2010 F1 Dünya Şampiyonası Giriş Listesi Açıklandı

yazar:

kategori:

Uzun zamandır tüm Formula 1 dünyasının merakla beklediği 2010 FIA F1 Dünya şampiyonası giriş listesi açıklandı.

Dünya Şampiyonası lideri Brawn, eski şampiyonlar McLaren ve Renault’ya 19 Haziran’a kadar sundukları şartları gözden geçirilmesi yoksa gridde kalmayı riske atacakları söylendi.

FIA şu an mevcut takımlardan sadece Ferrari, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, Williams ve Force India’nın 2010’da gridde kesin olarak yer alacağını açıkladı.

Bu da Brawn, McLaren, Renault, BMW Sauber ve Toyota’nın şimdilik ayrı bir kenarda tutulduğunu gösteriyor.

FIA tarafından yapılan açıklamada, “Bu beş takım koşullu başvurularını yaptılar. FIA ise onlara 19 Haziran’dan önce bu şartları ortadan kaldırma teklifinde bulundu.” deniliyor.

Ferrari ve iki Red Bull takımları da sadece şartlar yerine getirildiği takdirde sporda yer alacaklarını söylemişlerdi.

Ancak FIA takımların birkaç yıl önce FIA veFOM’la anlaşam imzaladıklarını ve buna bağlı kalacaklarına inandıklarını söylüyor.

Öte yandan üç yeni takım da 2010 da gridde olacak: Campos Grand Prix, Manor Grand Prix ve Team US F1.

Eğer söz konusu beş takımdan bir tanesi bile başvurusunu gözden geçirmezse FIA yedekte bekleyen takımlar olduğunu söylüyor.

 

2010 FIA F1 Dünya Şampiyonası Giriş Listesi:

 

Scuderia Ferrari Marlboro    Ferrari
Scuderia Toro Rosso STR TBA
Red Bull Racing Red Bull Racing TTBA
At&T Williams Williams Toyota
Force India F1 Team Force India Mercedes
Campos Grand Prix Campos Cosworth
Manor Grand Prix Manor Cosworth
Team US F1 Team US F1 Cosworth
Vodafone McLaren Mercedes* McLaren Mercedes
BMW Sauber F1 Team* BMW Sauber
Renault F1 Team* Renault
Panasonic Toyota Racing* Toyota
Brawn GP Formula One Team* Brawn TB



 


Yorumlar

  1. dediğim gibi yalan skandalı da bir rezalet.
    iki olay arasındaki fark
    ferrari çalışanı takımı yakmak istiyor
    McLaren çalışanı takımı kazandırmak istiyor.

    onun için Mclaren taraftarı, adama beceriksizliğinden ötürü fazla kızamıyor. ama gammazlık ayrı birşey. bundan ötürü Dave Ryan ile stepney'i kıyaslamam doğru olmaz.

  2. dediğinde haklısın sadece senin yorumlarını okuyabildim. Ancak bir konuda daha bana açıklık getirmeni rica edeceğim; sezon başında yapılan telsiz konuşması neden hakemlerden saklandı ve bu konuyu saklayan adam kaç yıllık mc laren çalışanıydı? (inanki bilmediğim için soruyorum) eğer uzun yıllardır çalışanı ise böyle birini mc laren bünyesinde çalıştırması ne kadar doğruydu????

  3. lutvafen maalesef yorumlarımı okumadığın anlaşılıyor.
    yalan skandalını hakkında yorum dahi yapamayacağımı söylemiştim. (bu demek McLaren'in suçunu kabul etmişim.)
    ayrıyetten 500 sayfalık ferrari bilgilerinin Mike Coughlan'da olmasını tasvib etmediğimi zaten kaç yorum önce söylemişim.
    ki kanıt cümle: …bu bilgilerin kendisine sunulmasına tabii ki izin vermemeliydi. McLaren ne kadar utanmalıysa bünyesinde kendisini satan bir çalışan bulundurmaktan da ferrari utanmalı…

    rakibin gizli bilgilerini elinde bulundurmak tabii suç olmalı.
    hem ortada bir hata varsa kabul ediyorum bunun üstüne hala …mc laren hiçde masum bir takım değil bunları düşünde konuş… diye cümle kurman yanlış.

    *sana da hak veriyorum benim yorumlarımı okuyunca ateşli ve yanlı görebilirsin ama beni tetikliyen saygısız yorumları şikayet edip sayfadan kaldırttığım için (ör: F1_kimi, massaraikonnen arkadaşların bazı yorumları.) onları okuyamadın ve sadece benim mesajlarımı gördün ve bunların hangi sebepten dolayı yazıldığını anlayamadın.

    *ayrıyetten ortada para falan dönmedi Stepney sadece kendini tatmin etmek için ve takımından öc almak için bunları yaptı.

    *kavun değil ki koklayasına gelince: adam 15 senelik çalışan, eğer yeni ekibe katılmış biri yapsa bunu haklısın ama nigel stepney ferrari de koklanılacak bir kavun değil. konumu itibariyle ferrari de kavunları koklayan rütbeli bir çalışan.

  4. can bundy arkadaşım mersedes para vermeseydi bu adam satarmıydı. Yada şöyle söyleyeyim kavun değilki k… koklayasın. adam şerefsiz satmış. sen niye almışsın peki. suç olduğunu bile bile. kaldıki daha bu sezon telsiz konuşmalarında hakemleri kasıtlı olarak yanıltan kimdi ? mc laren hiçde masum bir takım değil bunları düşünde konuş.

  5. Gökhan kardeşim birden benimde sana kanım ısındı. 🙂

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Can Bundy yorumlarını gerçekten çok sevdim.Ferrari' siz bir F1 ne kadar güzel olurdu aklıma geldi birden.

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Gridde görmeyi en çok arzuladığım takım " MERCEDES-BENZ F1 TEAM " dir.

  8. HADİ HAYIRLISI GELECEK SENEYİ BIRAKALIM BU SENEYE BAKALIM

  9. arkadaşımız saolsun 2000 li yıllar dedi beni maziye götürdü. ne güzel günlerdi onlar. son 9 senedir f1 de yapılmış olan tek geçişe tek gerçek kapışmaya şahit olmuştuk.
    sene : 2000
    yer: spa
    önde zonta arkasında micheal arkasında hakkinen güzel güzel pistte giderler. tam o sırada micheal zonta'yı solundan geçmek için hamle yapar. ve tertemiz bir atakla uçan finli her ikisini birden geçer ve ufukta kaybolur. işte o an bir f1 fanının nirvanaya yaklaşabileceği en yakın noktadır. inanıyorum taraflı tarafsız herkes ekran başında çıldırmıştır.
    işte bizim f1'i sevdiğimiz zamanlarda yarışlarda böyle şeyler oluyordu. maalesef genç nesil bunları görmediği için f1'i pist üstünde dönen araçların bulunduğu bir seri sanıyor.

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bundan sonra iş fıa ıle ferrarı onculugunde kı fota arasında bır ıt dalasından cok bır guc gosterısı halıne geldı.ıkısıde benım borum oter dıyor ama ben burada kararlı olunursa fota nın fıa yı alt edebılecegını dusunuyorum.
    ferrarı mc laren reno bmw bravn toyota ve red bull un 2 takımı sonuna kadar gıderse ve kuralllar bu sekılde onyalanırsa lafta degıl gercek manada pıse cıkmazlarsa fıa ve mosley hatasının farkına ozaman varır.ve bılek guresını fota ozaman kazanır. yoksa sımdı herkes ortaya bır laf acıklama beyanat v s verıyor.hepsı sunda laf salatası gıbı.hersey fota nın sonuna kadar gıtmesıne baglı.
    bende f1 ın bole yenı yenı kucuk kucuk takımlarla devam etmesını ıstemem.hayatında motosıkletten ınmeyen bırı yım ve dogal olarak moto gp yı f1 kadar takıp etmem zevk te alam.neden gp 2 duzeyıne gelmıs bır f1 i seyredeyımkı.bırakın f1 motorsporları tacındakı elmas kalsın be ıhtıyar bunaklar.
    futbol futbol der hep tartısırız ama bakın futbol a 150 yıldır kac kural degısmıs.futbolu da futbol yapan bence bu.f1 dede hersene kuraların degısmesı her gecen sene f1 e kan kaybettırdı ve bu son butce muhabbetı kanın oluk gıbı akmasını sagladı artık f1 cansız oldu.allah rahmet eylesın!!!!

  11. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    kaan esner tabana izin vermeyen fia nında difizör ü yasal bulması daha sonra araçları birer dansöz şeklinde heryerini dereceler dahilinde oynar hale getirmesi ne kadar doğru onada sen karar ver yada bizler.yani şimdi bir insanın çıkıp takıma pilota omurgasız vs demesi ve her haberin altına aynı tarzda yorum yapmasıda çok saçma geliyor bana.92 den beri f1 i takip ediyorum ve bana en fazla zevki ferrari-mercedes rekabeti vermiştir.renault,bmw veya bir zamanlar bmw-williams olan takımı küçümsemiyorum.ama hepsinin iyi-kötü,güzel çirkin hataları vardır.senna nın ben gidip prosta çarpıp şampiyon olacağım demesi ne kadar kötüyse schumi nin yaptığı hatalarda o kadar kötüdür.insanların bunları bir kere kabullenmeleri ve objektif bakmaları yada bakabilmeleri gerek.fia-ferrari,yok omurgasız,yok *****,yok ruhsuz demek veya aşağılamak saçma geliyor bana bazılarının yaptığı gibi.bunlar dünyada bu sınıftaki en iyi pilotlar ve takımlar.açıkçası orada enzo nun imzası olsa bile,ben takımların kendi serilerini kurmasını istiyorum.geçen seneki araçlarla.ama bütçe sınırı getirerek.yeni takımlarında girmesini destekleyerek.dünyada pist mi yok.varsın fia nın takvimindeki pistelere gitmesinler.yada yeni anlaşma imzalasınlar.bir audi,alfa gelsin.tamam şimdiki araçlarada alıştık ama yeni açan birisi olsa sizce bunu f1 olarak görürmü?önden başlayıp giden bir araç ve rezalet durumdaki büyük takımlar.artık bilmem kaç yaşına gelmiş bunaklar.ben f1 de yeteri kadar geçiş vardı zaten diye düşünüyorum.bu çift katmanlı difizörden sonra ne kadar azaldı gördünüzmü?yani diyeceğim önemli olan spor burda.büyük takımlar ve mücadele.tabiki diğerleride kazanacak.ama her tarafı açık olan kurallarla değil.o kadar açıktıki kurallar williams yine kenetçık koymuştu araca sene başında.bu durumda ferrari ninde kural açıklığından yaralanıp esnek taban koyması yadırganmamalı.2000 f1 racing sayısına bakın.ne diyor eddie jordan:eğer aracıma 0,200 kazandıracak bir parça ekleseydim bunu fia ya söylemezdim.yani ufak takımlarda bile neler dönüyor büyüklerde mi olmayacak.diyeceğim eski defterler kapansın artık.çünkü bizim hiç bilmediğimiz yada bilemeyeceğimiz neler vardır yada dönüyordur.olay sadece 2010 da kimi burda alonso şurda yada lewis gidiyor değil.kim bilir ne sırlar var.ama artık takımların kendine gelmesi ve düşünmesi lazım.umarım en iyi kararlar alınır.gerekirse 1 sene olmasın yarış.eğer bu seneki gibi olacaksa.button veya brawn gp yi sevmemem onların kaybetmesini isteme hakkı vermez bana.ama kurallar bu kadar değiştikten sonra,büyük 3-4 takımın 1 senedir honda merkezinde hazırlanan renksiz araçları geçmesi yada kafa tutması zaten beklenemezdi.hele de üstüne difizör konusu eklenince ve f1 deki iyi motorlardan biri ile anlaşınca.gerçi honda motoruylada yarışşsalar aynı sonuç olurdu.yani fia nın amacı buydu vede oldu.önümüzeki senelerdede brawn gp liderlerden olacak.ama açıkçası yeni katılan takımlarla mücadele eskisi kadar zevk vermeyecek.

  12. elif çivici avatarı

    mclaren sezon başında yalan beyanname verdiniz de fia ya onun yüzünden ses çıkartamadınız..şimdi ferrari yi ben burada takdir etmek isterim başta ben bu kadar ileriye gidebilecegini düşünmemiştim bu işin..takımların isteklerinin hmen kabul edilebilecegini ve bütçe sınırının da kalkacagını sanıyordum..ama mosley geri adım atmadı..bazı takımları yola getirmeye calıstı..ama şu da bi gerçek ferrari,reno ve bazı takımlar bu işte kararlı oldular..kendilerinden taviz vermediler..bu seride olmasa bile başka bi seri de bunaklarla ugrasmadan siyasetin degil sporun yapıldıgı bir yerlerde yeniden onları izleyebilecegimizi düşünüyorum..

  13. kaan kaanhan avatarı

    eski sayfaları açıyorsunuz ama yine atlıyorsunuz bitakım şeyleri. Mc ceza alma sebebi Alonsonun maillerinden yola çıkılarak ferrarinin setuplarını kullanmak diye özetleyelim. yani baştan beri atıp tutulan mclaren ferrari bilgileri ile araç yaptı gibi durumun olmadığı zaten resmi olarakta açıklandı. Mc elinde ferrari ile ilgili kendinde olmaması gereken bu bilgilerin olması sebebiyle suçlu ama hep söyledik senelerce bunu yapan takımlara hiçbirşey yapılmadı, ferrari eski pilotu itiraf etti bizde onların telsizlerine girip konuşmaları dinlerdik diye, yani her iki durumda etik değil olmaması gerekir bunda herkes hemfikirdir sanırım. asıl rahatsız edici durum zaten var olan ve son zamanlarda artık resmi olarak tescil edilmiş olan çifte standardın ucunun fazla kaçması.Mc tamamiyle suçsuz demiyorum ancak günah keçisidir. yılların kiri Mc üzerinden temizlenmeye çalışılmıştır. benettonun hilesini suçüstü yakalayıp, kitabına uydurarak hiçbir ceza vermedikleri malumunuz. buda ispatlanmıştı. çifte standart almış başını yürümüş her konuda, Mc esner taban konusunda müsade varsa bizde kullanacaz diye mektup yazmasa fia ferrariye hiçbirşey demeyecekti. 2000 li yıllar Mc için çok iyi başlayacaktı ancak sağolsunlar McMerc ne buluş yaptıya protesto ederek yasaklattılar, Mc önü böylece kesilmiş oldu.

  14. yalan skandalına bir şey diyemem.
    ama hırsızlık söz konusu değildir. çünkü seninde bildiğin gibi bir insana bir kuruma hırsız diyebilmen için onun bir şey çalması lazım.
    maalesef senin atıfta bulunduğun olayda 13 yıldır terfi alamamış bir tifosi olan nigel stepney'in servisi söz konusudur. burda mclaren yeme gelmiştir.
    neden yem diyorum çğnkü nigel stepney yakıt tanklarına da beyaz bir toz katarak takımı sabote etmeye çalışmıştır. anlaşılan o ki teknik müdürlüğüne getirilmeyen bu tifosi ferrariye zarar vermeyi kafaya koymuştur. mclaren de yanlış yerde yanlış zamanda bulunmanın bedelini ödemiştir. ama hırsızlık söz konusu değildir. bu bilgilerin kendisine sunulmasına tabii ki izin vermemeliydi. McLaren ne kadar utanmalıysa bünyesinde kendisini satan bir çalışan bulundurmaktan da ferrari utanmalı.
    (yakıt deposuna beyaz toz dökmek mi? bu nasıl bir takım böyle Allah aşkına)

  15. can bundy!!!
    ferrariyi omurgasizlikla suclayip bu yuzden sevmedigini yazmissin…
    komik cocuk seni :))
    mc laren i neden seviyorsun peki hirsiz ve yalanci bi takim oldugu icinmi??
    :))

  16. ….zaten takımlar. onların kurduğu geçiş kontrol ekibi araçları bu hale getirdi yani bu takımlar bu seneki kuralları belirledi diyebiliriz.. (alıntı)

    maalesef böyle bir oluşumu takımlar kurmadı. arkadaşımızın bahsettiği araçların birbirini geçebilmelerini sağlamak maksadıyla bir araya gelmiş olan bu topluluk 2005 senesinde fia (mosley) tarafından görevlendirilen Nick Wirth etrafında toplandı ve fia'nın isteklerini uygulanabilir kıldılar.

    yoksa aklınız alabiliyor mu takımlar aerodinamik şaheserler olan araçlarından vazgeçip araçları gp2 dekilere benzetsin. ve bu kararı kendileri alsınlar.

  17. can bundy gerçekten şaka gibisin kurallar daha önce çok kez değişti niye o zaman anlaşma ihlal edilmemiş de şimdi mi edilmiş oluyormuş. araçların bu seneki görünümünün sebebi zaten takımlar. onların kurduğu geçiş kontrol ekibi araçları bu hale getirdi yani bu takımlar bu seneki kuralları belirledi diyebiliriz. ferrari bu sene yürülükteki kurallara itirazı olmadığı halde niye anlaşmanın ihlal edildiğiyle ilgili bi açıklama yapsın. ferrarinin itirazı gelecek seneki bütçe kısıtlaması kuralına ve gelecek sene uygulancak olan kurallar değişmezse yarışmayacağım diyor. FİA da hayır sen önceki senelerde yaptığın bağlılık anlaşması gereği sporda kalmak zorundasın ve anlaşma gereği şartsız başvuru yapanlar arasındasın diyor keza redbull tororosso vs. de aynı şekilde. yani bunun omurgasızlıkla bi ilgisi yok. ferrari de anlaşma ihlal edildiği geçerli değil yarışmak zorunda dğilim diyor olay bu kadar basit. yani şu anda kimsenin çıkarları doğrultusunda gizli anlaşma yaparak şartsız başvuruda falan bulunduğu yok.

  18. Ya bir kere ne karizmasından bahsediyorsun sen ? Karizması çizilenler kimler biliyormusun ? Çekilicez diyip hiç bir sey yapmayan laf var icraat yok hesabı takılan takımlar.Ferrari ne yapıyor tek başına mücadele etmeye çalışıyor. Lafını söylüyor çeklicez diyor ve arkasında da duruyor tek başına mahkemeye gidiyor. Uğraşıyo nedense bu konularda Ferrari konuşuluyor çünkü bir tek Ferrari Fia yı zorluyor. Diger takımlar niye ortalıkta yok. Sadece Ferrari mi büyük takım diger büyükler nerede seninde fanın oldugun takım vs nerede ? Seneye önüne gelenin girdigi bir F1 de sen takımını karizması tepelerde olarak mı izleyeceksin. Bana da saçma geliyor bu mevzuda yan gelip yatan bir takımın taraftarı gelmiş Fia ya karşı mücadele eden ( sizinde her başlık altında sövdügünüz mosleye karşı mücadele eden) takıma gelip laf atıyorsunuz komik …

  19. İyi. Herşey şu an beklediğim gibi gelişiyor. O kadar tartışmadan ve kartları göstermeden sonra bir değişiklik yok. Prodrive ve LOLA da kabul edilirse mükemmel olacak.

    Cosworth de köklü bir şirkettir. Biraz patlamaya elverişli bir motor olsada.

  20. Ertan Akkaş avatarı

    Düzeltme: FIA değil Medya…

  21. Ertan Akkaş avatarı

    😀 Şaka mı ya bu adamlar kaçın kez yarışmayacaz dedi acaba kim daha güvenilir. Burdaki ruhu anlamanı beklemiyoruz. Ama seninde söylemediğin gibi Ferrari'nin medyaya söyledikleri daha önemli karizmasını çizecek olan FIA değil Ferrari… Ayrıca hangi takımın karizması daha tehdit altında FIA ya karşı yapılan açıklamalarda belli oldu merak etme…

  22. Maranello merkezli takımın 2010 giriş listesinde ismi açıklandı çünkü takımın birkaç yıl önce yaptığı anlaşma spora bağlı kalması gerektiğini söylüyor.
    Ancak Ferrari yapılan anlaşmanın FIA tarafından çoktan ihlal edildiğini ve bu yüzden yarışmaya zorlanamayacaklarını söylüyor.
    neden anlaşmanın şimdi ihlal edildiğini düşünüyorsun. hangi sezon bir önceki sezonun kurallarıyla yarışıldı ki. o zaman herkes her sene bu itirazda bulunabilir. geçen seneki araç resimleri ile bu seneki resimleri bir kıyaslayın. adamlar neredeyse tüm kurallarda değişiklik yaptı. o zaman anlaşmanın ihlal edildiğini neden iddia etmedin. ya da o anlaşmada neyin ihlal edildiğini çık söyle bizde net yorum yapalım

    kendi dedikleri gibi spora bağlı kalmak zorundalar. bu da o spora duydukları saygıdan değil. anlaşmayı imzaladıkları tarihten itibaren almış oldukları tüm reklam gelirlerini ödemek zorunda kalmalarıdır.

  23. arkadaşlar bende ferrarinin açıklamasını okudum. ama sizinde bildiğiniz gibi ferrarinin medyaya değil fia'ya söyledikleri önemli. aşırı çizikler almış olan karizmasını korumak için yumuşak bir geçiş yapmak istemekte. ve kendisini savunan taraftarlarına hala kıvırarak yalan söylemekte. bilindiği gibi bu spor bir mafya şirketidir. kendi isteğinle ne girebilirsin ne de çıkabilirsin.
    tifosiler merak etmesin ferrari önümüzdeki senelerde de pistte yerini alacaktır. ama araç üzerindeki çizikleri görünce şaşırmayın. bu çizikler çizilen karizmanın dışa yansımış bir tezahürüdür.
    (hala ferrarinin söylediklerine inanmanız beni gerçekten şaşırtıyor. şu an başarısız domenicali ye bütün açıklamaları yaptıracaklar sene sonu da ona yol verecekler ve yeni takım patronuyla sanki hiçbirşey olmamış gibi yeni bir sayfa açacaklar)

  24. Bencede tüm arkadaşların Yzıları dikkatlice okuduktan sonra yorumlarını yzamaları gerçelkten çok iyi olur yoksa böle gereksiz yere hararetli yazışmalar oluyo.Ferrari nin ismini FİA açıklamış bu doğru ama zaten Ferrari de şartlı şekilde başvurusunu yapmıştı.Yani hala FİA nın Ferrari ve diğer şartlı şekilde başvurularını yapan ve lisstede isimleri olan takımlar yakında bu listede olmayabilir.Yani can bundy arkadaşım yakında herşey olabilir ama okurken dikkatli okuyalım.

  25. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    çocukla ve mantıksızca yorumlar candy.okumuyorum bile ama sen oku diye yazıyorum.senden f1 taraftarı falan olmaz.ferrari den bir kuyruk acın varsa bir doktara git.gerçekte edemeyeceğin yorumları burda yazıp kendini de burda dahada rezil etme.hesabını sil,internet aboneliğini kapat ve pc ni sat.yada düzgün ''insan'' gibi yorum yapta rakipten sayarım.yoksa şu anda benim için bir 47 kromozom vakasısın.

  26. Ertan Akkaş avatarı

    Anasayfa'daki haberlere göz gezdirriseniz cevabını görürsünüz arkadaşlar 🙂

  27. eğerki ferrarinin mantıklı bir açıklaması yoksa ben buna resmen iki yüzlülük derim umalımda mantıklı açıklaması olsun yoksa benim gözümde prestijleri düşer böyle kaliteli takım olduğu için

  28. can bundy nickli şahsiyet (şahsiyet demek zorunda kalıyorum mazur görürsünüz artık): Ferrari ile ne tür bir sorunun var bilemiyorum ama ana sayfayı şöyle dikkatlice okusaydın yada en azından bir göz gezdirseydin şu kelimeleri görebilirdin.
    "Ferrari, 29 Mayıs 2009 tarihinde kesin şartları olan bir başvuruda bulundu FIA'ya. Bugün ise bu şartlar yerine getirilmiş değil. Buna rağmen FIA Ferrari'yi şartsız başvuru yapanlar grubuna dahil etti. Herhangi bir kuşkuyu ortadan kaldırmak adına Ferrari bu şartlar altında 2010 FIA F1 Dünya şampiyonasında yer almayacağını yeniden doğrular."
    Şimdi güzel insan halen Ferrari takımına omurgasız demeye devam edecek misin yoksa yorum yapmakta beceriksiz olduğunu kabul edecek misin?

  29. Evet hiç bir sey netleşmeden konuşmamak gerek.Ve ayrıca can bundy senin taraftarın oldugun bu durum karşısında hiç bir şey yapmayan tek kelime etmeden duran Mclaren Mercedes takımı gibi olmaktan çok daha iyidir.

  30. Ertan Akkaş avatarı

    Herşey bir netleşsin ondan sonra konuşuruz can bundy. Mide ağrın olabilir ama bu takıma karşı sözlerin bizi daha çok kırıyor. Biz Ferrari'nin sonuna kadar arkasındayız. Ferrari'den gelecek açıklamaları bekliyorum…

  31. FIA şu an mevcut takımlardan sadece Ferrari, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, Williams ve Force India'nın 2010'da gridde kesin olarak yer alacağını açıkladı.

    anlamadım gridde yer alacak kesin takım ferrari mi. bu omurgasız italyan takımı kendisini burada savunan taraftarlarını ne hale koyduğunu bir bilse.

    fia şu ana kadar hiç bir geri adım atmadı ve
    ferrari tüm blöflerini geri çekti. (gene gizli vaadlerden bahsedilmez umarım. çünkü şişkinlik yaptı.)

    işte ben bu takımı bu yüzden sevmiyorum. bir dediği bir dediğini tutmayan bir takımın nasıl taraftarı olunur ve savunulur.

  32. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Ne yapmaya çalışıyolar kendileri bile farkında değil.listeyi açıklıyolar yarısı kesin 2010 da yer alıcak diyorlar yarısıda kenarda tutuluyor Kenarda tutulan mclaren,williams,renault yada toyotanın yerine başka bir takımmı koyucaklar çok saçma.Böle politik oyunlarla taraftarları ve f1 severleri yanılgı içerisinde bırakmaya hakları yok.F1 yavaş yavaş ölüyor.

  33. US F1, Campos ve Manor… US F1'i yeni pazar daha doğrusu eski pazara dönüş yolunu açması için bekliyordum ama Campos ve Manor benim için sürpriz oldu. Ve bu sürprizin nedeninin bana göre tek açıklaması var, o da yeni üç takımın 'ucuz Cosworth motoru'yla yarışacak olması. Yani FIA'nın kirli oyunu. Sanırım bu ilerisi için ilk adım. Yolun sonunda standart motorlarla karşılaşacağız diye düşünüyorum.

    Aklıma başka komplo teorileri de geliyor ama daha erken, biraz daha bekleyelim, resim biraz daha netleşsin o zaman bakarız duruma.

  34. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    fentezi racing pilotlarını açıkladı. max mosley ve nikki lauda. yeni sezonda fentezi racing'e başarılar.

  35. sacmalık o kadar tehditler oldu iki tarafta da ama hiç.birşey olmamıs gibi aynı grid 2010 dada var. halktan gizli işler yapan herşeyden tiksinirim. formula 1 tükendi artık.son cırpınısları. lanet olsun boyle cıkar meselelerinin halkın bir eglencesi aktivitesi olan birşey üstünden cıkarmak.

  36. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Ferrari yi almışlar McLarene ne diyorlar . komik çocuklar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir