Horner: "Puan Farkı Çok Büyük"

yazar:

kategori:

Red Bull Racing patronu Christian Horner, BrawnGP’yi yakalamanın çok zor olduğunu kabul etti.

Türkiye’de BrawnGP’ye göre 4 puan fazla toplamasına rağmen Jenson Button’un galibiyeti, takımının hâlâ 39.5 puan önde liderliğini koruduğu anlamına geliyordu.

Horner, kazanılan puanlardan memnun kaldığını da ekledi ama Brawn ile aralarındaki farkın hâlâ çok büyük olduğunu yineledi.

Horner: “Brawn ile aramızdaki farkı kapatmak bizim için çok zor olacak ama bugün onlardan takım olarak 4 puan çaldık. Hâlâ büyük farkla liderler ama daha önümüzde uzun bit tol var”

“14 puan almak, harika bir takım puanıdır. Ama açıkçası bugün Jenson’u geçemememk sinir bozucu, olağanüstü bir sürüş çıkardığını söylemeliyim”

Horner, Britanya GP’de Brawn ile aradaki farkın kapatılacağı konusunda ümitli. Red Bull orada daha fazla güncelleme ile yarışacak.

Horner: “Gelişim oranı şu anda çok hızlı. Fabrikadaki çocuklar muhteşem bir iş çıkarıyor. Burada araçlara yetiştirilmek üzere güncellemeler için bıkmadan usanmadan çalıştılar”

“Gelecek yarış Silverstone için daha başka güncellemelerimiz olacak ve diğer gelişimler de üretim hattında. Elimizden geldiği kadar zorlamaya devam edeceğiz  ve Silverstone yüksek hızlı bir pist. Umarım orada Brawn’ları daha fazla zorlayabiliriz.”

Button, yarışa ikinci sıradan başlamasına rağmen Pazar günü Mark Webber ve Sebastian Vettel’i geride bıraktı. Vettel kalkışta liderliğini korudu ama ilk tur içinde hata yaptı ve yerini kaybetti.

Red Bull Racing patronu, o hata olmasaydı da yarışı kazanmamnın zor olacağını kabul etti.

Horner: “Bugün onları ne olursa olsun yenmesi çok zor olacaktı diye düşünüyorum. Elimizdeki en iyi şans 3 pit stratejisindeydi ama Vettel’in, Jenson’un önünde olması lazımdı.”

“Aynı strateji ile devam etmeye karar verdik çünkü esasında yarışın 15. turunda durumu görecektik. Yarıştan önceki görüşmelerde de 3 pit stratejisinin sadece Vettel’in Jenson’u 2. bölümde geçmesi durumunda işe yarayacağını tartışmıştık. Ama ne yazık ki bunu yapamadık. Bu yüzden de Sebastian onun arkasında biraz zaman kaybetti.”

“Daha sonrasında Mark için çok uzun bir orta bölüm seçmiştik, ağır bir araçla gerçekten etkileyici bir orta bölüm oldu. Orta bölümde daha hızlıydı”


Yorumlar

  1. ayrton senna  avatarı

    Ben Ferrarinin yarış kazanması istiorum ama ferrari kötü bir araçla kazanacağını sanmıyorum.Silverton hızlı bir pist ve Favari Brawn GP ama Vettel ve Webber çin de olduğu gibi duble yapabilirler.Alonso ise Renault da iyi işler başarıyo 8-9 olur.Kimi ile massa kimi 1-8 massa 3-8 olur.

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Silverstone yüksek hızlı bir pist ise Brawn GP sizden yavaş mı 🙂

  3. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Durmak yok yola devam 🙂
    BrawnGP & Button'ı bitek siz durdurabilirsiniz gibi görünüyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir