Ferrari, ECU'nun Sorun Olacağını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Ferrari motor sorumlusu Gilles Simon, sezonun başlamasından önce İtalyan takımın bu seneki standart elektronik sistemle ilgili sorunları çözeceğine inanıyor.

Formula 1, bu sene standart elektronik sisteme (ECU) dönüyor ve bazı takımlar, bu yeni ünitenin kendi motorlarının karakterine uydurmada sorunlar yaşıyor.

Geçen sene bu standart elektronik sistemi açık bir şekilde eleştiren takımlardan biri de Ferrari idi. ECU’nun motora uyarlanmasının zor olduğunu kabul etmesine rağmen Simon, ilk yarış öncesi sorunların çözüleceği yönünde iyimser.

Simon: "Haziran ayından bu yana MES (Standart ECU) üzerine çalıştık. Farklı bir yapıya sahip değişik bir sistem bu. Bu yüzden sistem bilgilerimize gereksinim duyuyor."

"Sistemi kullanma yolunca makul seviyede iyi bir noktadayız. Şu anda yarışmaya hazır değiliz ama önümüzde 2 ay var"

"Bu ECU ile bazı sorunlarımız oldu, güvenlik açısından da. Ama hepsi çözüme kavuştu. Açıkçası bu tip bir sistem değişikliği, daha önceden bu ECU’yu kullanmayan her takıma olduğu gibi bize de bazı sorunlar yaşattı."

"Bu kesinlikle MES’e de bir çok sorun yarattı."

"Açıkçası MES, elimizden olandan daha iyi ECU bilgisine sahip. Açık bir şekilde şu anda bu sistemi bilenler için bir avantaj söz konusu. Ama elektronik açıdan bizi rekabetçi duruma getirecek olan çok güçlü bir grubumuz var. Ama açıkçası bu seviyeye çıkabilmek için diğerlerinden daha büyük bir çaba sarfetmemiz gerekiyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir