Hill "IRL'deki Hatalar F1'de Yapılmamalı"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonlarından Damon Hill yeni bir seri oluşturma planı içindeki takımları, bunun spora çok fazla zarar vereceği konusunda uyarıyor.

Hill, IRL’de yaşananlardan ders alınması gerektiğini söylüyor. 1996 yılında IRL Indy Car serisi Champ Car World Serisinden ayrılmıştı ve bu NASCAR’ın Kuzey Amerika’daki en popüler motorsporu olmasına neden olmuştu.

Hill, “Şampiyonadan ayrıldığınızda neler olacağını düşünmelisiniz. Böyle bir spora insanları çekmek çok zor. Bu yüzden neden iki ayrı şampiyona olsun ki?” diyor.

Ayrıca pist dışındaki politik olayların taraftar kaybına yol açacağını da düşünüyor Hill.

“O açıdan son birkaç yıldır durum giderek kötüleşiyor. Geçen yıl gerçekten ürkütücüydü çünkü birçok insan sporun idaresi hakkında sorular sormaya başlamıştı.”


Yorumlar

  1. Bu işler IRL dekine benzemior ama .. orda en büyük iki takım ayrılık yaşamıştı yanlış hatırlamıyorsam ama burda Ferrari , McLaren , BMW , Reanult , Red-Bull aynı seride olsun bi bakalım neler oluyor görelim.. Yok isportmuş bilmemneymiş onlarda F1 adına yükselmiş ancak hala nedense GP2 de yarışmaya devam etsin ler bakalım..

  2. Sevgili Hill sen Ferrari ile Mclaren'i koy bir seriye de ondan sonra gör bakalım ilgi çekiyor mu çekmiyor mu… Daha bunun Renosu Toyota'sı BMW'si var… Brawn ile Williams yarışsın arada da RedBull yarışlar kazansın Fia'nin serisinde, çok da tın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir