FIA: "FOTA İle Küçük Gelişim Kaydedildi"

yazar:

kategori:

FIA, 2010 için takımlardan şartsız başvuruda bulunmalarını istemesinin tamamıyla olumsuz bir şey olmadığını söylemekle birlikte FOTA ile aralarındaki anlaşmazlıkta ufak bir gelişimin olduğunu öne sürdü.

FIA Başkanı Max Mosley’in takımlardan 2010 şampiyonasına koşulsuz başvurmalarını istemişti. Bunun üzerine de takımlar, beklendiği gibi cevap verdi.

Mektubun içeriği kamuoyuna açıklanmadı ve FOTA, konu hakkında yorum yapmaktan da kaçınıyor. Ama anlaşılan o ki takımlar, başvurularına ekledikleri şartlardan vazgeçmeye henüz niyetli görünmüyorlar.

Bununla birlikte FIA, son durumda bazı ümit vaad eden işaretler gördüğünü belirtti.

Yönetim Kurulu adına bir sözcü: “FIA, FOTA’dan bir mektup ve çeşitli eklenti aldı; içeriği tamamen olumsuz değil ve şu anda ayrıntıları inceliyoruz.”

FOTA, mesele ile ilgili agresif bir strateji benimsemedi ve öne sürdükleri tasarruf tedbirlerini, sporun geleceğini koruyacak gerekli önmeller olarak gördü.

Bununla birlikte takımların daha büyük meselesi, sporun yönetimi konusu. İşte bu yüzden de yeni bir Concorde Anlaşması imzalamak istiyorlar.

Toyota F1 Başkanı John Howett geçen haftasonu Türkiye’de, gelecekte kuralların oluşturulma konusunun bir öncelik olduğunu belirtti.

Howett: “Konu temelde yönetim; ayrıca idare şekli ile ilgili de bir veya iki mesele var. Şöyle diyelim: kaynak kontrolü ve düşürülmesi. Ve bana göre FOTA’nın istekleri oldukça makul”


Yorumlar

  1. bu adam artık gitsin içine etti f1 in

  2. Artık ne yazıyorduysa FOTA nın mektubunda,baya bir etkili olmuşa benziyor.Mosley den baya uzlaşmalı zöler duymaya başladık.Sanırım FOTA istediğini alacak ve seri önümüzdeki sene aynı kalacak dolayısı ile grid dizilimide.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir