Ferrari, Casusluğun Tekrarlanmamasını Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Ferrari’nin yeni operasyon sorumlusu Mario Almondo, İtalyan takım ile McLaren arasında geçen sene ortaya çıkan casusluk skandalının tekrarlanmayacağına inanıyor.

Eski Ferrari çalışanı Nigel Stepney, İtalyan takım ile ilgili bilgileri McLaren çalışna Coughlan’a vermiş ve 2007 sezonu bu skandalın gölgesinde geçmişti.

F2008’in tanıtımında fotoğrafçılara yasak koyan Almondo, gelecekte bu tip bir casusluk olayının olmasını engellemek için her yönde engeller koyuyor.

Almondo: "Güvenlik seviyemiz, yıllardır üst seviyedeydi."

"Bu benim kişisel yargım değil, bunu obtektif olarak doğruolmasını sağlamak için periyodik denetlemelerin sonucudur. Bu yüzden güvenliğimizin doğruluğunu ve seviyesini görüntülemek için periyodik programlarımız var"

"Açıkçası güvenlik, disiplin ve organizasyon olmazsa başarılamaz. Bu yüzden bütün bunlar, insanların davranışları ve organizasyonla bağlantılıdır. Ferrari tarafından işe alınan kişiler, etik açıdan kurallara mutlak şekilde riayet etmeli ve bilgi sisteminin kullanımına saygı göstermelidir."

"Bu şeyler çalışan bütün insanlara, bu bilgilerin Ferrari’nin mal varlığı olduğunun farkına vardırmayı amaçlıyor. Çünkü, şirketin mal varlıkları teknik bilgiler ve burada çalışan insanlardır"

"Bu yüzden olayın farkında olunma durumunu arttırmak için bu meseleler üzerine çalışıyoruz. Çünkü bazen üstünkörü davranışlar olur. Bu yüzden yapılabilen veya yapılamayanlar, haberdar olma ve teknik mal varlıkları ile ilgilidir"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir