Stuck: "Üreticiler Sadece Motor Vermeli"

yazar:

kategori:

Motorsporlarının ünlü Alman bir ismine göre Formula 1’deki otomobil üreticilerinin spordan ayrılması ve sadece motor tedarik etmeleri daha iyi olur.

Eski bir yarış pilotu ve şimdi Volkswagen’i temsil eden Hans-Joachim Stuck, BMW ve Mercedes-Benz gibi markalara şasi tasarımlarına artık milyonlar harcamamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Stuck, üreticilerin başarılarını onaylıyor ama milyon dolar avrolar harcama sonrasında başarısızlık riskinin yüksek olduğunu ekliyor.

Mercedes’in en büyük hissedarı olduğu McLaren ve BMW Sauber ile çalışan BMW, 2009 takımlar sıralamalsında 5. ve 9. konumda ve Renault, 7.likte.

Bild’e konuşan Stuck: “Kimse bir senede 300 milyon harcayıp da podyumda olmamak istemez. Ama şu andaki durum bu”

“Mercedes ve BMW’nin neden hâlâ araç inşa ettiklerini anlayamıyorum. Kendilerini yapabilecekleri konulara sınırlamalılar: motor tasarımı ve satışı.”

Stuck ayrıca Mercedes’in, Formula 1’le olan ilişkilerini Brawn ile olanki gibi yapmasını söyledi.

Stuck: “Kendi takımları McLaren, çok geride ve Mercedes’e büyük miktarda maliyete neden oluyor. Aynı zamanda Norbert Haug, Brawn’a motorlarını 10 milyona satıyor. Dünya şampiyonu olacaklar ve para da kazacaklar”

Bu arada İspanya’da Marca gazetesi, Flavio Briatore’nin Renault takımını satın alabileceği ama Fransız üreticiden motor tedarik etmeyi sürdüreceğini yazdı.


Yorumlar

  1. saçma bişey bence

  2. Benim de desteklediğim bir düşünce. Seyir zevkinin maksimum olduğu, pilotların en kaliteli olduğu 90lı yıllarda böyleydi herşey.

    Üreticiler kendilerine yakın hissettikleri garaj takımlarına destek olur, motor verir, teknolojilerine yardımcı olur. Ayrıca böyle yaparak arge çalışmalarını da gerçekleştirmiş olurlar. Bir nevi Benetton-Renault ikilisi durumu.

  3. sanki BMW Mercedes Reno F1 haricinde sadece motor üretiyor. hepsi de yol arçaları üretiyor ve F1 den elde ettikleri veri, teknoloji vs. ile bu yol araçlarını geliştiriyorlar. zarar ediyormuş ne kadar saçma belki F1 de başarısızlıktan dolayı zarar edebilir ama burasını bir ar-ge platformu olarak düşünürsen pek de zarar ettikleri söylenemez.

  4. üreticilerin spordaki ağırlıklarını devam ettirmelirini isterim, bu adamın verdiği örnekler biraz yanıltıcı, mesela geçen sene konuşsaydık bu konuyu, herhalde williams'ın artık çekilmesini gerektiğini ve garaj takımlarının çağının bittiğini söylerdik, burdaki esas oğlanımızın dikkat çekmek istediği başarısızlık konusu, fabrika takımlarının beceriksizliğinden ziyade fia'nın dengesiz uygulamaları yüzünden kaynaklanıyor.. bütün bunlara rağmen, aşağıda yorum yapmış arkadaşlarıma da tamamen katılamıyorum, bu yıl ben mesela gp2den daha çok zevk alıyorum, gp2 araçları daha güzel görünüyor, daha cesur pilotlar daha cüretkar yarışlar çıkartıyor ve rekabet daha yüksek.. f1 özellikle bu sezon hiç olmadığı kadar yerlerde sürünüyor, bunun sebebi de neredeyse tamamen fia..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir