Rosberg Hamilton’ı Tebrik Etti

yazar:

kategori:

Alman Nico Rosberg, şampiyonluğu kaybettiği takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı podyuma çıkmadan önce yanına giderek tebrik etti.

Nico Rosberg şampiyonluğu kaybettikten Lewis Hamilton’ın yanına giderek İngiliz pilotun şampiyonluğunu kutlayan ilk isimler arasında yer aldı.

Yarışın ardından açıklama yapan İngiliz pilot “Belki de doğal olarak işlerimiz artık daha kolay olacak. Onu gerçekten takdir ettim. O yanıma gelip beni gördü. Onu yaptığı bu hareket gerçekten büyüktü”

“Tüm yıl boyunca aramızda çok yakın bir savaş oldu. İyi anlar ve kötü anlar oldu. Şüphesiz biz dostuz ve her zaman öyle kalacak. Bu ilişki uzun uzun ve uzun yıllar önce başladı”

“O bu yıl çok güçlü bir rakipti. Olağanüstü bir iş yaptı.” dedi.

Niki Lauda ise “Nico’nun odaya çıkıp Lewis’i tebrik ettiğini görmek gerçekten duygusal bir andı. Nico normal bir sporcu olarak negatif duygular olmadan çıktı ve onu tebrik etti. İkisinin arasındaki ilişki nedeniyle mutluyum” dedi.


Yorumlar

“Rosberg Hamilton’ı Tebrik Etti” için 28 yanıt

  1. fotoya ilk baktığımda kötü bir senaryo geldi aklıma 😀 anlaşılan o ki bunu düşünen sadece ben olmamışım

  2. nicodan yılın tek fair play hareketi bu durum

    diğer hepsini unutturan cinstendi.

  3. Kadem Yasin avatarı

    Malezya ve Bahreyn de Hamilton kazanınca kesinlikle Hamilton şampiyon olacak dedim. Çünkü gerçekten çok güçlü bir şekilde mücadele ediyordu. Rosberg ise 2.olup minimum puan kayıplarıyla nasıl olsa böyle 2.olurum ve liderliği devam ettiririm düşüncesindeydi ama öyle olmadı. Rosberg şampiyonluğu kaybettiğini şimdi hatırlamıyorum ama yarış dışı kaldığı bir yarışta kaybetti hangi yarıştı tam Olarak bilmiyorum ve Hamilton gerçek anlamda liderliği ele aldı. Ve sonuna kadar sürdürdü. Pit stop olunca rosberg kenardan Hamilton un Aracına baktı ve onu Öylece izledi. Aklında neler geçti bilmiyoruz ama kesinlikle ben kaybettim düşüncesi olmuştur. Gelecek yıl umarım fernando alonso yu sürekli zirvede görürüz. Çünkü bu yıl ki formula 1 2011-2012 motogp sezonu gibi oldu.rossi nin podyumlarda olmadığı kayıp ducati Sezonları gibi .fernando sürekli 6.oldu ve bence bu dünya daki milyonlarca formula 1 izleyici için kötü bir sonuç . Umarım gelecek yıl güzel bir sezon olur. Ve galibiyetler Takım’lar arasında dengeli olur. Mercedes himayesi olmasın derim.bir de son olarak rosberg eğer şampiyon olacaksa bu kesinlikle kendi takımı sayesinde olur yoksa asla şampiyon olamaz.

  4. Soru; Sampiyon olmak bir yana! Hamilton Rosberg’in hangi Pol pozisyonunu veya hangi yaris zaferini yuzu gulerek tebrik etti?

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Kendimden biliyorum edemez çünkü ondan iyi olduğunu biliyor ve ona geçilmek kendine acı veriyor. Karakter meselesi bu doğru yanlış tartışılır tabi.

    2. rosberg’in tebrik edilecek kaç zaferi var yahu? 3 tane sayabilecek misin 🙂

      1. Hakkaten yok yahu. 🙂

        1. 3 tane tebrik edilecek zafer say dedim sayamamis nasıl da kıvıriyor. Pole manyağı yapmış aldığı 4 pole zaten bedavaya geldi monaco almanya ingiltere Macaristan. Rai nin 1 tur geç pitine 20 paragraf yazi yazıyor bunları gorememis.

          1. Bende onu diyorum, Rosberg’in kazandığı 5 yarışa laf edebiliyorsunuz ama Alonso`nun 2008 Singapur ve 2010 Almanya gibi yarislarini utanmadan zafer olarak niteleyebiliyorsunuz. Kim kıvırıyor acaba 😉

            1. 2008 Singapur saydığımı nerede gördün? 2010 almanya çatır çatır alonso nun yarışi idi. Brezilya 2007yi de saymayalim o zaman. Ya da sonradan ferrariden birinin itiraf ettiği gibi Avustralya 2007 illegal ferrari yarışını.

      2. Adam Hamilton gibi tek turda muthis denilen bir pilotu (ki bencede Hamilton ve Vettel bu konuda en iyilerdir, simdi Rosberg de katildi bu gruba) Pol manyagi yapti, herzaman ki gibi bos bos konus sen 🙂

        Hayir Alonso`nun 2008 Singapur ve 2010 Almanya gibi yarislarini utanmadan kazandi diyebiliyorsunuz ama? :p

    3. Hamilton dediğin gibi içten hiç bir şey yapmadı gördüğüm kadarıyla. Ama Rosberg de asla içten olmadı. Sanki muhabbeti Rosberg başlatmak istiyormuş da Hamilton kabul etmiyormuş gibi yazmışsın. Ortalığı karıştıran Rosberg. İpler Monako’dan sonra gerildi, Spa’dan sonra hepten koptu. Hamilton geride kaldığı her sıralama ve yarış sonrası lafa Rosberg harika iş çıkardı diye başladı, Rosberg de öyle. Bunlar klasik PR lafları. Rosberg’i podyuma takımdan bir yönetici göndermediyse ben de xtrabit değilim.

      Kısaca ikisi de birbirinden nefret ediyor ve ikisi de birbirini içten kutlamıyor.

      1. Ben pek oyle dusunmuyorum, Bahreyn yarisindan sonrasina bak mesela, eger o yarisi Rosberg kazansaydi Hamilton alistigimiz asik suratini takinirdi hemen. Spa`da arkadan dokunan Hamilton olsa eminim bu kadar buyuk bir olay haline gelmezdi. Ha evet ne kadar icten gibi gorunselerde cok icten degiller, ama Rosberg en azindan birseyleri cabuk bir kenara birakip centilmenlik sergileyebiliyor. Bununla birlikte egolari bu kadar yukselmis pilotu öldürsen istemezse rakibini podyuma tebrik etmeye gitmez aga 🙂

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          @VISOR dostum senden beklemediğim yorumlar.

          Bu adamlarda ki hırs her şeyin önüne geçiyor.Hamilton tebrik etmemiş olabilir ama Rosberg’in yaptıklarına bak.

          -Monako sıralama’da hile yaptı
          -Kanada viraj keserek hile yaptı.
          -Almanya’da Alman lobisi sayesinde güvenlik aracı girmedi(girse galibiyet Hamilton’nın)
          -Macaristan’da takım emri istiyor.
          -Belçika’da bile bile lastigini patlatıyor.

          Böyle olunca kim olursa olsun içten birşey yapmaz.

          Buna karşılık Hamilton’nın yaptığı kurnazlıkları yazarsan sevinirim 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            @kayseri204 neyi beklemiyorsun. Adamın hayatı Hamiltona saydırmak üzerine kurulu. Hiçmi görmedin eski yorumlarını.

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              @onur-gentas Olsun be abi bizim her yoruma saygımız var 🙂

        2. Onur Gentas avatarı

          Niye tebrik etmeye gitsin onu anlamadım? Monakoda Hamilton mı sıralamalarda oyun oynadı? Spada Hamiltonmı gidip çarptı. Bunca şeyin üstüne Rosberg şampiyon olsa Hamilton gidip tebrik etse ben bile ayıplarım. Visor hani geçen Hamiltona takmışsın demiştimde sende yok öyle birşey diye cevap vermiştin. Hatırlatmak istedim.

          1. Massa’nın kafasına 4 kilo demir çarpıp 4 ay hastanede kalınca takım arkaarkadaşını aramayan bir pilotun fanından şu şunu neden tebrik etmedi sorusunu duymak da komik.

            1. Ben de Rai’yi severim. Ama sizin dediğiniz gibi Massa’ya ayip etti orada. Ama Rai-Mas arasında bir soğukluk yok. Rai 2014 İngiltere’deki kazasindan sonra telsizden Massa’yi sormuştu galiba.

  5. Nico centilmen bir F1 pilotu olduğunu kanaıtladı,tebrikler.

  6. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    HAM nereye bakıyor öyle? 🙂

    1. Onur Gentas avatarı

      Güldüm valla:) Dudak ister gibi bakmış:)

    2. Hamilton Rosberg’e sulanmis. Asil siz Toto’ya bakin. 🙂

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Eheh herkes birbirine sulanmış anlaşılan 🙂

  7. Nico Rosberg’in durumu o kadar acı ki.

    Rosberg derslerine çok çalışan, iyi ezberleyen iyi öğrenen okul öğrencileri gibi. Buna rağmen Zeki öğrencinin zekasına asla erişemeyecek bir pozisyonda.

    Öğrendiği şeyleri uygulama noktasında ise ne kadar iyi olursa olsun doğal yeteneğe engel olamıyor.

    3-4 sene önce Andy Murray kaybettiği bir Grandslam sonrası Federer aramızda en yeteneklisi, Nadal ve Djokovicte en az onun kadar yetenekliler. Çok çalışıyorum ama biliyorum ki onların doğal yeteneğine asla sahip olamayacağım.

    Günde 4 saat antrenman yapıyorum ama gerekirse 8 saat yapacağım ve bir gün ben de Grandslam kazanacağım diyordu.

    O başardı. 2 tane Grandslam kazandı. Bunlardan biri en prestijli Grandslam olan Wimbledeondu..

    Rosberg başarabilir mi? bilmiyorum. Ama bu sezon tek tur performansı için cuma simülatörde 4 saat çalışıyorsa gelecek yıl 8 saat çalışmalı. Yarış performansı için gerekiyorsa 10 saat çalışmalı.

    Aracı ezbere sürüyor. Çizgilere katiyen uyması gerektiğini kendine bir bilinçaltı kuralı edinmiş. Hamilton zaman zaman kerblerden yararlanıyor, zaman zaman pist limitlerini zorluyor ve yeteneğini konuşturuyor. Ancak Rosberg bunu yapamıyor. Çünkü öyle öğrenmemiş.

    Bu yaştan sonra belki stili değişmez ancak bildiği stili çok çalışarak hatasız uygularsa kesinlikle şampiyon olabileceğine inanıyorum.

    Button bunun örneğidir. Uzun yıllar İngilizlerin umut ışığı olarak gördüğü Button zannedersem 32 yaşında şampiyon olabildi.

    Button ile Rosberg arasındaki en büyük fark biri tek turda disiplinli diğeri yarışta. Stilleri, yarış çizgilerine harfiyen uymaya çalışmaları ezbere kitaplardan öğrendikleriyle sürme özellikleri aynı.

    Button şampiyon olduysa bir gün Rosbergte olacaktır. Ve doğru olanı yapıp rakibini tebrik etmesi sporseverlerin kendine olan antipatisini bir nebze azaltacaktır. Nitekim azaltmıştır.

    bazen hayat böyledir. Çok çalışırsınız olmaz. daha fazla çalışmaya zorlar sizi. Bazen de hayat yeteneklerinizin ekmeğini yemenizle bütünleşir. Örnek Hamilton.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Button 32 değil 29 yaşında şampiyon oldu. Button şuan 34 yaşında.

    2. Iyi bir analiz ve yorum.

      Rıdvan Dilmenden dinlemiştim; PSG’nin stadında yaziyormus:

      “ÇALIŞMAK YETENEGI YENER; YETENEK ÇALIŞMAZSA!”

      Yani yetenek çalışırsa diğerlerinin pek şansı kalmıyor.

      Yorumuna son olarak Rosberg ve Buttonun çok güçlü karakterler olduğunu ve rakiplerine, yetenekli olsalar bile, psikolojik üstünlük saglayabildiklerini eklemek isterim. Bu da çalışkan olmalarının yanında diğer güçlü tarafları. Ve seneye de yine Mersedes çok güçlü olursa, Nico sahip olduğu bu özelliklerin meyvesini yiyebilir.

  8. Bu anı gördüğümde aklıma hemen Nascar sürücüleri geldi .F1 pilotlarının kalitesi, sportmenlikleri, centilmenlikleri bambaşka.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir