Todt: "ECU, McLaren için Avantaj"

yazar:

kategori:

Ferrari’den Jean Todt’a göre McLaren, imâl ettikleri ve bütün takımların kullanmak zorunda olduğu elektronik sistem nedeniyle bir avantaja sahip.

McLaren tarafından üretilen standart elektronik kontrol ünitesi (SECU), Mart ayında Melbourne’de başlayacak olan yeni sezon için ana değişikliklerden biri.

Todt: "Bütün Formula 1 takımlarının kullandığı tek kontrol ünitesinin bir başka firma tarafından üretilmesini tercih ederdik. Şu gerçeği kabul etmeliyiz ki; Microsoft ile birlikte McLaren, en ekonomik teklifi öne sürdü"

"Takip edilmesi gerekn bir durum bu. Ama şu açık ki; en azından başlangıçta, McLaren şampiyonada bir avantaja sahip olacak."

İki rakip arasındaki çekişme, geçen sene çok hararetliydi. McLaren’in puanlarının silinmesi ile Ferrari, takımlar şampiyonluğunu elde etti ve İtalyan takımdan Kimi Raikkonen, son yarış Brezilya’da şampiyonluğu McLaren pilotu Lewis Hamilton ve FErnando Alonso’nun önünde elde etti.

Yeni Ferrari aracı F2008 bugün piste çıktı ve Kimi Raikkonen, sorunsuz geçen 20 turu tamamladı.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ve evet ben ''bilirkişi''yim. F1 ile ilgili olan bitenler dahil herşeyi biliyorum. bunu iltifat olarak kabul ediyorum 🙂

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mp4-23(mgd)…sitenin seviyesi yeterince düştü zaten. ''Bazılarına kapak olur umarım'' bunuda ferraricilere demediysen ne olayım :)))… merak etme yazdıkların FIA'ya ve Ferrari takımınada gitmiyor :)…sen ilk önce F1'i sev sonra TAKIMını destekle !!! koyu mclarenci olduğun MP4-23 nickindende anlaşılıyor. zaten ferrari hakkındada iyi şeyler söyleyecek halin yok.

  3. İngilterede yaşaman neyi değiştirir. Alakasız olacak ama PKK lıya da saygı duyan … lar var onların iyi bir iş yaptığını mı açıklıyor. Alakasız cevaplar. Mclaren bu casusluğu yapmıştır. Bunun başındaki adam söylüyor ben değil. Denilenler gibi 3 parça yapımı durmuştur. Bunu koskoca saygıdeğer şirket polemiğe son vermek için yapmaz. Suçlu değil özür dilemek hakkını arar

  4. ferrari de üretip teklif verseydi. madem teklif vermiyorsun sana sunulanla yetinmeyide bileceksin bu kadar basit. ve sana bir sorum olacak mp4-23, ingilterede 4 yıl yaşamışsın mclareni çok iyi tanıyorsun 4 yıl orda kaldığın için , (çünkü orda ders kitaplarında bile mclaren anlatılıyor öğrencilere) geleyim soruma; mclaren üretimine başladığı o 3 parçanın üretimini neden durdurdu? net cevap istiyorum lütfen.

  5. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    ben Ferrari taraftarı değilim açıkça konşayım. mclaren, ferrari ve diğer tüm takımları severim. bu casusluk skandalında da bir çok kez mclarenin böyle birşey yapmayacağını söyledim daha önce ama olanlar ve ortaya çıkanlar beni şaşırttı. hadi ron dennis onun için özür diledi peki neden 3 bölümün parçalarının üretimi durduruldu? bunların bu belgelerden faydalanarak tasarlandığı belirtilmedi mi? bu yüzden üretimin iptal edildiği açıklanmadı mı? ingilterede kalmış olabilirsiniz, mclarene orda saygı da gösterilebilir ve mclaren aristokrat bir takımda olabilir. ama mclaren ne yazıkki bu lekeyi almıştır kabul etsenizde etmesenizde…

  6. mp4-23 (mgd) avatarı

    Tüm Ferrari taraftarlarına sesleniyorum.Serzenişlerimin katılığı, tutulan tarafa olan tepkimdir.FIA Mercedes' in puanlarını silerek bence büyük bir skandala imza atmıştır.Zira tam olarak kanıtlanamamışken böyle bir talihsizliğin olması daha da üzücüdür.Ron Dennis' in özür dilemesi ise konunun çirkefçe ve sinsice uzaltılmasını önlemek içindir.2008 sezonuna başlamadan önce pilotlara ve takım mühendislerine daha rahat ve huzurlu bir ortam sağlamak içindir.Kimse sanmasın ki bu özür takımın herşeyi kabul ettiğidir.Ben yaklaşık 4 yıl İngiltere' de kaldım.Orada Mc Laren denilince aristokrat bir seviyeden bahsedilir.Bu seviyeye gelmiş bir takım kendisini küçük düşürecek çok önemli hatalar yapmaz.Ayrıca takım içinde birisinin yapmış olduğu bir sızıntı tüm takıma ve pilotlara mal edilemez.Sizler yani kendinizce Tifosiler her konuda bilirkişi konumunda görünmenize rağmen aslında Mc Laren' i tanımıyorsunuz bile.Hala yok Ron Dennis özür diledi diye konuşacak kadar çoğunuz da cahil.Sana gelince Görkem Yılmaz arkadaşım seninle F1 konusunda polemiğe girerek bu sitenin seviyesini düşürmeyeceğim.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    zaten ferrari'nin motor sorumlusu Gilles Simon'da ECU'nun sorun yaratmayacağını söyledi. todt sadece ''en azından başlangıçta, McLaren şampiyonada bir avantaja sahip olacak'' dedi. bu gerçeğide inkar edemezsiniz. tartışmayıda uzatmanın alemi yok.

  8. mclaren fan avatarı

    kimse mclarene al sen üret demedi açılan ihaleye girdi ve aldı..böyle mızmızlanıcağına ferrari veya sistem ortağı da girip alsaydı…yumurta kapıya gelince caz yapmanın anlamı yok…

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    VISOR arkadaşımada katılıyorum. bir tek mclaren'in bildiği ECUyu diğer takımlara zorla kullandırtacaklar. ama hala burda bazı mclarenciler FIArrari FIA=ferrari hikayelerinden bahsetmeye devam ediyorlar. şimdi bu duruma göre böyle olmalı ''FIAlaren yada FIA=mclaren'' böyle iyimi oldu şimdi ?

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mp4-23 (mgd) ya sen ne kadar saçmalayan birisin böyle arkadaş…yazdıklarının nesi kapak olacakki ? sanki bir tek ferrari mclaren'in ECUsunu kullanacak bütün takımlar kullanmak zorunda bu da FIA'nın kurallarından biridir tamam mı? ''bazı insanlar kafa yorarlar, bazı insanlarda sadece ağlarlar'' ordaki ağlama işinide sen yapıyorsun. kafanı yorupta yorum bile yapmıyorsun.

  11. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    VISOR arkadaşım nerden nereye getirmişsin yav Mühendislik direktörü Paddy Lowe bu durumun takımın sanıldığı kadar takıma avantaj sağlamıcağını ve yeni sistemde bilinmeyen çok daha fazla şeyler olduğu söyledi hiç birşey ekmek elde su gölden değil..

  12. Sizlanan yok, ortada bir gercek var ve bu belirtilmis, Mclaren ve Microsoft tarafindan uretilmis hayati onemdeki bir parcayi tum takimlar kullanacak, Mclaren parcanin sistemini daha onceden bilmesi ve kullanmis olmasindan dolayi elbette bir avantaja sahip olacaktir, bu bir sizlanma degildir, 0,1 sn farkin bu kadar onemli oldugu bir organizasyonda bence bagimsiz bir firmanin urettigi parca kullanilmaliydi.. Neyse sorun yok, bunu hic bir takim bahane etmeyecektir, FIA boyle bir karar vermekle bence yanlis yapti ama FIA=Ferrari sacmaligini savunanlara ders olmustur umarim..

  13. mcmerc 4ever avatarı

    Böyle bir şey nasıl FIA'nın gözünden nasıl kaçar 🙂 Hemen sezon başlamadan önce McLaren'in takımlar klasmanındaki puanları silinsin ve 100 milyon dolar daha ceza verilsin 🙂

    Neyse şaka bir yana, Todt'un da söylediği gibi ECU'ları üretecek olan önceden McLaren Group tarafından satın alınmış Microsoft'un bir şirketi. Fakat bu görev bu şirkete FIA tarafından verildi ve yaklaşık 1 yıldır belliydi. McLaren'in de buna alışmakta zorlanmıyacağı 1 yıl önceden belliydi. Ferrari'nin şimdi neden sızlanmaya başladığını anlıyamadım. Eğer bu konudan rahatsızlarsa Standart ECU kullanım kararı alınmadan önce rahatsızlıklarını FIA'ya belirtmeleri gerekirdi.

  14. arkadasım yanlıs yazmıssın kafayı bız yorduk sızde bedavadan kullandınız .patronunuzda evet kullandık dedı sen hala ınkar edıyorsun , ust uste sampıyon reno gecen sezon lastık vs gerıde kaldı sız adeta hemen uctunuz nasıl olduda lastıklere uyum sagladınız .nasıl oluyo sımdı bu bılıyormusun bılıyosan bıze anlat bızde bılelelım

  15. Arkadaşım hala FIArarri diyorsun gözünle görmeden inanmayacaksın herhalde. Videoyu iyi izle. Ondan sonra konuş. PAtronun kabul etti aldık kullanıldı vs. Hala bir kanıta dayanmayan iddaalarla konuşuyorsun.

    http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=21&t=4244

    Yeni video'yu izle istersen

  16. mp4-23 (mgd) avatarı

    bazı insanlar kafa yorarlar, bazı insanlarda sadece ağlarlar.Burada ağlayan yine her zamanki gibi FİARRARİ.Merak etmeyin başkanınız Mosley ona da bir çare bulur.Mesela dijital rakamlar neden kırmızı, siz bunu fiarrari' den çaldınız deyip takımın puanlarını silebilir.Şimdi anlaşılıyor sanırım Mc Laren Mercedes ve Fiarrari arasındaki fark.Utanmadan Mc Laren Mercedes' ten alacaksınız ya o cihazı ben başka bir şey demem artık.Bazılarına kapak olur umarım bu.

  17. Bridgestone u Ferrari üretmiyordu. Bunu McLaren üretiyor, takım bilgilerini bilen birisinden endişelenmesi gayet doğal

  18. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    McLaren-Mercedes arkadaşım mızmızlanmadınız çünkü ferrari'nin bilgileriyle işlerinizi hallettiniz. hemde lastik içine doldurulan özel gaz'a kadar bilgileri kullandınız. bu yüzden mclaren lastiklerde sıkıntı çekmedi.

  19. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    TODT bey bazı işleriniz sanırım yolunda gitmiyor durun daha şurda yeni yıla gireli kaç gün oldu başladınız mızmızlanmaya biz Bridgeston lastiklere geçilirken bişi dedikmi lastik farktörü şuan F1'in en önemli faktörü siz bu avantajla sezona başladınız takım herşeye baştan başladı o kadar zaman geçmiş herkes kabul etmiş yeni ECU ne işse şimdi aklına geliyor bazı şeyler herhalde o zaman kabul edilmeseydi sanki zorla kabul ettirildi!!

  20. ağla bebişim ağla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir