Üreticiler Yasal Mücadele İle Yüzleşebilir

yazar:

kategori:

Autosport’a göre 5 üretici, Monaco GP’nin ardından imzaladıkları anlaşma nedeniyle yasal mücadele içerisine girebilirler.

Monaco’da FIA ile takımlar arasındaki görüşmelerin ardından üreticilerin FOTA’dan ayrılmamak için 50 milyon Euro cezalı bir birliktelik anlaşması imzaladığına inanılıyor. Bu anlaşmaya göre 5 üretici koşulsuz şekilde 2010 F1 Dünya Şampiyonası’nda mücadele etme hakkına sahip değiller.

Geriye kalan üretici olmayan 5 takım ise bu anlaşmaya dahil değiller.

Autosport, bazılarının FIA’ya FOTA üreticilerinin yaptıkları bu anlaşmanın Büyük Britanya’nın 2002 Enterprise kanunlarına göre kural ihlali olduğunu söylediklerini iddia etti.

Toyota Başkanı John Howett, böyle bir anlaşmanın olduğunu doğruladı ancak finansal cezaları konusunda açıklama yapmadı ve anlaşmanın yasal olduğunu söyledi.

FIA’nın Ferrari’nin 2010 Formula 1 Şampiyonası’nda yarışmak zorunda olduğunu söylemesi ile durum daha da karmaşık bir hal aldı.

Domenicali ise İstanbul’da yaptığı açıklamada bu kuralın artık geçerli olmadığını iddia etmişti. Ancak Ferrari’nin cuma günkü yayınlanacak listede yer alması bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir