Basın: Mattiacci Ferrari’den Ayrılacak, Brawn Ferrari’ye Dönecek!

Almanya’da çıkan son çıkan haberlere göre bu sene ortasında Ferrari’ye takım patronu olarak getirilen Marco Mattiacci görevinden ayrılacak ve Ross Brawn ya da Maurizio Arrivabene Ferrari takımının başına geçecek.

Sene ortasında Stefano Domenicali’nin gelen başarısızlıkların ardından istifa etmesiyle Ferrari Takım Patronluğuna getirilen Mattiacci’nin sezonun bitmesiyle takımdaki görevinden ayrılacağı ve Ferrari’de yeni bir göreve, Ferrari başkanlığına geçebileceği söyleniyor.

Bu sene içerisinde Ferrari’de büyük değişiklikler oldu. Stefano Domenicali’nin görevinden ayrılmasından sonra Luca di Montezemolo ve motordan sorumlu Luca Marmorini görevlerinden ayrıldılar. Bu ayrılıkların ardından bir diğer büyük ayrılık Fernando Alonso’nun ayrılması olacak.

Ferrari, gelecekte ön sıralara dönmek için büyük değişiklikler yapıyor. Bu kapsamda Red Bull’dan Sebastian Vettel takıma katıldı ve büyük takımlardan 60 çalışanın Ferrari’ye geçeceği söyleniyor.

Uzun zamandır daha önce Ferrari’de büyük başarılar kazanan ve Brawn GP ile şampiyon olduktan sonra bu sene şampiyon olan Mercedes’in temellerini atan Ross Brawn’ın Ferrari’ye döneceği söyleniyordu. Bu hafta sonu bu söylentiler daha da hız kazandı. Ancak Martin Brundle, Brawn ile mesajlaştığını ve Brawn’ın bu iddiaları yalanladığını söyledi.

Bir diğer iddia ise Mattiacci’nin yerine Marlboro’nun eski yöneticisi Maurizio Arrivabene’nin geçeceği şeklinde.


Yorumlar

“Basın: Mattiacci Ferrari’den Ayrılacak, Brawn Ferrari’ye Dönecek!” için 19 yanıt

  1. daha çok kelleler gidecek ve daha zaman var gözüküyor

    mercedes saltanatı kaldığı yerden…

  2. andre stella da gidecekmis tv de oyle soylediler bugun siralamalarda

  3. Bazı arkadaşlar Brawn dönmez falan diye yazmışlar da Alonso McLaren’e donuyorsa bu formula1de bu kosullarda hersey olabilir bana kalırsa.

  4. brawn haberlerin doğru olmadığını söylemiş brundle’a

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      bende mattiaci gidip yerine marlboro yöneticisi gelecek diye farklı yerde okudum veya duydum.brawn gelmese bile herhalde mattiaci ya gidecek ya pozisyonu değişecek gibi druyor.bir de bir tanıdığım bana mattiacnin ldmnin adamı olduğu ve yeni fiat ceosunn onu istemediğini yani kovacaklarını yerine marlboro yöneticisi getireceklerini belirtti.

      ah sinan sende sky söyledi kesin diye bize gaz ver 🙂

      1. yukarıda ismi yazıyor zaten o kişinin 🙂

      2. Ya burak rahat ol brawn ferraride hatta 2016 da newey de ferraride

  5. Brawn artık dönmez gerçekçi olalım.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Neden dönmesin?Kesin hüküm verebilecek bir bilgi mi var?Vettel bir anda takımdan ayrılıyorum dedi,Alonso gidiyor ve 20-30 yıllık Ferrari kariyeri olan LDM bir anda silindi.Kimi Raikkonen Ferrariye geri döndü.Hamilton Mclarene gitti.Yani olmaz denilen ne varsa oldu.Formula 1 de artık çok fazla değişme oluyor

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Bir de aynı hamleyi Ferrari teknik direktörü iken takım yine bir sene bekleyip Honda ve akabinde Brawn Gp ye patron sonra Mercedese patron olmadı mı?Todt,Ferrari patronluğunu bırakıp arada 2 sene yok ve sonra Fia patronu oldu mesela.Ron Dennis tekrar McLareni yönetmeyi başladı gibi gibi.

      2. Mattiacci’nin 1 yıl bile olmadan başkanlığa geçmesi? Değişiklikler mümkün görünmüyor.Ferrari bu kadar basit bir kurum değil.Mattiacci giderse bu olur ama bu adama şans tanındı mı da Brawn dönsün? İddia hiç mantıklı durmuyor.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          Mattiaci geçici patron olarak getirildi nasıl mantıklı durmuyor.Adam gittiği her yerde zaten en fazla 2-3sene durmuş gitmiş.Ferrarinin basit olması ile alakası yok ki olayın.Aynı Ferrari de son bir kaç senede 2-3 kez teknik patron değişti.Ferrari yeni yönetimi onun bazı görevleri üstlenebileceğini bildiğinden güvendiğinden getirdi.Boş bir adam değil ki Mattiaci.Mantıklı olan her zaman bizim düşündüğümüz değildir.Belli ki bir kariyer planlaması gibi adım adım önce takım patronu sonra başkanlığına düşünülmüş.Ross Brawn ile anlaşırsam ben neden Mattiaci ile devam edim.Onu ya yükseltirim ya farklı pozisyon veririm.Şimdi Ross Brawn glmeyebilir ama yerine başkabir patorn gelirse ve p.tesi bu adam başkan ilan edilirse ne diyeceğiz?

          1. Dediğin gibi geçici geldi dominicin yerine bende ferrari baskanligina geçeceğini düşünüyorum brawn gelir yada gelmez belli olmaz ama bu adam patronluga gider.

          2. Bana başkan olması imkansız gibi duruyor.Takımdan ayrılabilir o konuda ihtimal var.Ama geçici patron olarak gelip de yetkisinin çok olduğunu düşündüm.Aşırı yetki verildi bu adama.O yüzden başkanlığa geleceğini düşünmüyorum.F1’de değil de farklı alanda görev yapabilir.Bir diğer zor ihtimal ise Brawn’ın gelmesi.2015’te motorların gelişime açılmayacağı bilindiği halde o riske girer mi bunu da düşünmek lazım.

            1. Burak Karaküdük avatarı
              Burak Karaküdük

              Brawn Ferrari den ayrılıp 1 sene emekli bekledi ve Hondaya gittiğinde Honda berbat bir durumdaydı.Takımda para vardı ama araç çok yavaştı.2 sene sonraki büyük devrime hazırladı kendisini ve Hondayı ve tam o sırada Honda spordan çekildi.İşte tam felaket denilen bu anda Mercedes onlara motor vermeyi kabul etti ve sponsorda buldular.F1de planlar böyle adamlar için uzun vadeli olarak düşünülür.Şu an kurallar geldi ve artık oturdu.Seneye geçiş yılı olur.2016da iyice oturur herşey.Brawn Mercedesi hemen şampiyon yapmadı.Herşey süreç

              1. Süreç ama Brawn bu süreci kabul etmeyebilir.Zaten F1’e dönmeyi son birkaç senedir pek düşünmüyor.

    2. Onu bunu bilmiyorumda mattiaccinin yerine biri geliyormuş , orası kesin gibi bekleyip görecegiz

  6. bumudur ? budur , ferrarinin eski günlerine dönmesi için altın adım olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir