“Ferrari Brawn, Costa ve Bottas’ı İstiyor”

Cumartesi günü ortaya çıkan iddialara göre Ferrari Ross Brawn Aldo Costa ve Valtteri Bottas’ı istiyor.

İddialara göre Marco Mattiacci Ferrari’deki görevini bırakıyor ve yerine en büyük aday Marlboro şefi Maurizio Arrivabene.

Fakat Ferrari’inin gözünün Ross Brawn’ın üzerinde olduğu İngiliz Sky ve Alman Auto Und Sport tarafından yazıldı.

Ayrıca Ferrari’nin Mercedes’in 2014 yılındaki başarısının sahibi Aldo Costa’nın da peşinde olduğu ifade edildi.

Alman Bild gazetesi “Arrivabene yalnız gelmiyor, Ross Brawn yeni teknik direktör olabilir” dedi.

Ross Brawn’ın haberleri yalanlamasına karşın Bild “Ferrari Brawn ile bazı konularda henüz anlaşamadı” dedi.

Son olarak Italiaracing Ferrari’nin 2016 yılı için Kimi Raikkonen’in yerine Valtteri Bottas’ı istediği ifade edildi.

 


Yorumlar

““Ferrari Brawn, Costa ve Bottas’ı İstiyor”” için 37 yanıt

  1. arif çelik avatarı

    Alonso ferraride iyi para yaptı. parayı sevmiş olsaydı hala ferraride olurdu bunu kimse engelleyemezdi. Şu var ferrari gibi büyük Şirketler de departmanlar arası bilgi alış verizi ve yönetim çok hantal işler dolayısıyla ferrari de bir çok işler kısa sürede değişmeyecektir. İki üç yıl içinde toparkanacaktır.bir honda macleren birlikteliği farklı olacaktır. Ronn denis faktörü seneye fark ettirecektir.

  2. Bottaslı projede vettelın ısı zor olur…Am gelısmeler heyecan verıcı ferrarı ıcın…

  3. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    bottas ve brawn iyi bir seçenek. Brawn doğru organizasyonu kurar. Bottas’ta büyük takım hayalini gerçekleştirir, williams’ın geçici başarısı var, sürekli devam etmez. Önümüzdeki yıllarda geriler, zaten kurallar 2016’da değişecek. Williams iyice pert olur. Bottas ferrari’ye kesin gelir, eğer teklif olursa. Kendisi için en iyi seçenek.

    şuanki dandik motorla bile aero etkisiyle 1 saniye altındalar , O kurallarla beraber mercolar rbr’den tekrar tur yiyince iyice şoka girer, hamilton’da mclarene alonsoyu tokatlamaya gelir 😀

    1. MERCEDES V6 avatarı

      he he mercedes feci tokatladı ya rbr . yi TUR bındırecekmiş aç tavuk mısali

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari den başka takımlarda yolladıkları elemanları alabiliyor.En yakın örneği McLaren-Alonso.Kim bilir arada hangi transferler oluyor haberimiz olmuyor.Yani kimse hiçbir şeyin kafasını yaşamıyor.Ancak ülkemiz f1 izleme,düşünme ve değerlendirme yönünden oldukça zayıf olduğu için buna anlam veremiyor.Yapılan bu hareketleri bizim toplumdaki insan ilişkisi ile karıştırıyorlar.Arkadaşlar,burası f1,iş hayatına benzetirsek daha önce karşılıklı anlaşıp tazminatını ödediğiniz bir çalışanı tekrar alabiliyorsunuz.Çok sık yaşanan bir hadisedir.Veya siz gönüllü işten sebebiyle ayrılınca mevcut iş yeriniz;bir gün tekrar seninle çalışmak isteriz,kapımız açık diyorlar.Bu kadar basit aslında.Ama benim f1 izleyicim tabi herkese laf çakacak ya zamanında ben şunu dediydim bana x zumresi bunu dedi diye işin içine katmasa olmaz.Aferin iyi halt ettin büyük iş başardın.Kırk yılda bir onlarca boş paragrafın arasında düzgün bir yazı yazdın,bravo.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      ha bu arada insna ilişkisinden kastım verdiğim örnekteki gibi iş hayatı ile alakalı değil.yani basit şeyler.samimi olduğumuz çevrede birisi bize bir yanlış söz veya tavr sergilese hemen trip yapar hatta belki bir daha görüşmem deriz.böyle basit bir ilişki değildi anlatmak istediğim.

    2. çok mu zoruna gitti bay “ferrari’nin türkiye’deki temsilcisi”?
      “aldığım duyumlara göre/bana gelen bilgilere göre vs.” diye büyük büyük başladığın cümlelere ne oldu?

      iş hayatıymış, prensipmiş, bilmem neymiş. hiç lafı eğip büküp bir zamanlar balıklama atlayıp sevindiğiniz habere şimdi “çevir kazı yanmasın” ayağı yapmayın.

      lafın direkt adreslerinden birisi de sendin, hatırladım şimdi.
      o zamanlar “costa’nın kellesi alınmalı” diye borazanlık yapanlardan biri de sendin.
      ben üşenirim şimdi, sen bir zahmet buluver zamanında costa’nın gönderildiği haberin altındaki benim, senin ve senin tayfanın yorumlarını.

      sonra kaldığın yerden devam edersin, bay ferrari.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        benim değil de senin baya zoruna gitmiş.ben ferrari temsilcisiysem sen nesin?massanın temsilcisi mi?pilotun silinince ortada yoksun ama sonra en ufak iyi bir yarışta şampiyon olmuş gibi coşuyorsun.arkadaş sen fan falan değil,f1 teröristisin.yaptığın yorumlar hep sövme saydırma lanet okuma.tekar ediyorum sen fan falan değil f1 teröristisin.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          ayrıca bu ülkede bu sitede kimse beni devşirme sonradan ferrari fanı olarak adlandıramaz.ben bu sporu 94ten beri izliyorum o günden bugüne ferrari fanıyım.yıllardır burada yazıyorum.madem bana söylüyorsun direk yaz ne lafı uzatıyorsun sonrada bana söylüyorsun.bir sürü pilot geldi geçti ben takımdan vazgeçmedim.ama sen gömlek değiştirir gibi kim işine gelirse onu desteklersin malum sizde meziyet bu 😀

  5. Şasi ekibinin kurbanı olan Marmorini yi de istesinler ozaman.

    1. Marmorini Tombazis’in motor departmanındaki kopyasıdır. Martinelli veya Simon ile kıyaslanması mümkün bile değil.

      1. Tombazis in hala takımda olması da Ferrari için büyük bir sorun.

  6. Bilgisi olmadan fikri olan insanlar çoğunlukta malesef bu sitede. Üstelik de paragraflar dolusu yazı yazmaktan da çekinmiyorlar buna rağmen.

    Ha şu var tabi, Costa’yı yollayıp da yerine Fry’ı almak hatanın da ötesinde bir şey.

  7. Aldo costanın yerinde olsam ferrariye hareket çekerim 🙂

  8. Onur Gentas avatarı

    Bence Ferrari Ricciardoyu alsin. Vettel ile guzel bir ikililerdi:)

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      @onur-gentas Bu sefer emekli olmasın Vettel ?

  9. Kimi ye yol göründü.Seneyede takımın ana desteği Vettel e olacak.Alonso projesi başarısız olmuştur.

  10. zamanında costa’nın günah keçisi ilan edilip kellesi alındığında burada büyük üzüntümü ifade etmiş, yapılan işin doğru ya da yerinde olmakla alakası olmadığını, yapılanın sadece milleti susturup hedef saptırmak olduğunu söylediğimde başta alonso menşeili olanlar olmak üzere sonradan devşirme çakma ferrari taraftarları üzerime üşüşmüştü. costa şudur budur, suçludur, gitmelidir, ferrari en doğrusunu yapmıştır, alo’nun istediği aracı verememiştir vs. lafın bini bir para olmuştu o günlerde.

    ferrari ayıbından dönmek istiyor, yeni yönetim, birilerinin üzerine sorumluluk sıçramaması için günahsız insanların kellesinin alınmasına gönlünün razı olmadığını, pilot konusunda olduğu gibi teknik personel konusunda da ezber bozacağını, kuru laflara karnının tok olduğunu, lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini bildiğini açıkça göstermeye devam ediyor. helal olsun, kimin kıçının teminatı yaptığı iş değil de kuru laf kalabalığı ise o kıçın sahibine tekmeyi koymaktan hiç çekinmiyorlar. yeni ferrari böyle temellenecek, sağlıklı bir yapı tekrar kurulacak. bravo.

    monte’nin hazımsızlık çektiği muhteşem üçlünün (MSC&TOD&ROS) bir elemanı olan ross brawn’ı da takıma katmak tekrar taşları yerine oturtur. rai sonrası dönem için bottas da (gerçi yaşı 27 olacak ama) gayet yerinde bir seçim gibi.

    akıllı adamların hali başka oluyor, helal olsun kırmızılara.

    1. halil kaplan avatarı

      Devsirme cakma ferrari taraftarindan kastin ne cok meraj ettim:))

      1. Ferrari taraftarı olduğunu iddia eden Alonso taraftarları sanırım 🙂

    2. Tarihini bilmediğiniz olaylar hakkında yorum yapmaktan vazgeçin. Todt / Brawn / Bryne üçlüsünü Ferrari’ye, takımın başında İtalyan adamların olmasını gerektiğini düşünen birçok kişiye karşı gelerek Montezemolo getirmiştir. Birine laf atmadan önce biraz araştırma yapın isterseniz.

      1. devamını da benden dinleyiniz.

        bu üçlüyü (ve de msc’yi) ferrari’ye getiren monte, yıllar içerisinde bu grubun ferrari’nin kendisinden bile daha değerli hale geldiğini, kendisinin de bu markanın başındaki başkan olarak gölgede kaldığını, bu grubu getirenle değil, grubun başarılarıyla ilgilenildiğini ve ferrari’nin eskilerde olduğu gibi anılırken monte ile değil, bu grupla (özellikle grubun piste yansıyan ismi olan schumi ile) anılması monte’nin keyfini fazlasıyla kaçırmış; “ekibi ben topladım ben bozuyorum, yeni bir ekip daha getirir esas başarının bende olduğunu ispatlarım” kafasını yaşayarak bir bir ekibin ipini çekmiş kendini beğenmiş ve sonrasında da hak ettiği şekilde kapının önüne ittire ittire konulmuş bir egoisttir.

        1. Olayları kronolojik sıraya göre takip ettiğinizde basit bir “ego” meselesinden daha fazlası olduğu anlaşılıyor. 2006 İtalya’da Schumacher emekliliğini açıkladıktan sonra FIAT grubu, Schumacher’in ayrılışından sonra takımda onun ile beraber başarılar kazanmış ekibin de ayrılmasını istediler. Çünkü amaçları İtalyan merkezli bir takım kurmaktı.Todt’tan sonra bu takımın başına kim getirildi ? Getirilen kişi hangi ülkenin vatandaşı ? Evet doğru. Yalnış olan şey ise şu, Montezemolo burada karar veren kişi değil, emir uygulayan kişi.

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Aldo Costa tekrar Ferrariye dönerse kalitesini göstermiş olur…Brawn ise çok zor gibime geliyor…Bottas bence Ferrari’ye gitmesin bidaha ne 3.sırayı görür nede podyumu 😀

  12. Bottas gelirse Vettel’in yeni Schumi olma yolundaki hevesi kursağında kalır.Vettel üzerine inşa edilecek bir proje varsa Bottası getirmezler..

  13. Bottas 2016 için çok iyi bir seçenek olur. Kimi’nin yerinde görmek isteyeceğimiz tek adam.

    En azından doğru isimler konuşuluyor. Buna seviniyorum.

  14. Costa Ferrari’ye nah işareti yapar artik.

  15. Doğru adımlar gelmeye başladı
    en azından düşünülmeye başlandı
    ferrariyi tekrar ayağa kaldıracak olan adam
    ross braw

  16. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Aldo Costa’yı kovdular şimdi tekrar alıyorlar .

    Ama Bottas atağı mükemmel 🙂

  17. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Bence bu seneki başarısızlıkta en büyük paylardan biri Tombazis. Marmoriniden küçük motor istemiş ve aerodinamiye yönelmişti. Küçük motora rağmen hem mercedes hem de renault motoruna göre daha ağır bir motor ortaya çıktı. Şahsi düşüncem hemen tombazisin konulması, takıma hiçbir katkısı yok ayrıca aldo costanın 2011de kovulup geri alınmak istenmesi gülünç, ve ferrari için rezillik. Bottas ise eğer gerçekleşirse 2016 için çok yerinde bir karar olur.

  18. Aldo Costanın ağını , çıkar aheste aheste …

    1. düzeltme : ahını olucaktı sorry 🙂

      1. Merak etme msj yerine ulasti iyi güldüm

  19. Tekmeyi bas adama sonrada iste neyin kafası bu 🙂

  20. nico tombazisi göndereceklerine Aldo costayı gönderirsen , alırsın böyle işte bişeyleri 😀

    1. o adam hala nasıl duruyor yollamadılar gitti …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir