Ecclestone Yeni Seriye Savaş Açıyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, ayrı bir seri planları için agresif bir tutum takınılırsa takımlara karşı yasal işlemde bulunmaya hazır olacağını duyurdu.

Ecclestone, araba üreticileri F1’in mevcut televizyon yayıncıları, çalışanları ve sponsorlarının aklını çelmeyi denerlerse hemen harekete geçeceğini söyledi.

“Eğer kendi serilerini kurmaya kalkışırlarsa -ki ben bunu yapabileceklerini sanmıyorum- önlerinde büyük problemler olacak. Takımlarla olan anlaşmalarımdan ayrı olarak, biri bizim anlaşmalı olduğumuz kişilerle görüşürse, bunu ciddi olarak değerlendireceğiz. Bu, anlaşmaları ihlal etmek olur ve ben olsam bunu yapmazdım. Bu yüzden arka planda kalıp olayları sadece izlemeyeceğim. Herhangi bir hareket milyonlarca pounda mâl olabilir.”

FOTA yeni bir seriyi son çare olarak görüyor olsa da takımlar için bunun imkansız olmadığı düşünülüyor.

Ecclestone, “F1’de maliyetleri kısmak isteyen Toyota ve BMW gibi takımların, FIA F1 şampiyonası olmayan bir seriye yatırım yapacaklarını sanmıyorum. Şu anda burada sponsor isimleriyle var oluyorlar ve bizim sağladığımız geniş televizyon seyircisi kitlesinin önünde yarışıyorlar. Para onlara akıyor ve onlar da harcıyorlar. Tüm mekanları onlar ayarladığında her şey çok farklı olacak. Kendi yarışçılarını çalıştıracaklar, kendi televizyon şirketlerini bulacaklar. Biz en iyisine zaten sahibiz ve bunu organize ediyoruz.”

“Pilotlar içinse; onlar FIA F1 dünya şampiyonasını kazanmak istiyorlar ve bazıları daha az anlam ifade eden bir yerde daha fazla para alabilirdi. Yeni bir seriye gireceklerini sanmıyorum. Takımların, onları Max’in teknik değişikliklerinden koruyan 1998 Concorde Anlaşması’nı imzalama şansları vardı ama hayır dediler.” diye konuşuyor.


Yorumlar

  1. viztontelede ki sahne aklıma geliyor. şu mosley ve bernie ölse de helvasını yesek şunların.
    başını yediler f1 in.
    adamlara hiçbirşey de olmuyor. adamlar 16 yaşında kız kaldırıyorlar bardan birde

  2. Sezon başından beri karşılıklı inatlaşmalar yüzünden F1 in geldiği noktaya bi bakın.İkitane bunak ve keçi inatçı herif yüzünden biz taraftarlarıda bu spordan soğutmaya başladılar.Zaten sezon başından beri siyasetmi izledik F1 mi belli değil.

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Sonuna kadar FOTA'nın arkasınayız… Ecclestone FOTA'yı korkutamaz. Bu bunak anlamamış ama üreticiler yoksa sen bir hiçsin…

  4. Yeni seriye katılmak için bekleyen iki üretici daha var. Takalım mı Ecclestone'u şimdi.. Fota değil, Ecc. ve Max taviz verecek.

  5. gurcan hezer avatarı

    Üreticiler zaten F1 endüstrisini ayakta tutan temeli temsil ediyorlar , mahkeme sonucu onların ödemeleri istenen meblağ çok fazla bi sarsıntı yaratmayacaktır ama F1 markıası , üreticiler çekildiği an F2 yada diğer serilerden farkı kalmayan , otomobil sporlarının zirvesi sıfatını kaybetmiş bir marka olacaktır…

  6. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bu açıklamasından Ecclestone nun hiçbir şey yapmadığını anlıyoruz. Kendini dünyadaki tek organizatör sanıyor galiba:) Para nerdeyse en iyilerde orada olur Bernie , Paranın sahibi takımlar ve onların sponsorları olduğuna göre fazla konuşma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir