Resmi: Ferrari’nin Yeni Takım Patronu Maurizio Arrivabene!

Ferrari nisan ayında göreve gelen Marco Mattiacci’nin yerine Maurizio Arrivabene ile anlaştıklarını duyurdu.

Arrivabene Philip Morris ile geçirdiği 15 yıldan sonra, sponsorluk döneminde iyi tanımış olduğu Scuderia’ya katılacak.

Ferrari patronu Sergio Marchionne “Scuderia için bu tarihi dönemde sadece Ferrari’yi değil yönetim mekanizmasını iyi bilen birisi olmasını istedik”

“Maurizio eşsiz bir bilgi zenginliğine sahip. O Formula 1 komisyon üyesi olarak yıllardır Scuderia’ya yakın oldu ve karşılaşacağı zorlukların farkında”

“Yenilikçi fikirleri ile Formula 1’in canlandırılması için iyi bir kaynak”

“Son derece karmaşık ve düzenlenmiş bir piyasada onun yöneticilik deneyimi büyük önem taşıyor. Onun yönetimi ekibi motive etmeye yardımcı olacak” dedi.

Marchionne, nisan ayında göreve gelen Mattiacci’ye teşekkür etti.

“Son 15 yılıdır olduğu gibi Ferrari’ye hizmet veren Marco Mattiacci’ye teşekkür etmek istiyorum. Gelecekteki çalışmalarında ona en içten dileklerimi gönderiyorum.

Arrivabene, Ferrari’de Gestione Sportiva ve ekip genel müdürlüğü görevlerini yürütecek.


Yorumlar

“Resmi: Ferrari’nin Yeni Takım Patronu Maurizio Arrivabene!” için 88 yanıt

  1. Fiat’ın patronları sanıyor ki bu işler kurumsal patronlar ile olur. Yok böyle dangalaklık yahu sponsorun yöneticisini yönetim mekanizmasını biliyor diye getiriyorlar. Kendilerine sekreter mi arıyorlar sportif alanda, makinelerin dünyasında yönetecek biri mi arıyorlar meçhul. Önce stefano sonra mattiacci halen anlamadılar kurumsal taraf ile motorsporlarının, performans dünyası ile diğer şirketlerin alakası olmadığını. Ross da gelse ne yapabilir ki böyle patronlarla yarış yönetimi tecrübesiyle alınması gereken kararlarda nasıl ikna edebilir. Şuan eli ayağı düzgün başarı parantezi içinde diyebilecebileceğimiz tüm patronlar motorsporlarından geliyor yada hemen arkalarında yada sevk idarede böyle insanlar var bunu görmek neden bu kadar zor oluyor. Çılgın veya zor kararların zamanında kurumsal tecrübe, ani ve itibarlı karar iş yapmaz yarışıyorsanız saha birikimi iş yapar. Bunlar yarışmayı araba üretmek, pilotları oyuncak zannediyor.
    Ferrari ve Scuderia gerçekten amerikanlaştırılıyor sanırım.

    1. Diğer habere beklemiştim seni ama buraya yazmışsın zaten. +1

  2. ”Alonso ve Matiacci ilk günden itibaren anlaşamadılar. Bu çatışmanın sonucunda matiacci alonsoyu ferrariden uzaklaştırdı, muhtemelen Alonsoda matiacci ile ilgili ne biliyosa söyleyip ferrari üstü yönetimini matiacciye karşı fitledi. Sonuçta ikiside bu savaştan yenilgi ile ayrıldı.”

    komplo teorisinde bir çığır açmışsın resmen

    adamın yaşı gelmiş gidiyor ferrari hala odaklanma peşinde

    senelerdir

    sabrı kalmadı

    kimi bu sene neden geride kaldı desem acaba nasıl bir teori sunacaksın bilemedim.

    1. Tolga Karanlık avatarı
      Tolga Karanlık

      Herhalde Alonso geceleri gizlice tesise gelip onun arabasını bozuyordu falan der

  3. Alonso ve Matiacci ilk günden itibaren anlaşamadılar. Bu çatışmanın sonucunda matiacci alonsoyu ferrariden uzaklaştırdı, muhtemelen Alonsoda matiacci ile ilgili ne biliyosa söyleyip ferrari üstü yönetimini matiacciye karşı fitledi. Sonuçta ikiside bu savaştan yenilgi ile ayrıldı.

  4. Ferrarı nereye gıtsın???

  5. yeni oyun ve plan

    GELECEĞE ODAKLANMAK bunun ilk leveli kelle almaca

    eskiden bu sezonu kapattık diğer seneye derlerdi…

    bu takım artık bitikleri oynuyor üzücü

  6. Alonso Ferrari’den gittiği için Ferrari taraftrarı değilim artık.Alonso Ferrari çok yavaşken bile maximumu çıkardı.Kimi Raikkonen ise hiç bir kez maximum’u çıkarmadı.Demek istediğim Alonso olmadığı için Ferrari’yi artık daha yavaş görücez.

    1. halil kaplan avatarı

      Sen demek hiç ferrari taraftarı olmamışsın, geçen arkadaşın biri demişti ” içimizdeki devşirme çakma ferrari taraftarları” diye, demek bunu kastediyormuş. Olayın şu boyutu da var elbet; Ferrari ya da Alonso taraftarı olup olmamak tamamiyle senin insiyatifinde olan birşey, ama Alonso taraftarı olup, ferrari ye sallamak pek yakışık almıyor

  7. ScuderiaKimi avatarı

    Buyur burdan yak dedirtecek kararlar alarak ne yapmayı planlıyorlar bilmiyorum. ne operasyonmuşsun ya halbuki başarıyı koklayabilecek potansiyelde kendini Formula1 de kanıtlamış o kadar yönetici isim var ki. bildiler bir italyanizm 5 yılda anca başarı getirilebilir. ümidim gene en kısa sürede podyum mücadelesi veren güçlü bir Scuderia Ferrari olması.
    Hayırlı Olsun.

  8. Bu arada Alonso twitter da Ferrari takip etmeyi bırakmış :)))

    1. Aras Tekiner avatarı

      Ne bekliyordun Mclaren pilotu olarak Ferrari twitlerini okuyacak degil ya 😀

      1. Alonsonun yerinde olsam bende aynı şeyi yapardım.Ama komik oluyo böyle durumlar 🙂

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Sporsonlar ve Scuderia’yi takip etmeyi birakmis. Ana Ferrari hesabini takip etmeye baslamis

  9. Ferrari Montezemolo’yu ve Domenicali’yi gönderdiğinden bu yana spor kulübü yerine bir şirket gibi yönetiliyordu. Şimdi yerine bir diğer dünyadan habersiz işadamını patron seçtiler. Ferrari başkanı olsa tamam derim, ancak F1 takımının patronu? Asla olamaz. Ross Brawn, Sam Michael, Eric Boullier, Martin Whitmarsh gibi adamlar gerek. Mattiacci zengin amerikalılara Ferrari satıyordu, bu da zenginlere sigara satıyor. Beğenmediğiniz Domenicali 1990’lardan bu yana takımın sportif direktörüydü. (Taa spa’da Coulthard’ı Schumacher’in elinden alan adam.)

    Ferrari gerçekten süreci iyi idare edemiyor. Herşey şu Monte’nin yerine gelen adamla başladı bence. Önce Domenicali’yi, sonra Monte’yi kovdurdu. Ferrari “paralel yapıdan” temizlendi ama yerine kurulan sistem artık Ferrari değil, sıradan bir otomobil şirketi. Zaten sattılar, firmayı artık FIAT değil Piero Ferrari yönetiyor.

    Mattiacci Alonso-Vettel transferlerini iyi yönetememiş deniyor, o zaman Alonso takımdan tazminatı eline verilerek kovulmuş oluyor. Garip.

    Dipnot, dün Vettel’e sayarken şimdi Vettel’i destekleyen Ferrari taraftarı olarak kendisini tanıtırken utanacak insanlar olduğunu görüyorum 🙂 Sağlık olsun.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      cidden şu ferrari taraftarlarıyla ilgili yorumlarınız can sıkmaya başladı.abi ne yapalım yuhalayalım mı şimdi desteklemeyelim mi vetteli?zamanında alonso için ölüyor muyduk?takımı tutmak böyle bir şey işte.kim gelirse mecburen eyvallah diyorsun.ama sen kimseyi tutmadığından anlamıyorsun tabi günay.hani adet midir nedir,ferrari taraftarına laf atmak moda oldu son günlerde

      1. Burak inan senden bahsetmiyorum. Ben de sevmiyorum böyle yazmayı, kendime de yakıştıramıyorum ama gerekiyor. Laf gidiyor ya, o bana yetiyor. Ferrari ile ilgili bir şey merak etsem dün de sana sorardım, bugün de sorarım, yarın da soracağım. Gerçek taraftar olarak 2-3 kişisiniz şurada.

        Ferrari’ye laf ettiğim zaman da gerçekten yanlış yaptıklarını düşündüğüm içindir, sen de biliyorsun o kadar çok hata yaptılar ki.

        Üst paragraflarım hakkında ne düşünüyorsun?

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          evet üst paragrafların hakkında bende öyle düşünüyorum ama brawm gelmedi işte dönmek istemiyor adam keşke dönse..icecold arkadaşın dediği gibi emekli hayatını sevmiş olmalı.paraya ve başarıya döndü,bir de bizde başarısız olma stresini yaşamak istemez.martin whitmarsh ile neden kontak kurmadılar bilemem yada öteki isimlerle.ama belli ki bu adamı getirmede başka nedenler var.aşağıda belirttiğim gibi eleman bernie ile cidden kanka gibiyse bir ferrari bunu kullanmış olabilir.bu adamlar tabi aslında güçlü adamlar.ferrari yöneticilik özellikleri ynaında bunu da değerlendirir muhakak.yoksa ferrari kara kaşına kara gözüne veya amerikana yaranmak için onca kişiyi kovmazdı.

    1. kanka mı bunlar 😀

  10. bazı arkadaşlar kovuldu kovulmadı v.s diyorlarda ,arkadaşlar bu motor sporlarının zirvesi ve bu zirvedeki en büyüklerden biriside Ferrari dir , kaldı ki bütün takımlar aslında patron dur ,pilotlar v.s işçidir bunu idrak etmek lazım ,pilot kovulabilir nasıl ki çalıştığımız işyerlerinden çıkartılıyoruz, o hesap işte,
    lakin bu sporda tanınmış ve taraftarı çeken ünlü pilotlar var, bunlar taraftarı çeker, taraftarda parayı f1 e getirir ,çark böyle işler ,Hamilton yerine alonso veya kimi kazansaydı ortam böylemi olurdu ? baya ateşli olurdu bence, işte böyle bir camiada,
    Ferrari gibi bir takım 5 sene 0 çekti kimse laf içinde Ferrari 2.3.5. oldu demez, şampiyon oldu der, ancak istatiki bilgiler olursa, o zaman sıralama değer kazanır ,öncelik şampiyonluk olunca ve 5 sene dir 0 şampiyonluk olunca, bırakın monte v.s herkese operasyon yapılır, bu olanlar gayet normal ,ben bile hatta kimi gene yolcu diye düşündüm ,lakin Ferrari göndermedi, keşke gönderseydi mclaren e geçseydi ,mclaren her zaman adalet li takım olmuştur, sonuçta bu olaylar normal ,bazı arkadaşlarda yazmış, evet mattiacci f1 den pek anlamaz ,zaten başkan diyor ,daha bilgili biri gelecek diye, onun görevi büyük ihtimal onu,bunu gönderemem diyenleri ,göndermekte olabilir ,görevi bitmiştir, bundan sonra Ferrari ile bağları koparsa , bazı sıkıntılar olduğunu anlarız ,yok gene Ferrari birimlerinde devam ederse ,operasyon yapması için olduğunu da anlamış oluruz

  11. FerrariFanTR avatarı

    bu isimler lobi gücümüzü güçlendirebilir. son yıllarda bu konuda elimiz kolumuz bağlı. ama bi yandan da şöyle bir korkum var sayın Ferrari Fanları. bu yeni yönetim ve başkan Ferrari imajını Ferrari görüşünü bitirir mi? Yani Ferrari’yi de FIAT gibi yönetmeye kalkarlarsa LaFerrari den başka efsane modelimiz olmayabilir. Yani bu insanlar umarım Ferrari yol araçları üretimi tasarımı ve pazarlaması konusunda Sayın Montezemolo’nun izinden giderler. Sonuçta Sayın Montezemolo, Sayın Enzo Ferrari’nin yetiştirdiği eğittiği onun felsefesini almış bir insan.

  12. Rosbergücü ada bak…Rosberghörgücü gibi oluyor…Arkadas bır ad bulamadın duzgun kendıne,rosbergcı ıyıydı…

    1. Tamam anlıyorum senı,rosberg ın bu sene kendını gelıstırdıgını ve basarısından dolayı tebrık hakettıgını dusunuyorsun..Edıyorum ve ettık te…Lakın sıtede Rosberg taraftarı ve sempatızanı yok dıye ezık moduna gırıp ayrı ayrı adlardan yazıp durma da…Duzgun bır nıckle yaz yazacagını…

      Bu sıtede tek Toro Rosso hayranı benım ama benım kadar yerı geldıgınde öz elestırı yapan yok…Korkma kımse teksın dıye yemez senı burda…

          1. isim icin yaptigin yoruma +100 demek istedim cok dogru solemissin

  13. Dediğim gerçekleşti, Mattiacci nin görevi takım içindeki “paralel yapı”yı teşhir edip takımı bu hale sokanların iplerinin çekilmesini sağlamaktı. Misyonunu başarıyla tamamladı. Muhtemelen Fiatın Amerikadaki fabrikasına geri dönecektir.

    1. ha ha paralel yapı dinleme kasetler felanda varmıdır 😀

    2. Buda mı pensılvanlıların ısıydı 😀 çeteyı cokerttıyse sıkıntı yok 😀

  14. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Malumun ilanı oldu.Ancak bazı kesim Brawnı bekliyordu.Ben de onun gelmesini daha çok istedim.Aşağıda Abdullahın dediği haberi ben de duydum.Kovulma sebebi Alonsoya ödenecek yüklü tazminat.Bu süreci iyi yönetemedi ve Vettel açıklama yapınca Alonso gitmekten vazgeçti ve olay buraya geldi deniyor.Tabi bana da bunu farklı biri söyledi demekki ortada böyle bir iddia var.

    Bununla beraber yine bu adam hakkında azıcık bilgi sahibi olmalıyız.Bu adamın durduk yere gelmediğine eminim.Sık sık garajda görüyorduk kendisini.Zaten Bernie ile arası çok iyimiş.Ayrıca yine Abdullah belirtmiş Kimi ile ilgili münasebetini.Kısaca bu adamı tanımıyoruz diye f1den anlamıyor diyemeyiz.Marcione f1i bilen bir adam istiyoruz diyerek bir bakıma Mattiaci de taş atmış gibi duruyor.Bununla beraber ben kısa sürede iyi iş çıkarttığını düşünüyorum.

    Son olarak yeni gelen yönetim çok sert olacak gibi duruyor.Hondayı da alıp Mercedese baskı kurabilirler 2016 için.Kimseye ve en önemlisi beklemeye yani başarısızlığa artık tahammülleri kalmadıkları belli.Ferrari iyi bir araca sahip olması 2-3 seneyi bulabilir ama eski lobi gücünü topladı.

  15. Onur Gentas avatarı

    🙂

  16. Serhan Acar:
    Ferrari’de şok: Alonso ile olan süreci kötü yönettiği düşünülen Marco Mattiacci, hem takımdan hem de Ferrari’den uzaklaştırıldı. Yerine Philip Morris’ten üst düzey yönetici Maurizio Arrivabene geldi..

    beter olursun inşallah matiacci alonsonun gidişini durduramadın 2 yıl omrun var diyorduk ama alonsoyu gonderdikten sonra 2 gun duramadın

  17. Türk takımları gibi oldu bu takım yaa…Nerde iş bilmeyen adam var getiriyorlar 🙂 fiat başkanı aziz başkan gibi oldu şu gitsin bu gelsin 🙂

    1. hakkaten öyle oldu 😀

  18. Suç Domenicali’de değildi. Montezemolo’da da değildi. Mattiacci’de de değildi. Bundan sonraki başarısızlıklarda da Marchionne veya Arrivabene de olmayacak. Domenicali gitti ne oldu ? Müthiş sonuçlar mı aldı takım ? Domenicali miydi mühendislerin zayıf performansının sebebi ? Montezemolo muydu ? Mattiacci miydi ? Hiçbiri değildi.

    Yıllardır yaptığı tek doğru şeyi bundan birkaç ay önce yaptı FIAT, Marmorini’nin işine son vererek. Yarın da yapacağı şey ikinci doğru hareket olacak, Tombazis’i kovmak. Bunlar çok daha önceden yapılsaydı, yukarıdakilerin hiçbirine ihtiyaç olmayacaktı.

  19. Maurizio Arrivabene de geçici bir çözüm olabilirmiş . Brawn ismi geçiyor , Newey diyenler var , Fryda gidici olabilirmiş vs vs bir sürü söylenti. Bekleyip göreceğiz . Maranelloda fırtınalar kopuyor , sular durulunca görecegiz hep beraber

  20. Benarrivato Arrivabene.

  21. hayırlısı olsun…

  22. bu beyfendinin eşi kiminin basın sorumlusuymuş sanırım.

    tombazis söylentileri dışında mattiacci hakkında da bazı iddialar var. İddiaya göre Mattiacci, Alonso ile bağlantıyı tam anlamıyla koparmadan Vettel ile anlaştığı için Alonso’ya ayrılması için sağlam bir tazminat ödetmiş. Sergio Marchionne, Alonso’nun ayrılış sürecindeki, süreç yönetiminden memnun olmadığı için Mattiacci’yi gözden çıkarmış. Tabi ki bunlar birer iddia.

    1. eğer bu doğruysa çok ciddi bir iddia. evelde adam asıl patron ben alonso ayrılacak demedim falan diyordu.

    2. Resmi: “Tombazis Ferrariden Ayrıldı” haberini okuduğumuz gün düğün bayramımızdır.

      İş o kadar komik bir hâl aldı ki…

      Alonsoyu gönderen Matiacciyi gönderen Marchione ile okey oynadık durumu oldu.

      Şimdi şöyle sıralayalım..

      Dominicalliyi gönderen Montezemoloyu gönderen, Alonsoyu gönderen Matiacciyi gönderen Marchione. Vay be …

      Gönderdiklerinin yerine de Vetteli getiren, Red Bullu ekibe monte etmeye niyetlenen, Neweyden bilgi edinen Marchione bu da iyi olur. 🙂

      1. newey bir gelse ferrariyi uçuruz tabi birde ross brawn 😀

    3. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Alonso Kovulmadı diyenler gelsin buraya 🙂

      1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        Kovulan bir kisi, kovuldugu is yerine, kovuldugu icin tazminat oder mi ?

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Takım patronu gitsin diye para ödeyince kovulmuş olmuyor mu?

          1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
            Alonso.Diaz #ForzaJules

            Ilk okudugumda sanirim olayi yanlis anlamisim. Tekrardan okudugumda anladigim: Alonso Ferrari’den kendi insiyatifiyle ayrildigi icin tazminatsiz ayrilacakken, Mattiacci’nin Vettel’le erken anlasma imzalamasindan dolayi Alonso hic yoktan para kazanmis oldu.

            Bu aslinda karisik bir durum. Raikkonen’in 2009 yilinda ki ayriligi gibi bir sey olsa buna kovulma denir ama Alonso tazminat almasa da Ferrari’den ayrilacakti. Kilit noktada burasi. Alonso’nun ne olursa olsun Ferrari’den sezon sonunda ayrilacak olmasi. Tabi Ferrari yoneticileri Vettel’le erken anlasma imzalamasi sonrasinda bu ayrilik Alonso adina daha tatli bir hal almis oldu. Sonucta kimse hic yoktan kazanilacak milyon dolarlari reddedemez oyle degil mi ?

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Konustuklarimizin bir iddiadan ibaret oldugunuda eklemek lazim.

              1. Lewis-Hamilton avatarı
                Lewis-Hamilton

                Takım Vettel’le anlaşınca,Alonso hala isteniyor mu sanıyorsun?

                Alonso bu takımı asla bırakmayacaktı,ama yeni yönetimle bu hale geldiler.

                Önceden takım resti çekince kovulmadı gitmek zorunda bırakıldı diyordum da, şuan resmen kovulmuş oldu.

              2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
                Alonso.Diaz #ForzaJules

                Alonso “Gözlerimi sezonun belli bir anında açmadım. Geçen sene 2014’e dair şüphelerim vardı.”

                “Kurallarda büyük değişiklik olacağını biliyordum bu yüzden en iyi şeyin Ferrari’nin 2014’teki turbo döneminde nasıl olacağını görmek olduğunu düşündüm.”

                “Başkan Montezemolo ile çok yakın bir ilişkimiz vardı. Her hafta konuşuyorduk ve bu sene de rekabetçi olamazsak farklı opsiyonları düşünme konusunda hemen hemen anlaştık.”

                “Yaz tatilinde başkanla konuşup gitmek istediğimi söyledim.”

                http://www.trf1.net/formula1_haberler/79735-alonso-ferrari-suphelerim-2013te-baslamisti.html

                Montezemolo “Alonso 2 sebepten ayrılıyor. Birincisi yeni bir ortama geçmek ve yeni motivasyon istedi. İkincisi tekrar kazanmak için bekleyemeyeceği bir yaşa geldi.”

                “Son yıllarda kazanamadı ve bunu başka bir yerde denemek istedi. Yarış pilotları bazen yeni motivasyonlara, yeni ortamlara atılmak isterler.”

                http://www.trf1.net/formula1_haberler/75224-montezemolo-alonsonun-ferrariden-ayrilacagini-dogruladi.html

      2. kovulmadı zaten?

        mattiaci alonso ayrılmaya tam karar vermeden gidip vettelle anlaşmış, neredeyse “kendi çapında” iş yapmış. alonso da ferrari’nin burda sıkıştığını anlayınca zaten ayrılacağı varken mattiaci’nin amatörce hatası sayesinde bir de tazminat alarak ayrılmış.

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Ayrılacagını nerden biliyorsun?

          Adam vettel’le anlaşınca Alonso devreden çıktı,bir zahmet tazminatı da ödüyecek tabi .

          1. ayrılma sinyali vermişki mattiaci gidip vettelle amatör bir şekilde anlaşmış. alonso çıktı mattiaci beni monza’ya kadar kalmam için ikna etmek istiyordu dedi onu da mı okumadın hala kovuldu iddiasındasın?

            alonso belli ki o süreçte kabul etmedi, mattiaci de anlaşmayı tam bitirmeden gitti vettel ile anlaştı, ferrari’yi zaten ayrılacak adam için çatır çatır tazminat ödemek zorunda bıraktı, gönderildi. (söylentileri gerçek kabul edersek)

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Tamam Monza’ya kadar düşünebilir sonrada Vettel’le anlaşmış olabilir,

              Alonso bu durumda ne oluyor?

              Yanlış anlaşılmasın ben Alonso’nun pilotluğunu çok begenirim,ama gerçekleri de görmek lazım.

    4. olabilir ama genelde büyük pilotlar anlaşmalarına , şampiyonluk puanlamasında ilk 3 içinde olmaz sak ayrılırız maddesini koyduruyorlar , alonso tazminat ödemez kendi ayrılmış olur, takım onu kovarsa o zaman kimi deki gibi tazminat verip gönderirler, iki tarafta anlaşmışsa zaten sorun yok, kısaca vettel hamlesini Ferrari yaptı ama vettel in rbr den ayrılacağım açıklamasından sonra alonso nun eli çok zayıfladı ,bence kalmak istedi fakat hamleler yapılmıştı , belki vettel in Ferrari ye gelmesini arkadaşı kimi istedi yada aracı oldu, vettel deyip geçmemek lazım rbr de 5 veya 6 yıl kalmış bir pilot ,illaki araç hakkında bilgileri vardır ve Ferrari ye yardımcı olabilir

  23. Mattiacci’den daha iyi F1 bilgisine sahip olduğu belli.Başarılı olur ama en az 3 yılı var.

  24. Brawn’i gibi F1 den anlayan birini beklerken bu da nerden çıktı simdi???
    Tovbe estagfurullahhhh..

  25. Bu gidişle Kimi’yide yollacaklar matmazel 😀

    1. valla tek yeri garanti olan pilotlar vettel ve raikkonen 😀

      1. Bence Kimi yollanmalı ve onun yerine RoyalHunt alınmalıdır.

        1. +1000 😀

  26. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    som söylentilere göre tombazis 2015 aracınıda batırmış, postalanması yakındır. 😀
    adam tam bir virüs, rory byrne emeklerini kopyaladı da durdu. Kurallar değişince foyası ortaya çıktı 😀

    #Tombazis is the next to be sacked from #Ferrari due to the poor first wind tunnel data about 2015 car

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Tombazisi yollamalarını bende istiyorum.Ama bunu 2015 aracını görmeden bilemeyiz.Şimdi araç çok kötü demek bence mantıksız çünkü kıyas yapacak hiçbir takım araç vs yok ve şu an mevcut araçla daha bitmemiş aracı kıyaslamakta hata olur.O yüzden bu olaya biraz temkinli bakıyorum ben.Tombazis cidden büyük baskı altında.Onun aldığı karar ile motor başkanı gönderildi.Belki de daha bir çok isim.Neyse,bereket versin Allison yeni araçta fazla hakim olacak o yüzden Tombazis bir ihtimal burdan yırtabilir 🙂 son olarak ne olursa olsun Costa gibi zarar verip kovulma aşamasına gelirse asla geri alınmasın.Bunu dünkü haberde de söyleyecektim ama herifin teki yüzünden olmadı 🙂 yoksa o gün dediklerimin arkasındayım.Brawn gelmesini isterim ama Costa gibi kovulan adamları geri istemem ve burda bir şey yapamayacağına inandığım adamları.

  27. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Mattiachi’ye ne oldu acaba.

  28. aslında ferrari bana göre massayı yıllarca diyet ödemek için tutmasaydı durum biraz daha farklı olurdu. yanlış anlaşılmasın bazı fanlarına rağmen massaya giydirmek gibi bir derdim yok.ama 2010 ve 2012 sezonlarında massa biraz daha aktif olupta alonsoya yakın dereceler elde edebilseydi şuan çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. şöyleki weber bile 2011 deki o araçla galibiyet alamamasına karşın hep vettelin bir tık arkasında olarak vettele bir anlamda pozisyon ve puan rahatlığı sağlamıştır. aynı şeyleri ne yazıkki massa gösterememiştir. hele bir 2012 valencia yarışı varki bir tanesi 1. olarak finish görüyor bir tanesi tur yemiş olarak finish görüyor.tabi bunu hiç anlamayan biri görse 1-2 bitirdiler sanacak. bu konuda belki massanında yapacak bir şeyi yoktu ama bunca yıl tahammül edilmesi yanlıştı. yoksa ferrari 2010 ve 2012 de (tabi alonso faktörünüde unutmamak lazım) çok kötü değildi.

    1. 2010 kadar ki ve bu yilki performansina bakarsan massa nin sucun onda olmadigini gorursun.Ama gormek ve anlamak istemiyorsan ayri mesele

    2. Massa yer yer daha iyi olabilirdi. Ama dediğiniz gibi kötü değild . 2012 Valencia’da lastik patlatmisti. Büyük ihtimalle denge sorunu yasamisti.

  29. ForzaFerrari avatarı

    Haydaaa bu kim ya? Hani Ross Brawn geliyordu? Ferrari iyice saçmalamaya başladı. Bunlarla kesinlikle bu iş olmaz. Seneye orta sıra takımı olacağız tam manasıyla.

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      seneye kim olursa olsun zaten birşey olmayacak. Sezon içerisinde Motor gelişim sınırlaması varken 2015’de merecedes’e hiçbir takımın yetişmesi imkansız. Brawn da olsa neweyde olsa 2015’e etki edemez.

  30. Montezemolo’yu özlüyorum.

    1. McLaren taraftarı olarak bende özlemiyor değilim.

      1. CaptainKiller avatarı
        CaptainKiller

        arkadaş dominikleri özledi herhal 😀 eski zihniyetleri defetmekle iyi yapıyorlar. Tombazisde yolcu

        1. Montezemolo F1 takımının başarısızlıkları sebebiyle takımdan ayrılması gereken biri değildi. Bunun sonuçlarını önümüzdeki senelerde göreceğiz.

        2. Dominik umrumda bile değil.Ferrari deyince aklıma ilk gelen isim Montezemolo dur.
          Gönderilmesine üzülmedim diyemem.

          1. Ben de uzuldum neticede 23 sene dile kolay. Keske 2006’dan beri süregelen asiri bağnaz ve İtalyan milliyetçiliğine dayali anlayisini degistirseydi.

    2. Onur Gentas avatarı

      Ben Montezemolo’yu özlemiyorum açıkçası. Başarılar kazanmıştır ama Ferrari’nin bu sene ki rezil duruma düşmesinide engelleyememiştir. Ferrari eğer ki Mercedes’ten tur yiyecek duruma geldiyse, 2 dünya şampiyonu pilotu ancak 9. ve 10. sırada bitirebiliyorlarsa yarışı o koltukta oturtmazlar adamı.

  31. Scuderia’da büyük bir yeni yapılanma var bunun meyvelerini ne zaman toplarlar onu bilmiyorum ama iyi gelişmeler bunlar takım adına

  32. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Mattiacci nereye geçiyor?

  33. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    ross brawn’ın da geleceğinin habercisi. Adamın kankasını aldılar.

    Abimizde karizmaymış, yönetim nasıl olcak bakalım. Dominiktan daha kötüsü olmazda 😀

    1. Abımız de kıyakmıs derken;benım bu resımde gordugum kadarıyla yaşını başını almış,ssk emeklısı bır amcaya benzıyor 😀 😀

      1. Görmüş geçirmiş daha ne olsun 🙂

  34. peki mattiacci nereye gidecek ??

  35. Höng ……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir