Teşekkürler Mosley

yazar:

kategori:

Formula1 2009 sezonu çok zevkli geçiyor diye düşünenler varsa,lütfen biraz arşivleri karıştırsın.2008 sezonun son yarışını izlerken herkes hamiltonun şampiyon olacağını tahmin ediyordu,bir mucize gerekliydi massa ve kubica için ama yarış daha başlar başlamaz yarışların tanrısı kendini göstermeye başlamıştı.her şey herkes için diken üstünde idi.kubica için havlu atılmış,massa avantajlı hamilton ise tetikte idi,yarış sonuna doğru gelinirken mclaren piti şampiyonluk için kutlamalara başlayıp şampayanlar sipariş edilmişti….

 fakat,bu o kadarda kolay olmayacaktı,brezilya nın ünlü yağmurları kendini göstermişti,bütün planlar alt üst olmuştu,herşey silbaştan yazılacaktı.zorunlu bir pit stop ve ardından massa lider hamilton 6 cı idi,toyotalar pite girmemiş hamilton 1 sıra kaybetmişti.ancak geleceğin F1 ine damga vurması beklenen ve kendisine ferrarinin yollarını açacak hareketi yapmıştı hamiltonu geçmişti,ve şampiyonluk ipini göğüslemesi için massaya uzatmıştı,yarışı massa kazanmıştı ve şampiyon olarak geçmişti bitiş çizgisini.ta ki hamilton sırasını vettelden değilde glock tan geri alana dek son virajda herşey değişmiş,alonsonun en genç dünya şampiyonu olma rekoru silinmiş ve hamilton tarihe geçmişti…

 Unutulmaz bir yarıştı ve bizler buna şahit olmuştuk.sezon bu şekilde bitmişti ve yeni sezonu herkes heyecan ile bekliyordu.

 ta ki yarışlar başlayıp avusturalya grand prix başladığında sezon beklenenden farklı geçecekti anlaşılan ve 2,3 ve 4 yarış ve arkasından istanbul GP si.tam yedi yarış 2 farklı kazanan.ve en yakın rakibine atılmış ki oda ne yazıkki takım arkadaşı 26 puan..

 sizin heyecandan ve keyiften anladığınız bu.bana ve f1 taraftarlarına layık gördüğünüz sezon bu,büyük taraftar kitlesine sahip olan takımların esamesi bile okunmazken nasıl bizim f1 izlememezi beklersiniz.

 küçük takımları büyük takımlar ile aynı seviyeye çıkarmanız büyük takımların ayağına çelme takarak değil küçük takımların önünü açarak olur.

 teşekkürler mosley lütfen bizi bırakma seni çok seviyoruz….

 Faruk Sapmaz


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    F1 i kusa cevirdiler zevksiz bisey oldu ya FOTA-fia CEKISMESIDE olmasa yandik valla

  2. chupper arkadasım senin dediğin şey 2005'e geçeren lastiklere getirildi ferrari birden tepetaklak oldu. Şimdi de araçların aeorsu değiştirildi bazı takımlar tepetaklak oldu. Yapıcak birşey yok bu ilk defa olmuyor. O dönem alonso nasıl ön plana çıktı şimdi de Button çıkar

  3. valla dediklerinizden f1'i kaç sene izlediğinizi merak ediyorum. 90'ların başından beri izleyin bi, kural değişikliği sonucu mu bu duruma gelindi? Williams,Ferrari,Mclaren belli seneleri domine ederken de aynı düşüncede miydiniz. Her sene nasıl bir denge oluştursun FİA. Ferrariyi iyi araç yapmaya mı zorlasın Mclarenin downforce problemini mi çözsün. 2003 te müthiş bir rekabet vardı 2004 ise bu seneki durumdan beterdi. 2005'te kural değişikliğine gidildi heyecan geldi biraz. Adamlar kural değişikliğini bazı takımlar domine etsin diye yapmıyor demekki. Ayrıca 2007-2008 de full Mclaren-Ferrari dominesiydi, başka bir takım şampiyonluğa oynayamadı adam gibi yarış da kazanamadı. Benim de itirazım her sene her sene bu 2 takımın çekişmesine. Al işte bu sezon battılar, seneye tekrar mücadeleye girerler ama sadece 2'sinin mücadelesinden de sadece onları tutanlar zevk alır. Bu işler parayla olmaz sadece. Brawnın red bull'un da iyi işler yapmaya hakkı var ve yapıyorlar. Olayın Mosleyle falan alakası yok. Difüzörle falan da alakası yok. Difüzör kullanan sadece Brawn kazandı diğerleri podyumu zor gördü.Ferrari ve Mclaren Ross Brawnı transfer etsinler adamın elindeki takımı nerden nereye taşıdığı ortada.

  4. Ben kendi adıma söyleyebilirimki bu kesinlikle fanatiklik değil.Ben BrawnGP yi takdir ediyorum ama mesele bu değil.Mesele bir 1 sene boyunca araç geliştirirken diğeri mevcut yarıştığı aracı geliştiriyodu ve zamanı Brawn kadar çok değildi.Buda değil aslında benim canımı sıkan.Önde tek bir takım almış başını gidiyor ve ilk tur geçildikten sonra yarışın sonunu tahmin edebileceğim bir yarışı izlemem ben.Rekabet yok geçiş yok heyecan yok.Onun yerine Cüneyt Arkın filmi bile bana daha çekici gelebilir gerçekten.

  5. faruk sapmaz avatarı

    bunun taraf tutma ile ilgisi yok.bu sene türkiye fıtbol ligi zevklimiydi hayır ama heyecanlı idi.50 milyon g.saray ve f.bahçe taraftarı şampiyonluğa haftalar kala havlu atarken ben yinede keyif alıyordum şampiyonluk heyecanından.biraz kıyaslama yap.ben bir alonso taraftarıyım ama alonsonun beyaz bayrak ayna yaparak yarış kazanmamasını senden daha fazla isterim…ne bir geçiş var ne de bir heyecan,bunun button ile massa ile webber ile ilgisi yok,eski sürüm iyi çalışıyorsa neden yeni bir sürüm çıkartırsın.at yarışlarındaki basit mantık burayada uygulanabilir.saniye farkını kapatmak için eğırlık ekleyebilirsin(çok ilkel bile olsa bir örnektir)oturur seninle buttonun pilotluğunu da tartışırım.ilk yarışını alonso,schumi ve raikkonen in olmadığı bir yarışta kazandı hatırlatırım…ferrarinin yarış dışı kalmasına üzülür oldu isem eğer bu işte bir terslik var…

  6. enes de bu yanlı yazıya en güzel cevabı vermiş.bravo enes

  7. Mosley'in "tekel" politikasını WRCde de kullandığını görürüz. Sanırım şu an sadece Pirelli lastik veriyor WRCye. Takım sayısı azaldı, kaliteli pilotlar gitti. Loeb işi seriye bağladı. Eskiden WRCde Hyundai, Skoda bile vardı.

    F1de de aynı durum var.

  8. Heee eğer bunu brawn değil de tuttuğunuz takım başarsa kesinlikle böyle düşünüyor olurdunuz eminim. Fanatiklikten başka birşey değil bu, mosley birinin elini kolunu mu bağladı veya brawnın aracından ağırlık mı eksiltiyor. Sezon başı difüzör difüzör diye bağırıyorlardı alın size sezon başından beri difüzör kullanan williamsın hali ortada. Toyotanın da hali ortada henüz 2.likleri yok. Ferrari ve Mclaren Red Bull'dan geçen sene oldukları kadar hızlı olsalardı brawn kadar hızlı olurlardı. Her sene aynı heyecanı nasıl yaratabilirsiniz ki, birisi çıkıp iyi bir araç yapınca iyi de bir pilot varsa sezonu domine ediyor. 2002 2004 2009 vs. eskiden aynısını williams yapardı, şimdi de brawn yapmış suç mu oluyor

  9. hatırlıyorum da eski f1 ne güzeldi her alanda rekabet vardı lastiklerde bile bridgetone michelin savaşlarını izlemek büyük zevk verirdi.Şimdi ne kaldı ki önce tek lastik üreticisi kuralına geçildi sonra yarış boyunca tek lastik kullanılmasına karar verildi bakdılar başarılı olamadılar tekrardan eskisine dönüldü şimdi otomobillerin tasarımını formula 3 otomobili tasarımlarına benzettiler sonra KERS denilen hiçbir işe yaramayan bazı takımların kullanıp bazılarının gereklimi gereksizmi olduğuna karar veremedikleri bir sistem denediler.Geçişleri kolaylaştırsın die getirilen KERS kullanmayan takımların geçişte geride kalmasına yol açtı.Sürücü becerisiyle değilde KERS yardımıyla otomobil geçen bir yarışta seyir zevki ne kadar yüksek olur tartışılır bence hele hele motorsporlarının zirvesi en iyi pilotların yarıştığı bir seride yarışıyorsanız.Şimdi de inat bütceleri sınırlama yolunda ısrar eden bir kurum..Nere kadar gidecek bu F1 merak ederim

  10. Faruk Sapmaz süpper bir yazı olmuş gerçekten tebrik ederim.Bu yazıyı ingilizceye yada Mosley in anladığı Almanca ya çevirip Mosleye mail atmak lazım.Tekrar tebrik ederim harika yazın ve tespitlerin için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir