2014 Abu Dhabi GP – Son Yarışta Pole Pozisyonu Rosberg’in!

2014 Formula 1 şampiyonasının 19. ve son yarışı olan Abu Dhabi GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes’ten Nico Rosberg’in oldu.

Sıralamaların ilk iki seansında takım arkadaşının gerisinde kalan Rosberg, son seansta 1.40.480 yaparak pole pozisyonunu kazandı ve yarınki yarışa ilk sıradan başlama hakkını elde etti.

Sıralamalarda ilk iki seansta en hızlı isim olan şampiyona lideri Lewis Hamilton, son seansta yaptığı ufak hatalarla birlikte Rosberg’in 0.4 sn gerisinde kaldı ve yarışa ikinci sıradan başlayacak.

Sıralamalarda beklendiği gibi Williams takımı Mercedes’e en yakın taraftı. İlk hızlı turlarda Felipe Massa, Mercedes’lerden sonra en hızlı isimdi ancak son hızlı turlarda Valtteri Bottas öne geçti. İlk iki sektörde en hızlı sektör zamanlarını elde eden Bottas, son seansta istediği dereceyi elde edemedi ve 3. sırada kaldı. Massa ise takım arkadaşının 0.1 sn gerisinde 4. sırada kaldı.

İlk 4 sırayı Mercedes ve Williams sıraları tamamlarken 5 ve 6. sıralarda Red Bull sürücüleri yer aldılar. Daniel Ricciardo Williams’ların hemen arkasında 5. olurken Red Bull’la son yarışına çıkacak olan Sebastian Vettel biraz daha yavaş kaldı ve 6. sırada kendisine yer buldu.

Gelecek sene Toro Rosso’dan ayrılarak Sebastian Vettel’in yerine geçecek olan çaylak Daniil Kvyat sıralamaları 7. sırada tamamladı.

McLaren ve Formula 1 geleceği hala belirsizliğini koruyan Jenson Button 9. olurken takım arkadaşı Kevin Magnussen ikinci seansta kıl payı elenerek 11. sırada kaldı.

Ferrari sürücüleri Kimi Rarikkonen ve Fernando Alonso 3. seansın en yavaş isimleri oldular. Raikkonen bu sene 3. kez takım arkadaşı Alonso’yu geçerek 9. sırada yer aldı. Ferrari ile son yarışına çıkmaya hazırlanan Alonso ise bir hata yaparak pist dışına çıktı ve 10. sırada kaldı.

Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne sıralamalarda 12. sırada kalırken onu Force India pilotları Sergio Perez ve Nico Hulkenberg takip ettiler.

Sauber pilotu Adrian Sutil ilk seansta elenmekten kurtulsa da ikinci seansta en yavaş isim oldu ve 15. sırada kaldı.

Lotus pilotları Romain Grosjean ve Pastor Maldonado ilk seansta elendiler. İlk seansta elenen diğer isimler Sauber’den Esteban Gutierrez ile yarışlara dönen Caterham pilotları Kamui Kobayashi ve Will Stevens oldular.

 

 

Pos Driver Team Time
1 Rosberg GER Mercedes 1’40.480
2 Hamilton GBR Mercedes 1’40.866
3 Bottas FIN Williams 1’41.025
4 Massa BRA Williams 1’41.119
5 Ricciardo AUS Red Bull 1’41.267
6 Vettel GER Red Bull 1’41.893
7 Kvyat RUS Toro Rosso 1’41.908
8 Button GBR McLaren 1’41.964
9 Räikkönen FIN Ferrari 1’42.236
10 Alonso ESP Ferrari 1’42.866
11 Magnussen DEN McLaren 1’42.198
12 Vergne FRA Toro Rosso 1’42.207
13 Perez MEX Force India 1’42.239
14 Hülkenberg GER Force India 1’42.384
15 Sutil GER Sauber 1’43.074
16 Grosjean FRA Lotus 1’42.768
17 Gutiérrez MEX Sauber 1’42.819
18 Maldonado VEN Lotus 1’42.860
19 Kobayashi JPN Caterham 1’44.540
20 Stevens GBR Caterham 1’45.095

 

 

 


Yorumlar

“2014 Abu Dhabi GP – Son Yarışta Pole Pozisyonu Rosberg’in!” için 88 yanıt

  1. Yaristan önce rai taraftarı: Ooo oley be gordunuz mu alonso nuzu.Heyt he raikonenim nasil da daha iyi kullanmis arabayi iste budur abi takim eşit davranırsa işte bu olur
    Yaristan sonra rai taraftari: Arabaya uyum saglamayi basardigi zaman raiyi kimse tutamayacak.Ne var ki alo 5. Oldu rai ise 11.oldu cok da fark yok.Siz onumuzdeki sene goreceksiniz Rai ye ona uygun arac verecekler
    Onumuzdeki sene rai taraftari: Alo nun aracı cok daha hizli abi.Bu adil bi Degerlendirme degil.Alo mclarende kendine uygun bi arac buldu tabi gecer rai yi.Ayni arac verilse rai alo nuzu darmadagan eder.
    Tüm bu süreçte ALO taraftarı: YAV HE HE

  2. ahahha adam baktı ipleyen olmamış trole devam, ipleyimde bari kendini ezmeye devam et

  3. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Lewis dümdüz sürsün hic aksiyona araci zorlamaya filan gelmez. Akilli davransin alsin sampiyonlugu kazasız belasiz. Ros isterse 10 saniye fark taksin. Yapacagi en küçük yanlış şampiyonluğa mal olabilir ros gözünün icine bakiyor hata yapsin diye ham. Aman dikkat karaoğlan.

  4. ForzaFerrari avatarı

    Uzun zamandır siteye yazmıyordum. Yarın son yarış ve muhtemelen bi çok fanın sene boyu çekmiş olduğu eziyet sona erecek. Kış testleri bu sene herkesi ters köşe yaptı. Ferrari Mercedes kafa kafaya oynar hatta Mc Laren de bu yarışa katılır Redbullar yarış tamamlayamaz vs bi çok beklenti Mercedesin üstün performansı dışında hiçbiri gerçekleşmedi. Mercedes takım içi mücadelesi dışında herhangi bir mücadelenin yaşanmadığı bir sezon oldu. Mercedes sezonun 3 te 2 lik ilk bölümünde pilotları idare edemedi bi çok şeyi elini yüzüne bulaştırdı. Ta ki Rosberg yuhalana ve Lauda bazı şeyleri açıklayacak derecede takımı eleştirmesi sonucu Mercedes in imajına zarar gelme tehlikesi ile karşı karşıyayken üst yönetim Tottonun kulağını bir güzel çekti ve işler yoluna oturmaya başladı. Spadaki temasın diyeti olarak monzada yol verdirmeleri gibi bize hata gibi görünen bir çok şeyin aslında formula 1 e ya da arap sermayesine hizmet ettiğini görmemek çok yanlış olur. Fia 2 senedir Mercedese çok ciddi pozitif ayrımcılık uygulamakta bunu geçen seneki lastik testlerinden tutun motor kurallarına varıncaya kadar. Herşey tek taraflı olmaz. Özellikle F1 e en çok para kaynağı sağlayan UAE F1 e girdiğinden beri 2012 dışında yanlış hatırlamıyorsam hep son yarış oldu. Amaçları tüm ilgiyi Abu Dhabiye çekmek ve Şampiyona yarışı olarak anılmaktı. Ancak 6 senedir f1 de olan Abu Dhabi sadece 1 kez şampiyonu belirleyen yarış olarak kaldı(2010) Bu sene araplar işi oldukça sıkı tutmuş ve sevseniz de sevmeseniz de çifte puan uygulamasının gelmesine ciddi katkı sağlamıştır. Geriye dönüp baktığımda Hamiltonun ve Rosbergin başına gelenleri düşündükçe bi çok şeyin aslında şampiyonayı son yarışa bırakmak için yapıldığını düşünmeden edemiyorum.

    1. şu monza uydurmasını bırakın artık. startta problem çıkıp 4. sıraya düşmese zaten 1. idi. ilk pitlerden sonra telsizden stint sonunda atak dene dediler, dinlemedi ve geçti.

    2. bi çok fanın sene boyu çekmiş olduğu eziyet

      Mercedes, Hamilton veya Rosberg taraftarı değilim. Başka herhangi bir pilot veya takım taraftarı da sayılmam. Bu açıdan bakıldığında sezonun iyi mücadelelere sahne olduğunu ve çoğu yarışın eğlenceli geçtiğini düşünüyorum. Herkes kazanacak diye bir şey yok, her bir yarış tek tek özeldi, çok azı sıkıcı geçti. Bu sezonun eksik olan şeylerini bile unutturdu.

      1. ForzaFerrari avatarı

        Doğru söylüyorsun Hamiltonun Rosbergin son sıralara gerileyip önündekileri geçe geçe ilk 2 ye çıktığı yarışlar çok keyifliydi!! Saçmalamayın lütfen kış testlerinde hanginiz böyle bir sezon bekliyordunuz. Hele de Raikkonen Alonso ikilisinin hangisinin galip gelip şampiyonaya oynayacağı düşünülürken Mc Larenin duble rekorunun kırıldığı,küfür ettiğiniz 4 senelik Redbull üstünlüğünden çok daha dominant bir takımın lider götürdüğü bir sezon. Formula 1 demek mücadele demek Redbullar 4 sene kazansa da en az 2 sezon birileri onlarla mücadele edebiliyordu. Son yarış Hamiltonun yarış dışı kalmamasına bel bağlayanların ” Nasıl olursa ilk 2 de olur” dediği bir şampiyona yarışını bekliyoruz. İşte size müthiş keyifli bir sezonun şampiyona yarışı. Hepinize iyi seyirler

        1. valla açıkçası Mercedes kış testlerinde kendisini fazlasıyla göstermişti. Benim Ferrari’den yana bir beklentim yoktu 🙂

    3. 2 senedir fia mercedesi kolluyormuş.nickindende anlaşıldığı gibi ferrari taraftarısın herhalde.sizin yönetimde aynı kafada fia kollamadan şampiyon olunmaz eee o zaman çalışmaya gerek yok fiayı ayartalım yeter.alonsonun 2 tane şampiyonluğunuda(2010-2012) redbulun fiayı,fianında ferrari pit duvarını ayartmasıelinden aldı o zaman.
      ferrari ben ferrariyim 124 e ferrari yazsam şampiyon olur kafasında.

      mercedes olayına gelecek olursak son 5-6 seneyi gözden geöirmek lazım.önce mclarende çoğunluk hisseyi satın almak ardından tamamını almak istemesi.ron dennisin vermemesi.brawn gp nin satın alınması.mclaren hisselerinin tamamen geri satılması,hamiltonun transferi,norbert haugun görevine son verilmesi,brawnın ayrılması.toto,paddy ve laudanın 3 lü yönetimi takım içi rekabeti tamamen serbest bırakmaları(japonyada o kadar yoğun yağmura rağmen ki elim bir kaza oldu.hamiltonun baskı kurmasına ve atak yapmasına en ufak bir şey denmedi keza rosbergede savunma için tüm destek verildi).

      geçen yıl ispanyada 2 sıradan yarışa başlayan hamilton tur yiyerek 12.bitirmişti.
      o zaman bile şunu herkesin anlaması gerekiyordu.takım direk en iyisi veya hiçbir şey diyordu.

      son olarak mercedes hariç hangi takım aynı güce sahip olsaydı avustralyada pilotlarda şampiyonun kim olacağını herkes bilebilirdi.spadan sonra ricciardo bile takım emri istedi.yani bu kadar baskın araca rağmen takım içi rekabetin serbestliğinden dolayı ricciardonun bile ağzının suyu aktı.çifte puan uygulanmasa bile şampiyonun son yarışa kaldığı sezonun mimarı tamamen eşit yaklaşan mercedes takımının yönetimidir.

      1. ForzaFerrari avatarı

        Mercedesin geçen yıl lastik lastik testi öncesi performansını hatırlatırım sana. Nerdeyse her yarış redbull gibi cumartesi günü takımı olarak bilinen bir takımı çok rahat geride bırakıyorlardı peki yarışta ne oluyordu? ilk 5 e giremiyorlardı lastik sorunları sebebiyle. Peki ispanyadan sonra ne oldu Fianın göz yumduğu bir lastik testi yapıldı ya 1 yarış sonra ne oldu? Mercedes duble yaptı. Bunlar sana normal geliyorsa sende bir sorun var demektir. Ayrıca şunu da unutmamak lazım Mercedes 2013 te f1 den çekilmenin eşiğindeydi. Tam bu restleşmeler sonucu kurallar değiştirildi lastik testleri felan dedikten sonra senin o dediğin yeniden yapılanma meydana geldi. Mercedesin fia tarafından kayırlımadığını kimse söyleyemez bana tıpkı 2010 2014 arası Redbullu kayırdıkları gibi. Şimdi gelelim senin şu takım içi tezine. Macaristan yarışını hatırlatırım sana. İzlemediysen anlatayım. Hamiltonun motoru alev almıştı sıralamada ve pitten başladı. Yarış içerisinde Safety Carın girmesi ve rosbergin performans gösterememesi sonucu hamilton rosbergi geçti. Daha sonra rosberg taze lastikle hamiltona yaklaştı ve çok konuşulan o telsiz konuşması yapıldı. ”Rosbergle farklı stratejidesin ona yol ver” Bu mu senin takım içi rekabete serbetslik tanımak? 2 pilot da şampiyona için yarışacak ama birinin lastiği daha yumuşak diye ona yol ver denecek. Sen Rosbergle Hamilton arasında çok adil bir mücedele geçtiğini mi sanıyorsun? Daha sıralamalarda hamiltonun başına gelenleri saymadım. Bu kadar iyimser olma ve dikkatli izle yarışları. At yarışı izler gibi izleme

        1. Mehmet ceviz avatarı

          Merak etme arkadaş hiç at yarışı izlemedim ama 5 sefer yerinde istanbul parkta yarış izledim şurayada yazıyorum mercedese yakın zamanda rakip olabilecek tek takım McLaren honda olabilir. V8 dönülsede farketmez.eger fia diyorsan kaç senedir şampiyonluk almayan ferrariye ekstra para veriliyor ama o parayla anca alonso nun kariyerinin 5 yılı mahvediliyor meydan boşken ferrari at koşturmuş. Şimdi yok öyle yok böyle

  5. hami q3 te çok hata yaptı. yarın inşallah sakin olur yoksa işi çok zor.

  6. 2008 yılında ferrari fanları şöyle bir site açmıştı lastiğin patlar umarım . com o zaman olmadı ama yarın olur inşallah. sinsi ingiliz

    1. Onur Gentas avatarı

      Insanlar icin kotuluk umma. Hos seyler degil bunlar.

  7. Çok da önemli değildi ama Alonso’nun Q3’te 2 zaman turunda da hata yapmasına sinirlendim valla,muhtemelen 6 olacaktı şu 5 yıldan sonra klasmanda artık Vettel’i geçmesi lazım :p

    1. Geçince ne olacak kardeşim bu yıl berbat bir sezon geçiren vetteli klasmanda geçince ne olacak ???

  8. Yusuf Hitay avatarı

    tilke’nin en kötü pistlerinden, hatta singapur ile bu konuda yarışabilir. genelde yarışları keyifsiz geçiyor, üstüne sürmesi bile keyifli değil.

    biraz sürdükten sonra rusya pistini bu gruptan çıkardım. pilotlar sadece gaz vermek amacıyla vermemişler o demeçleri, ilk iki sektör sürüş açısından gerçekten eğlenceli imiş.

  9. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Araba gelir yanaşır
    Pit stoplar karışır
    Bu formula 1 aracı
    Hamilton abimize yakışır

    çal keke çal

    Soft lastiğin sarısı
    Piste düştü yarısı
    Taraftarlar verem olmuş
    rosberg e darısı

    çal keke çal

    Pistte uçar w05
    Diğerleri olur avare
    Hamiltonun kıymetini bilmeyenlere

    çal keke çal

    Yazar: @reyizhamilton Bize her yer Abu Dhabi 😉

  10. Demekki gerçekten baskı hamilton un uzerindeymis. Bu arada 3.sırada massa yerine bottas olmasi hamilton için daha iyi. Malum massa nin startlarini herkes biliyor.

  11. Onur Gentas avatarı

    Arkadaşlar büyük konuşmak iyi değildir yarıştan önce. Bugün 2.lik iyi sonuç ve yarın da çok fazla zorlamadan bu pozisyonu korumaya çalışmalı. Artık mantıkla hareket etme zamanı, hırslara yenik düşülmemeli.

    1. Kazanarak şampiyon olmak istiyorum demişti bir ara. Sorunsuz sürerse, Rosberg’e 5 metreden fazla yaklaşmazsa yapabilir.

  12. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton hızlı görünüyordu ki, yine batırdı.

    bu arada rosberg yarışa başlayacağı lastikle hem blokaj yaşadı, hem 2 tur atmak zorunda kaldı.

    yarın yine daha hızlı bir hamilton olur muhtemelen ama geçmek için zorlar mı ve pist müsaade eder mi onu bilmiyorum. veya ilk virajdan sağ çıkar mı ona bakmak lazım. 🙂

    başına bir şey gelmezse hamilton şampiyon olur, mercedes’i rahatsız edecek bir araç görünmüyor. yarış temposu olarak mercedes, williams’ın çok rahat şekilde önünde.

    1. DRS var şimdi, ikinci 40 tur vakası olmaz 😀

  13. Şunu da belirteyim bazı arkadaşlar ikinci olsun şampiyonluğu alsın demiş ama Hamilton’ın karakteri sizce o şekilde mi bunu bir düşünün 🙂 yarın Bahrain 2 bekliyorum kazıyacak Rosberg’i pistten

    1. Elbetteki değil ama sorunsuz bir yarış çıkarıp 2.olması yeter kendisine 🙂

    2. fazla hayale kapılmamak lazım derim. son yarış ve en kötü ikinci bitirmesi gerekiyor. ve rakibi rosberg. bir şey daha, bu sefer rosberg bahreyndeki gibi davranmaz.

      1. Davranmayıp kendisini de yarış dışı bırakabilir bu da bir ihtimal ?

        1. kasıt aramaksızın spa 2014 diyorum.

    3. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Aynen Hamilton galibiyeti alıp noktayı koymak ister ama,Rosberg’in yerinde olsam yanıma geldiği an duvara yollardım kaybedecek bir şeyi yok 🙂

      1. valla yapar mı yapar rosberg bu … 😀

  14. Umarım yarın Hamilton ilk turu ikinci sırada kazasız belasız atlatır. Birincilik için oynamasına gerek yok zaten. İkinci sırada Rosbergin 3-5 saniye arkasında rahat rahat bitirsin …

    1. onun da düşüncesi odur zaten ilk turu düzgün geçmek ama 2.likle yetinmeyecektir yarış başlarında ve pitstoplarda geçmek için zorlayacaktır ama sonlara doğru rölantiye alır kendisini tabi bunlar birisi çarpmazsa yada mekanik sorun olmazsa yada pit esnasında mekanikerlerin işgüzarlığı olmazsa …

      1. Benim çekincem sadece ilk turdan yana, ilk turu rahat şekilde geçerse Rosberg’i geçmek için çok da kasacağını sanmıyorum. Pit anında belki zorlayabilir, ama Rosberg’le ikili bir mücadeleye gireceğini düşünmüyorum. Ama Hamilton bu, sağı solu belli olmaz. 🙂

        1. kendisi de açıklama yapmış zaten daha akıllı yarışacağım diye büyük ihtimal ilk turlardansonra diğerleriyle ara cçılınca sakin olacak pitlerde zorlar …

  15. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hamilton neden bu kadar zorluyor bence gereksiz.Gerçekten son 2 yarışta baskı altında olan taraf değişti.Rosberg rahatladı.Ne de olsa kaybedecek bir şeyi yok artık ama Lewis liderliği zaten kaybetmesi durumunda şampiyonluktan olacak.Ee zaten en kötü ihtimalde sıralama turunda altında 2.olacak araç var.Yani Williams ne kadar suyunu sıkarsa sıksın yetmez.En fazla yarın startta geçer yada kaza ihtimali yaratabilir ama bana göre Lewis sakin kalırsa 2.olarak podyuma çıkmayı garantiler.Tabi pek çok ihtimal var.Rosberg aracında da yada startında da sorun olabilir.Williamslar beklenmeyen bir performans gösterebilir vs vs.Ben rüyamda gördüğümü yineliyorum;Lewis kazanacak ehehe 🙂 Gerçekten bana göre daha fazla hakeden taraf.En kötü ihtimalle eğer Rosberg kazancaksa Lewis bari geride bitirsin de şu çifte puan saçmalığından etkilenmedi diyelim.Son olarak garajda resmen Rosberg için birleşme var yada bana öyle geldi:)

    1. hayır birde garajda bir acayip sevinç oluyor pole pozisyonlarından sonra. sanki bu araçtan başkası hep pole alıyormuşta bunlar ilk defa alıyorlar sanırsın.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        üvey evlat gibi 🙂

    2. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Bu garajdaki sevinç olayını sadece ben farketmemişim demek ki 🙂

    3. almanlar almanlar ve yine almanlar komplo teorisi derler ama bu alman milleti çok milliyetçidir belli etmeselerde ki zaten belli ediyorlar …

    4. Garajın karanlık ve aydınlık tarafları arasında fark var, Rosberg aldığında kendi tarafındaki sevinç gösterildi, yan taraf muhtemelen kısaca sövüp işine devam etmiştir.

      Hangi pilot olursa olsun, kendi garajında mekanikerinden stratejistine kadar tamamen o pilota yönelmiş insanlar haftasonu boyunca çok sıkı çalışıyorlar ve büyük bir mücadele veriyorlar. Araç hızlı ama Williams’ın başına geldiği gibi orasının burasının uçmaması ve gevşememesi için, borulardan birinin yerinden fırlamaması için mücadele ediyorlar. Sezondaki tüm polleri bile almış olsalar sevinmeyi hakediyorlar bence.

  16. Nico cidden sapıttı artık bottasa yarışta kendisine yardım ederse barda tüm içkileri kendisinin ısmarlayacagını söyledi.

    1. burnu havada diye bir laf var biraz bişeyler yapsa havasından gaçilmeyen tipler olur yaa tamam işte formula 1 deki karşılığı rosbergtir espri yaptı aklınca ama amacı hamiltona baskı kurmak ham bunun üstesinden gelir gelmeli de …

    2. lewisde şampiyonluk pirimini vaad etsin 😉

      1. bu ıyıydı 🙂

    3. Niye sapıtmış olsun ki ? Pilotların espri yapmaya veya akıl oyunları oynamaya hakkı yok mu ? Ayrıca herkes gibi o da biliyor Williamsların yardımına ihtiyacı olduğunu.

    4. Napsın adam ÜMİDİ BOTTAS 😀

  17. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Bazıları baskı felan demişte olabilir tabi ama her pistte q3 turunda sorun yaşıyor.

    Burda da q3 te vibrasyon sorunu yaşadı.

    İlk hakkında çok fazla zorladı,blokaj yaşadı olası pole kaçırdı.

    Artık yarini bekliyoruz.

    Şampiyonluk bizim 😉

    1. baskı falan değil,rosberg her zaman hızını sona saklıyor bu çok açık

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Adam her q3’te sorun yaşıyor.

        Yaşamadığı q1 ve q2’de sonuç belli.

        1. Umarım yarın williamslardan kurtulur ve en kötü 2. bitirir, gerçekten haketti yarış performanslarıyla.. ek not: Karaoğlanı daha da sevdiren bir üyesin teşekkürler..

          1. Lewis-Hamilton avatarı
            Lewis-Hamilton

            @icemn007 eyvallah kardeşim 🙂

  18. en hızlı ferrari pole pozisyonundan neredeyse 2 sn yavaş. kabul edilemez bir durum. hadi diyelim ki bu aracın gelişimini durdurdular. seneye göreceğiz neler olacağını

    1. İşde bizde o yüzden diyoruz ki bu sezona göre Kimi Alo karşılaştırması saçma kalıyor. Bide reiz benim şu yorumları normale getir bea 😀

      1. dostum böyle şeyler uluorta yerde söylenmez . abdullah ı çekersin bir kenara söylersin 🙂

        1. Ne kenara çekilebilecek, nede durdurup konuşulacak bir durum var 😀 çünkü kasılacak bir durum yok, bazı yorumlarımdan rahatsız olmuş ki onaylayıp öyle yayınlıyor, gerek yok diyorum rahat olsun. Yorumlarımda gayet normal, ayrıca tartışma ortamının oluşması site yönetiminine veya sahiplerine iyi yönlü getirisi olacağını düşünüyorum, heyecan lazım buralara 😀

    2. Ferrari bu aracın gelişimini durdurdu da Mercedes aptal gibi devam mı ediyor? 😀

  19. arkadaşlar şu belçikadaki temas olayı gündeme gelip duruyor. ama orada kasıtlı bir durum yok bana göre. buradada nico arkadan başlayıpta spadaki gibi yapar tezi çok yanlış. adam aynı şeyi yapmak istese kalkışta biraz yavaş kalır yine yapar yapacağını.

    1. o virajda içeri geçmek yerine biraz daha dışarı çıkabilirdi burda hepimiz izledik tamam isteyerek olmadı ama ön kanadın boyunu da hesap edemedi ve lastiğe denk geldi oysa temastan kaçınabilirdi virajı keserek …

  20. Lewis Şampiyon

  21. bakalım baskıyı kim çok hissedecek hamiltonun hataya yatkın olduğunu biliyoruz yine öyle oldu yarışta kalkışlar şimdi çok önemli hamilton geri düşerse işi zor

    1. hamilton yarışta çok iyi işi zor değil tek korkusu salağın biri temas eder de şampiyonluk gider korkusu yoksa brezilya da rosbergi geçmek için denemeler yapardı …

  22. Lewis’in ikinci başlaması kendisi için daha iyi olabilir, bu kadar kritik bi anca Nico’dan Belçikada ki gibi bi temas gelebilirdi kendisine.

    1. Belçika’da da Lewis ikinci başlamıştı 🙂

  23. Vettel gerçekten araca alışmış.Alıştıkça da Ricciardo’dan daha fazla fark yiyor.Şimdi bazıları da çıkar son yarış diye bahane üretir alıştık.Ricciardo’nun Vettel’den yetenekli olduğu çoktan kanıtlandı.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      ricciardo öyle turlar attıki williams la pole kazanır gibi hissettim sanki pistin en iyisiymiş gibi inanılmaz yaklaştı ön gruba.

      1. Ricciardo ayrı bir yetenek bence.Vettel’i küçümsüyormuşum gibi hissedilmesin ama griddeki en yetenekli 3-4 pilottan biri.

        1. yarışta ne olur kim geçer tahminin

  24. Hiç önemli değil yarın yarışı da 2.bitirip sezona noktayı koysun Lewis.

  25. Dünden beri takip ediyorum Lewis son iki virajda hiç rahat değil orada çok zaman kaybetti yine ayrıca bu sezon Lewis’in ön lastikleri Rosberg’e göre çok daha fazla kitlediğini de gördük sonuç 11 – 7 cumartesi galibi Rosberg oldu tebrik ederim kendisini grid’in cumartesi günleri en hızlı pilotlarından birini mağlup etti Lewis’in bunu sene sonunda oturup düşünmesi gerek en hızlı ünvanı sarsıldı

    1. Bende katılıyorum yorumuna lewisin cumartesi günleri zayıf kaldığını düşünüyorum

  26. şimdi gelsin komplo teorileri

  27. Yrn kalkış çok önemli olacak ancak ben lewisin ikincisi başlamasının daha hayırlı olacağını düşünüyorum

  28. Eray Parlak avatarı

    Rosberg yine aynı açıklamayı yaptı ”En iyi turumu atmadım diye” yine bunu haklı çıkardı ve gerçekten büyük bir farkla damgayı vurdu sıralama turlarına. Rosbergin tek turdaki hızı gerçekten muazzam Hamiltonu çok zor durumlara sokuyor bu hız. Ama iş yarış hızında burda bir tık geride oluyor genelde Hamiltona oranla.
    Bazı arkadaşlar hamiltonun datasını incelesin filan diyordu Rosberg için ama bence bir data incelenecekse Bunu Hamilton yapmalı..

  29. Baskıyı kaldıramayanın kim olduğunu görmüş olduk böylece.

  30. Ciddi sayıda pol elde eden Rosberge tebrikler.
    Umarım yarın da biz güleriz.

  31. Ah karaoglan ah..hatayı yapmasaydın polu alırdın belkı…Yarın wıllıamslar kalkısta napıcak bakalım

    1. Dikkat edermisiniz hep yapmasaydı etmeseydi ve bu kaçıncı hata yaparsan sonucuna katlanırsın yapmayacaksın ilk turda zorladı ama hata yaptı sansını kaybetti Rosberg daha az hata yapıyor netice alıyor
      Hamilton ın yeteneksel olarak o kadar farklı özellikleri var ki eksikliklerini kapatabiliyor bu da onu Rosberg karsısında bir adım öne tasıyor genel hatları itibariyle ama sınırda daha iyi olmalı.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        +1

      2. Zaten yorumumda hamıltonu göklere cıkarmadım hatasını telafuz ettım.bu sene rosberg sıralamalarda cok daha ıyıydı…Yarın ıcın dıyebılecegım;hakeden kazansın olur…

  32. kimiye tebrikler .

    1. Alonso da sorun olması muhtemel, fark çok fazla.

      1. Vıbrasyon var dıyordu telsızden sanırsam..

      2. alonso bir virajı atladı

      3. alonso bir virajı atladı pist dışına çıktı

      4. Schumacher123 avatarı
        Schumacher123

        pist dışına çıktı son hakkında tur atmadı.

    2. Biri 9 biri 10 olmuş gerçekten 2 sampiyona böyle bir araç yazık. ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir