Wolff: Bunu Kasıtlı Yapmıyoruz

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton bu haftasonu Abu Dhabi’de kazanarak çifte şampiyon olanlar arasına katıldı. Yarış Nico Rosberg’in ERS sorınu yaşamasıyla gölgelenmiş olsa da Hamilton 19 yarışta 11. galibiyetini kazandı.

Mercedes’ten Toto Wolff olanları kasıtlı yapmadıklarını iddia etti.

“Bunu kasıtlı olarak yapmıyoruz. Nico harika kalkmadı, ancak harika bir sportmenlik gösterdi. Bir çok yeni taraftarımız olacak. Şampiyon olmayı hakeden bir dünya şampiyonumuz var.”

“Nico muhtemelen sahip olabileceği en güçlü takım arkadaşına sahip, sıralamalarda daha iyiydi ve bu Lewis’in iyi olduğu yerdi. Savaşın devam etmesini bekliyoruz.”


Yorumlar

“Wolff: Bunu Kasıtlı Yapmıyoruz” için 13 yanıt

  1. Pek çoğumuz Kaptan Tsubasa adlı mangayı-çizgi filmi biliriz. Orda Tsubasa ve bir de Tsubasa’dan bile çok daha yetenekli ama kalp rahatsızlığı olan Jun Misugi vardı. Ayrıca bir de onlar kadar yetenekli olmasa da tam bir takım adamı-kaptanı olan Matsuyama vardı.

    İşte o Matsuyama bir gün der ki: “Ben, Tsubasa ya da Misugi gibi futbol konusunda doğuştan deha değilim. Lakin çok çalışarak onlara yetişebilir ve hatta onları geçebilirim.”

    O kadar çok çalışır ki cidden bu iki futbol dehasına yetişir. Hatta Tsubasa da Misugi de yer yer topu Matsuyama’ya vererek Matsuyama o topu saklarken hücuma kalkışırlardı.

    İşte bizim Rosberg de aynen bu Matsuyama’ya benzer. Bir Hamilton ya da Alonso kadar Formula 1 dehası değil ama çok çalışarak belki bir ihtimal onlara yetişebilir. Yeter ki işin içine çakallık katıp da ilahi adaleti devreye sokmasın.

    1. +1
      Adil yarışsın dünkü yapmış oldugu takdir edilesi bir davranış göstersin kimse çıkıpta birşey diyemez.

  2. Seneye farklar azalırsa Rosbergin gerçek sırası belli olur.

    Keşke Honda motoru Mercedese yakın olsada Hamilton Alonso çekişmesi görsek yada REd-bull biraz daha yaklaşsa Riccardonun sürüş tarzıda Alonso Hamilton familyasından güzel bir çekişme olurdu

    1. Rosberggcii avatarı

      Rosberg hep bir numaradır.

    2. Farklar azalırsa Rosberg daha avantajlı olur, sıralamada daha iyi olduğu için.Bu hamilton için bir handikap olur, tıpkı 2007 ve 2008 de Kimi’nin yaşadiği gibi.Ne kadar hızlı da olsa araya girecek araçlar önünü keser.

      1. Lewis artık çifte şampiyon.Üzerin de bir baskı yok.Seneye çok daha güçlü kararlı kendinden emin rahat çıkacaktır cumartesi günlerine.Bu sene ki gibi basit hatalar yapacagına ihtimal vermiyorum.Kış boyunca nerede hata yaptıgını bol bol düşünme vakti olacaktır.

        1. ben de katılıyorum seneye çok daha baskın hamilton performansı görücez sıralama turlarında daha etkili olacaktır

        2. Şöyle bir durum var, Hamilton şuan gridin en hızlısi ve cumartesi de en hızlısi olarak biliniyor.Ancak Rosberg de kendini ispat etmiştir.Hamilton karşısında çok iyi direndiğini düşünüyorum.Seneye Rosbergte üzerine koyacaktır.Ancak ne kadar koyarsa koysun Hamilto kadar hızlı bir pilot olamaz.Eğer seneye yenerse bu çok çalışmasının ve azminin sonuçu olacak.

          1. Tabiki de Rosberg in bu seneki performansı yadsınamaz.Lewis her ne kadar üzerimde baskı yok desede cumartesi günleri çok fazla hissediyor baskıyı.Rosberg in soguk kanlı oluşu hatasız sürmesi Lewisi hataya zorladı.Yarış performansı olarak ve atak modunda olmaması Lewisin 4 yarış 5 yarış üst üste kazanıp bunlara cevap verememesi en büyük eksikliğidir Rosberg in.

          2. senin rosbergin hızlı değil mi ya 😀

  3. hani araçlara o kadar baktık diyorlardı? bir de işin garip yönü bu problemin diğer mercedes motorlu araçlar tarafından yaşanmaması. ve bu alet yüzünden hamilton’ın arkaları kilitleyip spin atması. belki de sıcaklıktan oldu, hamilton geride olsaydı, bu problem onda çıksaydı son yılların en kötü sezonu olacaktı. tabi burda rosberg nasıl yaptıysa yaptı fazla puan topladı haketti gibi şeyler diyenleri de görecektik. bence rosberg kesinlikle haketmemiştir.

    nico’nun kazandığı yarışlara bir bakalım;

    avustralya = hamilton yarış dışı
    monaco = hile yaptı
    almanya = hamilton 20. kalktı
    avusturya = hamilton sıralamada spin attı (kendi hatası)
    brezilya = hamilton yarışta spin attı (yarı takım yarı kendi hatası)

    hamilton’ın problem yaşamadığı hiçbir yarışı kazanamadı. seneye hamilton daha farklı bir seviyeye gelecek. nico’nun işi çok zor.

    1. Harika bir sezon liderlik analizi

    2. Yazmaya üşendiğim gerçek kazanma tablosunu yazmışsın.
      Bu kadar basit ve açık farkla kazanandır Lewis. Seneye farklar azalsın, poleler farklı takımlara gitsin, bugün anlamayanlar da anlayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir