyver gitsin fiyatları indir aşağı bu sefer sen değilde F1 kazansın !!!!!!

  12. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Gazeteler neden yayınlasın ki trt de yayınlanıyor,kendi kanallarında değil. bölünmüş ülkenin satılık gazetecilerinden parasız haber mi bekleyeceksin.

  13. pazar günü bazı gazetelerin ön sayfalarınan cumartesi günkü sıralama turuyla ilgili en ufak bir haber bile yoktu, spor sayfalarında da ufak bir yer ayırmıslardı.
    ama ön sayfanın 1/3 ü futbol haberleri için ayırılmıstı.
    formula 1 senede 1 kez ülkemize geliyor ama lig bitmiş hala futbol yazık 🙁

  14. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    fiyatlarla ilgili konussaydın ya bernie efendı fıyatları dusur trıbunler dolsun

  15. bir pisti işletemeyen güzel milletim ve onu bunu bahane edip yarışlara gitmeyen halkım bu şekilde devam ettiği sürece, dolmaz o tribünler… Evet pazarlaması yapılmıyo o doğru, ama pazarlama yapılcak para yok, organizasyon geliyo, izleyecek seyirci yok… 5 senede motorsporları piri olamayız bunu önce aklımıza sokmalıyız, eğer o tribünlerin dolcaksa benim açık ve net bir şekilde milli duygularla olacağını söyleyebilirim, yani biri çıkacak can artam jason tahincioğlu veya herhangi biri F1 de veya gp2 de çok başarılı olacak, bizde gururla izlemeye desteklemeye gideceğiz…

    Size şunu garanti ederim, eğer biz adam gibi F1 pilotu çıkaralım, o tribünler dolduğu gibi, İspanyada Alonsoya yapılan tezahüratın 3 katını yapmazsak bende Türk değilim 😀

  16. MagicAlonso avatarı

    çok doğru konuşmuş.ne reklam ne özendirme hiçbirşey yok milletin yarışın olduğundan bilet fiyatlarından bile haberi yok herkes çok yüksek olacağını düşüyor hep ilk seneki uçuk fiyatlar milletin zihnine kazınmış şuanki fiyatlarada indirime gidilip iyi pazarlama ve reklamla tribünler büyük oranda doldurulabilir ama kimse bu konuda çaba haracayıp elini taşın altına sokmuyor.siyasetçiler ancak gerginlik çıkarıp militan yetiştiriyor ülkenin faydasına birşeyler yaptıkları yok

  17. bu adama her ne kadar günahım kadar sevmeyip küfretsemde doğru söylemiş, hakkını vermek gerek. adam klasik türk mantığıyla pazarlanamayacağını biliyor, farketmiş.

    pistte görev yapan arkadaşım vardı. ona sordum neden açık trübünlerin ve her trübünün karşına plazma ekran koymuyorlar diye, o da bunu bernie istiyor dedi. yani neyin nasıl pazarlanacağını iyi biliyor.

  18. daha ne desin ingiltere böylesine bir modern pist olsa 100 yıl yaparlar.inşallah başta hükümet ve sözde spor basını bu sporlara değer verirde futbolun dışındada bir spor varmış der vatandaş.inşallah ispanya gibi tennisten mptp gp ye f1 den futbol ve basketbol hangisi yokki en azından f1 e sadık olmalıyız diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir