BMW, Britanya'da KERS'i Kullanma Konusunda Emin Değil

yazar:

kategori:

BMW Sauber Takım Patronu Mario Theissen, takımının Britanya’da KERS’i aracına kesin takma konusunda emin olmadığını söyledi.

BMW Sauber KERS’i kullanan bir kaç takımdan birisi oldu ancak beklediği performansı bulamaması sonucunda bir kaç yarıştan bu yana sistemi kullanmadı.

BMW Türkiye’de KERS’i tekrar kullanmayı umuyordu ancak yeni aerodinamik parçaların etkisini net anlamak için bunu engelledi.

Silverstone’da kullanıp kullanmayacaklarının sorulması üzerine Theissen “Kesin bir şey yok. Bunu önümüzdeki hafta tartışıp karar vereceğiz.”

“Hesaplayabileceğimiz tek şey düzlükte bize kazandıracağı avantaj.” dedi.

FOTA’nın KERS’i düşürmesi konusunda konuşan Theissen “Biz KERS’i istediğimiz yönünde oy kullandık ancak çoğunluğa uyacağız.” dedi.

Theissen ayrıca Silverstone’da gelişime devam edecekleri konusunda da iyimser.

Theissen “Burada sağlam bir adım attık bu yüzden bu gelişimin Silverstone’da da çalışması lazım.” dedi.


Yorumlar

  1. bilgiğim kadarıyla güç sadece beygirden ibaret değil..mühendislik bilgim pek yok sayılır..ama kersin sağlıklı çalışması, ağırlığı..uyumu..bunlar da etkili

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Senin için motorlarda birbirinin aynı o zman. Bunların tek farkı güç değilki . motor uyumu bile başlıbaşına bir konudur.

  3. benim anlamadığı ne fark olabilir? sonuçta hepsi 80 beygir güç üretiyor mantıksız geldiyse söyle

  4. belli bir güç sınırı var diye tüm kerslerin aynı olduğunu iddia etmek bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. bmw nin kersinin mclarenkinden daha iyi olduğunu hiç duymadım.bence kers ,evvelce kararlaştırıldığı gibi, seneye zorunlu olmalı, ki kers için harcanan bunca para heba olmasın..kersi şimdiye dek genelde savunma yaparken gördük,kers kullanan arabalar pek başa güreşemedikleri için..buna rağmen seyir zevki katıyor.seneye tüm takımlarda zorunlu olup arabalar geçişte kullanırlarsa bu çok daha heyecan katar

  5. BMW'nin, Mclaren'in ,Ferrari'nin veya Renault'un KERS'i arasında 1 gram fark yok (Güç bakımından) bu 4 KERS'te 80 Beygir güçle sınırlandırılmış yani Mclaren'ciler bizimki sizinkinden iyi BMW'ciler bizimki daha Ferrari'ciler bizde en iyi çalışan KERS gibi cümleler kurmasınlar bence…
    Hepsi aynı
    Ama Mclaren şu anda KERS'ten en çok yararlanan takım buda bir gerçek

  6. bence kersin gelecek sene kullanılmayacak olması -ki buna inanmak istemiyorum- tam bi saçmalık. tüm sıkıntıları sene başından beri çeken takımlar belli.gelecek sene kers zorunlu olduğunda diğer takımların (özellikle brawn, red bull, toyota ve williams) büyük zorluklar çekeceklerini söyledim. ama maalesef o günleri göremeyeceğiz galiba. o bakımdan büyük haksızlık. o kadar para harcadı büyük takımlar bi de bu yetmedi; kersten dolayı(tabi bazıları) geriye düştüler. bu arada ben mercedes tarafından üretilen kersin en iyisi olduğu yönünde haberler okudum. buna bu site de dahil. norbert haugtan da bmw kersi bizimkinden daha iyi diye bi açıklama da duymadım. tabi ki ben duymamış ya da okumamış olabilirim yanlış anlaşılmasın.

  7. neden oyle diyorsunuz arkadaslar suanda keri ikinci en iyi kullanan takim bmw degilmi , yoksa benmi yanlis algiliyorum , bmw nin kers i ferrari kadar iyi , hatta mercedesten bile iyi ,,, bunu mercedes motor patronu hung bile dile getiriyor ama arac dengesi ni tutturamiyorlar , bence bmw kers yonunde iyi caliyiyoki , yeni birlik serisinde bile kars kullaniliyor yani sadece f1 de kullnilmiyor

  8. Bence Mario Amca yalan soyluyor…
    Kendisi gridde en çok beğendim insanların başında geliyor fakat neden çıkıp dobra dobra konuşmuyor orası ilginç belkide tükürdüğünü yalamak istemiyor..
    Eğer yalan olmasaydı KERS'i türkiye'ye getirim 1 antrenman boyunca denerlerdi..

  9. Şu anda F1'in düştüğü içler acısı hali gördükçe Mario'da anlamış yeni teknoloji geliştirmenin bir anlamı olmadığını.

  10. Ya bırak Mario Amca. Grid'de bana göre en beyefendi kişilik sensin ama bana öyle geliyor ki bu KERS konusunda yalan söylüyorsun. FOTA'dan bir kararın çıkması için 'oy birliği' gerekiyor. Bu demek oluyor ki sen de McLaren de Ferrari de KERS konusunda kafa olarak iflas ettiniz ve KERS'in kalkması yönünde oy kullandınız. Bir de büyük takımlarsınız. Yazıklar olsun.

  11. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Fota daki oy oranını merak ediyorum. Şu anda kersi kullanmayan bir takımın ilerisi için çalışma yapmasına gerek yok.saçma olur bundan sonra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir