Alonso: “Gridde Son Anlar Duygusaldı”

Fernando Alonso, Ferrari ile çıktığı son yarış Abu Dhabi GP öncesinde gridde geçirdiği son anların çok duygusal olduğunu söyledi.

2010’da Ferrari’ye katılan Alonso, bu sene sonunda Ferrari’den ayrılacak ve muhtemelen McLaren’e geçecek.

Alonso “Duygusaldı. En kötü an dürüst olmak gerekirse gridde araca atlayıp motoru çalıştırdığımızda tüm mekanikerlerin battaniyeleri lastik üzerinde tutup beklediği son 20 saniyeydi.”

“Ön lastiklerde duran iki çalışanı parlayan gözleriyle gözlerime bakarken gördüm. Birinci vitese geçmek ve formasyon turuna başlamak zordu.” dedi.

Alonso, Ferrari ile geçirdiği dönemden be başardıklarından gurur duyduğunu söyledi.

Alonso “Ferrari’de geçirdiğim zamandan büyük keyif aldım. Hem sürücü hem de birey olarak olgunlaştım. Burada bazı harika insanlarla çalıştım. Tüm kalbimle yarıştım ve kariyerimin en iyi seviyesindeydim.”

“Takımım ve birlikte başardıklarımız için gururluyum. Şampiyonluğu kaçırdık ancak Formula 1’de çok büyük üstünlüğün olduğu bir dönemde birlikte yarıştık.”

“Her sürücü Ferrari için en az bir sene yarışmalı çünkü bu yegane bir deneyim.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Gridde Son Anlar Duygusaldı”” için 26 yanıt

  1. Cok iyisin ya cok iyi abi f3000 de izledigimden beri paso kendini gelistirdin.Ferrari seni zafere taşıyacak ken sen ferrariyi yukarilara tasimaya calistin.

  2. ilk izlediğim sıralama turlarında bu adam dedim ve 10 sene geçti üzerinden,bana f1 i sevdiren adam ve gelmiş gelmiş en iyi 4-5 sürücü arasında kesinlikle ve daha uzun süre olacak f1 de istediğinden fazlasını alacağını iyi biliyorum…

  3. Gerçek Ferrari taraftarları seni asla şampiyon olamamış bir pilotları olarak hatırlamayacak. Gördükleri en özel pilotlardan biri olarak, kendi ellerinde olgunlaşmış bir adam olarak hatırlayacak.

    1. Duygularıma tercüman oldun.

  4. 2007 sonunda Red bull kendisini istemişti. mateschitz 3 senelik anlaşma sunmuştuk ama red etti şeklinde açıklama yapmıştı.( Yanılmıyorsam).Tabi o dönemde alonsonun red bull a gitmesi resmen çılgınlık olurdu.ama o kararı alsaydı bugün bambaşka bir durum olabilirdi.mış miş le yürümez işler ama sesli düşündüm işte tarihin akışını değiştirdi bu teklifi red ederek alonso 🙂
    Çok şanssız bir döneme denk geldi Ferraride.Başı bozuk bir ferrari yönetimi vardı.Uzun vadede değilde günübirlik hareketlerde bulunan bir yönetim mevcuttu.Mekanik yol tutuştan çok aero tutuşu ön plandaydı.Takım bu konuda yatırımları kararları önceden alamadı ve kötü bir dönem geçti hali ile.
    Şimdi baktığımızda ilerisi için daha doğru kararlar veriyor ferrari ( aldıkları mühendisler vs.)
    alonso için de önünde uzun bir dönem yok .Kısa vadede başarı şart.O yüzden 2015 ve özellikle 2016 kariyeri için çok önemli.yoksa işi zor.

    1. 2007 degil 2009 da teklif etmişler anlaşmayı 🙂 uyku sersemliğinden yanlış yazdın herhalde 😀

      1. yav ne farkeder.ha 07 ha 09 😀

  5. Yolun ve şansın açık olsun Matador seni tanıdığım 2005 senesinden beri belkide Ferrari yılları bir umut ışığı olur dedim lakin şans kader kısmet olmadı ama hep elindeki ile maksimumu aldın araçtan..

    o yüzden gönüllerin şampiyonu oldun bizler için iyi dilekler ve şansın açık olsun seni mücadeleci bir araçta görmek çok istiyoruz inan..

  6. Mclaren’de başarılar.

  7. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Gecen sezon pit garajin da Massa’ya yapilan toren gibi bir sey yapildi mi Alonso’ya ? Bilgisi olan var mi ?

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      .

      1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        Her ne kadar kendi istegiyle ayrilsada Alonso Ferrari’de ki bu aile ortamini cok ozleyecek…

  8. Tebrik ediyorum senı alonso ve alkıslıyorum…Her pılot bır gun ferrarıde yarısmak ıster…Orası f1 dekı alıce harıkalar dıyarı benım gozumde…(Her ne kadar bırkac seneden berı ıstenen ozledıgımz ferrarıyı yaratmamıs olsalarda…)

  9. Strong_Union avatarı

    Şu adam bu takımda olgunlaştı gerçekten pilotaj anlamında çok önemli bir pilot. 2010 ve 2011 yılında Vettelden çok Alonsonun kazanmasını isterdim ama olmadı işte. İnş hem Raikkonen hem Alonso hemde Button en azından bir 2-3 sene daha yarışırlar ve yine inş altlarında rekabetçi araç olur tıpki 2012 sezonu gibi. Biz burda birbirimizi yiyoruz ama kim ne derse desin f1in ve bizlerin bu pilotlara ihtiyacı var yaşları tam anlamıyla geçmeden kapışmalarını tekrardan izlemek mükemmel olur.

  10. Samimi degilsin be Alonsocum pek inandırıcı degil aciklamalarin ama hayirlisi olsun senin icin.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ah be Alonso’m keşke 2010 da takım sazan gibi Webber yemini yemeseydide 3. şampiyoluğunu alsaydın, keşke 2012 de Grosjean üzerinden uçup nerdeyse kafanı koparacak kazaya sebebiyet vermeseydi de 4.şampiyonluğunu kazanaydın. Kaçan 2 şampiyonluk var ve bunlar senin hataların yüzünden kaçmadı. Özellikle 2012 SPA da sağlık aracına bindiğinde yüzündeki hüzün unutulmaz. O an şampiyonluk gitti demiştin içinden eminim.

    İnşallah bundan sonrası iyi olur. Senin de şansın diğerleri gibi yeni takımana geçer geçmez yüzüne güler. Şu gridde senden başka şampiyon olupta sürekli saçma sapan araçlar nasip olan başka bir pilot yok. İnşallah bu sefer kırarsın şeytanın bacağınıda seneye olmasada diğer sene sampiyonluğunu kutlarken Dasha’da senin sinekli kaskını öper 🙂

  12. Kalbimizin ve destegimizin bir parcasıda seninle beraber alonso , elde edemedigin sanslar kalan yarıs yasamında seninle olsun , hoşçakal efsane

  13. F-one-Driver avatarı

    Gelin şimdi bu cümlelerde başka manalar arayın, adam ferrariye gönül verdi kaç sene ama ferrari ona şampiyon araç veremedi, o kadarına da gerek yoktu, sürekli podyumluk bir araç verseler alonso zaten zirveye oynardı 5 sene boyunca, yine de zirveye oynadı…
    Yiğidi öldürün ama hakkını verin, bu adam ferrariye adadı kendini kaç sene, son senesinde konsantrasyonunu kaybetmesi sebebiyle asla onu suçlayamayız, onun 5 sene dayandığı tabloya vettel 1 sene dayanamadı redbull da…

  14. özellikle son 20 saniye ve ön lastiklerdeki mekanikerleri vurgulaması duygusaldı

  15. sana gonul versemde senle aynı dusunmuorum be alonso
    yarıs boyunca zaman hızlıca akıp gecsede seni baska bir aracın içinde gorsek diye dusundum
    ferrari bize 5 yıl boyunca umut etmeyi,heves etmeyi sonrada o hevesin kursakta nasıl kaldıgını tekrar tekrar yasattı
    ferrari eski ferrari değil 2004 den beri araba yapamıyorlar
    sanırım williams gibi geçmişin kazanan takımı olarak kalıcaklar

  16. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Bu da mi karaktersizlik beyler ? Burdada mi Alonso bizi yalanlariyla kandirmaya calisiyor ?

    1. Yoo, gayet iyi konuşmuş. Yolu açık olsun

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Güzel konuşmuş, hakkında hayırlısı olsun. Ne görüyorsam onu söylerim bir karaktersizliğini görürsem de(bana göre) elbette söyleyeceğim ki söylediğim zamanlar oldu.

  17. ScuderiaKimi avatarı

    Yolunda bahtında açık olsun , gerçekten güzel konuşmuşsun.

  18. FerrariFanTR avatarı

    Her zaman Gerçek Ferrari Fanlarının kalbinde olucaksın Alonso her şey için teşekkürler

  19. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Alonso çok güzel açıklamalar yapmış.Bizim için farklıydı.Millet şampiyonluk derdindeydi ama bizim taraf ayrılık.Ne diyelim,herşey için teşekkürler Fernando.Yolun açık olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir