Pantano, Campos Koltuğu için İstekli

yazar:

kategori:

GP2 şampiyonu Giorgio Pantano, Campos takımının 2010 F1 gridindeki yerini garantilemesinin ardından yeniden takıma dönmek istediğini söyledi. Pantano, GP2’de Campos takımına ilk zaferlerini getirmişti ve 2007’de üçüncü olmuşlardı.

Pantano, “Şu anda söyleyebileceğimiz bir şey yok. Sadece daha önceden bir birlikteliğimiz vardı ve birlikte harika zamanlar geçirdik. FIA’dan çok güzel bir açıklama geldi ve (Adrian Campos) ve onunla birlikte çalışan insanlar adına memnunum çünkü onlar harikalar. Şimdi benim orada olmam için bir şans var mı göreceğiz.” diyor.

İtalyan pilot, Campos’un rekabetçi bir seçenek olacağını düşünüyor.

Daha önce 2004 yılında Jordan ile F1’de yarışan 30 yaşındaki Pantano, yaşının F1 takımlarının kendisini istememesi için bir dezavantaj olduğunu ama bunun problem olmaması gerektiğini düşündüğünü söylüyor.

“Bu konuda dürüst olmak gerek, Jenson da benim yaşımda, go-kartta benimle birlikte yarışıyorduk ve şimdi harika iş çıkarıyor. Alonso da benimle birlikte yarıştı, benden sadece bir ya da iki yaş küçük. Bourdais de benim yaşımda, sanırım bir yaş daha büyük. Kimi de benim yaşlarımda. Çok yaşlı değiller ama F1’e girmek istiyorsam bunun bir an önce olması gerektiğinin de farkındayım. Bekleyecek zaman yok. Şu an yeterli deneyime sahibim.”

“Benim rüyalarımı F1 ve IndyCar süslüyor. Onlar dahil olmak istediğim iki seri. Başka kategorilerde yarışmak istemiyorum. Onlara odaklandım. Eğer olmazsa da mesleğimi değiştirmeyi düşünebilirim. Geleceğimi düşünmem lazım.”


Yorumlar

  1. Damon Hill'in 32 yaşında F1e başladığını, 36 yaşındayken şampiyon olduğunu hatırlatmak gerek. Yaş önemli değil, kalite önemli. Giorgio'da bu var.

  2. Tolga Soydan avatarı

    kimi alonso jenson diyosunda onlar 20 yaşından beri F1 deler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir