Domenicali: "Ferrari İsmi Listede Açıklanamaz"

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, FOTA’nın talepleri yerine getirilmedikçe FIA’nın cuma günü açıklayacağı 2010 şampiyonası giriş listesinde takımının adını veremeyeceğini söylüyor.

Sonucun açıklanmasına 48 saatten az kalmışken, Ferrari’nin grubun bir parçası olduğu ve otomatik olarak şampiyonaya kaydının gerçekleştiği konusundaki spekülasyonlar sürüyor. Bunun nedeni takımın birkaç yıl önce FIA ve FOM ile takımın F1’deki varlığının garantisi hakkında görüş birliğine varmış olması.

Domenicali, “Ferrari’nin pozisyonu değişmedi. 29 Mayıs’ta diğer FOTA takımları ile birlikte şartlı başvurumuzu yaptık. Bu başvuruyla birlikte FIA’ya çok büyük maliyet kısıtlamalarını da içeren bir öneri paketi sunduk. Her zaman olduğu gibi biz her iki taraf için de makul bir çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Eğer bu mümkün olmazsa; FIA, Ferrari ismini 2010 FIA F1 Dünya Şampiyonası için açıklayamaz.” dedi.

Son tartışmalardaki karar geçtiğimiz ay Fransız mahkemesi tarafından geçerli bulundu ancak mahkeme, Ferrari’nin 2010 kurallarına karşı vetosunu zaman diliminin geçmesi nedeniyle kabul etmemişti.

Ferrari, FIA ile olan anlaşmanın hükümlerinin artık geçerli olmadığını söylüyor.

Domenicali, “FIA ile bir anlaşmamız vardı ama anlaşmanın içindeki yükümlülüklerin ihlal edildiğini hissediyoruz. Bu yüzden anlaşma artık geçerli değil.” diyor.


Yorumlar

  1. Silver Arrow avatarı

    bir mclaren taraftarı olarak beni en çok mutlu eden ve heyecanlandıran yarışlar, ferrari'ye karşı kazanılmış olan yarışlardır. en önde birbirlerini zorlayan gümüş ve ateş kırmızısı otomobillerin mücadelesi çoook uzun yıllardır f1'in özüdür! bunu elimizden almaya kalkanlar ileride havalarını alacaklardır.

    takımlar mücadelelerini kazanacakar. şartlarını kabul ettiremeyip kendi serilerini kursalar dahi kazanacaklar. çünkü biz onların serilerini izleyeceğiz. sponsorlar onların serilerine akacaklar. yayıncı kuruluşlar onları yayınlamak için yarışacak ve onların yayınları en büyük reklamları toplayacak!

    yeni serinin adı da öz formula 1 olur biter! 🙂

  2. ecrin deniz avatarı

    ferrari ve mclaren siz f1 i düşünemiyorum. açıkcası düşünmek de istemiyorum:)aralarındaki mücadele ve rekabeti yarışlarda görmeyi özledim…

  3. ''F1 Ferrarisizde yaşar'' diyen Mosley izleme oranlarının nasıl düştügünü görünce ne halt yiyecektir acaba ?!

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari olmazsa f1 benım için bitti demek tir kac senedır bunun ıcın ızlıyorum yarısları zevk alıodum benım gibi allah bılır kac kisi aynı seyi soluyordur f1 siz ferrari ferrarsiz f1 olamaz mosley efendi

  5. ewet
    bencede ferrari olmazsa bu serinin bir anlamı kalmaz ne var takımlar yeni bi seri kursalar

  6. ferrari olmazsa f1 yalan olur

  7. michael schumacher  avatarı
    michael schumacher

    FERRARİ'siz F1 düşünemiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir