Ferrari: Hamilton, TC'siz Sorun Yaşayabilir

yazar:

kategori:

Ferrari’nin takım menajeri Luca Baldisserri, pilot yardımlarının kaldırıldığı yeni kurallara Lewis Hamilton’un ayak uydurmada zor anlar yaşayabileceğine inanıyor.

Çekiş kontrol sistemi, bu sezon Formula 1’den kaldırıldı ve Hamilton dahil bir çok pilot F1 kariyerinde ilk kez bu sistemsiz yarışacak.

Hamilton, etkileyici bir çaylak sezon geçirdi ve sezonun sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde yer aldı. Ama Baldisserri, McLaren pilotunun yardımlar olmadan daha zor bir sezon geçirebileceğini ifade etti.

İngiliz pilot, 2006’da GP2’de çekiş kontrolsüz yarışmıştı ve şampiyonluğa uzanmıştı.

Gazetta dello Sport’a konuşan Baldisserri: "Yeni kurallarla birlikte Lewis Hamilton’un zor bir zaman geçirebileceğini düşünüyorum"

"Şüphesiz aynı şekilde sürüşünü devam ettiremeyecek ve GP2’de çekiş kontrolsüz yarışıp kazanmış olmasına rağmen, o zaman farklı lastiklere sahipti"

Baldisserri ayrıca, yeni kurallarla birlikte Formula 1’in 10 sene geriye gittiğine inanıyor ama gösterinin bundan yarar sağlayacağını düşünüyor.

Baldisserri: "Güvenlik kurallarına rağmen motor idaresi ile ilgili sorunlar şu an itibari ile çözülmüştür. Dayanıklılık üzerine hâlâ bazı şüpheler var"

"On sene geri gittiğimizin farkına varmanız için sadece direksiyon üzerindeki fonksiyonelliğe bakmanız gerekir. Ama umduğumuz şey olan özellikle gösterişin daha iyi olması için bunun doğru hareket olduğunu düşünüyorum"

Bu sene neyin değişeceği sorulduğunda ise devam etti "Başlangıç (start), örneğin: şimdiye kadar 20% pilot kabiliyetine, 80& elektroniklere bağlıydı. Şimdi ise tam tersi"

"Lastikler farklı şekilde aşınacak ve onları idare etmek zor olacak. Bu yüzden yarış stratejisini tekrar düşünmek zorunda kalacağız. Bunların çoğu, elektronik yardımlar olmadan, hata yaptıktan sonra aracı tekrar kontrol altına almak daha zor olacak"


Yorumlar

  1. hem zaten bana kalırsa da sorun yaşamaz. ben baldisserri'nin dediklerini yorumladım.

  2. ben kimi TCsüz araba sürmedi diyen için onu yazmıştım. ona bakarsan hamilton gp2 de TCsüz şampiyon oldu diye kendini avutanlar var. gp2 arabası mı yakın yoksa kimi'nin sauberde yarıştığı araba mı yakın şimdiki f1 arabalarına?

  3. mclaren fan avatarı

    iyide arkadaşım kimi sauberde yarışırken araçlar nasıldı şimdi nasıl lütfen her pilotta biraz bocalama olur bu adamlar boşuna test yapmıyorlar…araca,aracın tepkisine alışıp sorun yaşamayacaklardır…en azından iyi pilotların sorun yaşayacağını sanmıyorum…

  4. hayır lewis değil miydi pite girerken kum havuzlarına dalan, bu tarzda hata yapan bir insandan TCsuz hatalar beklenebilir diyor baldisserri ha neden heikki hakkında konuşmamış o da işte politikası oluyor işin. bu adamlar gerizekalı değil ki burda bazı arkadaşların yorumladığı gibi çocukça açıklamalar yapsınlar… ayrıca kimi sauber'de yarıştığı ilk sezonda TC kullanmılmıyordu. ve altındaki lastikler de gp2 lastiklerine göre bugünün lastiklerini şüphesizki daha benzerdi. baldisserri de bunun üzerinde durmuş gp2 lastikleri vs f1 lastiklerinden bahsederken.

  5. oo gulum sen daha sezon baslamadan baskı altına almaya calısıyorsun adamı..korkma o kadar lewisten.oda senin benim gibi bir insan..tırsma bu kadar daha sezon bile baslamadı..

  6. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    Hikayeeee adam 2006 TC olmadan samp oldu siz kendinizi avutun bakalim :)) gecen yilda öyle dediler adam 1 puan farkla ilk sezonda dünya sampiyonlugunu kacirdi:)) anlayana

  7. startlarda kimi'nin ön plana çıkacağını düşünüyorum. çünkü: baldisserri'nin deyimine göre; %80 pilot kabiliyeti olacak.

  8. ya hamilton çok hırslı biri. bi çok test yapıp yeni duruma alışacağına eminim. kaldıki bi sorun yaşancaksa bunu sadece hamilton değil, çoğu pilot yaşar..

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mp4-22(mgd) arkadaş senin yorumlarına gülüyorum artık maksat yorum yapmak olsun diye yazıyosun öyle TACİZmiş puhaha :))) mclarenci arkadaşlar. zaten sorun YAŞAYACAK diye bir şey demedi YAŞAYABİLİR dedi. belli olmaz yaşayabilir diyorum bende hamilton ve diğer GP2den gelen pilotlar TCsiz kullanmaya alışkın ama GP2 araçlarıyla FORMULA 1 araçlarının güçleride farklı bu da var. hamilton ve diğerleri viraj çıkışlarında o kadar beygir gücünü kontrol altına alabilecekmi bakalım yoksa oldukları yerde yuvarlaklar çizerler :)))))

  10. mcmerc 4ever avatarı

    bence ferrari böyle söyliyerek hamilton'u baskı altına almaya çalışıyor. hamilton'un üzerinde kendimi tc'siz araçla kanıtlamam lazım tarzı bir baskı yaratmaya çalışıyor. böylece hamilton'u hata yapmaya zorluyacaklar.

  11. bence tc'siz sogukkanlı olan pilotlar kazanacaktır.hata yapan ikinci bir hata
    yapması moral bozacagı için bence massa ve hamilton gibi baskıyı kaldıramayan hırslı olanların zor anlarını görebiliriz.hatta alonsoda görülebilir.fakat hamilton yetenekli ve calıskan cocuk.lakin adam degil.bence kubica nefis dalıslarını seyredebiliriz.

  12. Valla TC olmadan yarışma konusunda en tecrübesiz isim benim bildiğim kadarıyla Kimi ve o bile TC'siz testlerde iyi dereceler yapmıştı. Hamilton'un sorun yaşayacağını sanmam herkes ne kadar sorun yaşarsa o da o kadar yaşar bence…

  13. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    ferrariciler lafım size değil ama adamınız gerçekten çok salakça konuşmuş yaa bunu lewis için nasıl söler anlamış değilim :S

  14. TC siz yarışlar sadece hamilton u değil bütün pilotları etkileyecektir en önemli fark buna en çabuk adapte olanın öne çıkmasıyla kendini gösterecektir sanırım

  15. Bence en başarılı oalcaklardan biri Hamilton'dır. GP2 de neler yaptığını gördük.

  16. mp4-22 (mgd) avatarı

    Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.Ferrari' nin tüm işleri bitti şimdide tacize başladı.Sanki kendi pilotları doğarken TC' ü biliyorlardı.İki Ferrari başkanınında gözlerini görmek isterdim 2008 yarışları esnasında.

  17. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Şimdiden bir korku sezdim Ferrari tarafında nedir yav durun adam daha sahneye çıkmadı hepinizin tozunu attırcak :))Ferrari kendi pilotlarına baksın ilk önce..!

  18. İşte ben buna gülerim euheuheuheeuh :D:D
    bu sorunu tc kullanmaya alışmış sürücüler yaşar :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir