Red Bull: “Kanatları Diğer Takımlar da Çok Zorluyorlar”

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, Abu Dhabi sıralamalarından ihraç edilmelerine sebep olan kanat esneme olayında sınırları zorlayanların sadece kendileri olmadığını söyledi.

Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Sebastian Vettel, FIA’nın yüksek hızda ön kanatlarının esnediğini fark edip bunu kanıtlamasının ardından sıralamalardan ihraç edilmişlerdi.

Yapılan detaylı incelemede Red Bull’un ana kanat ile üst kanatçılar arasında esnemeyi sağlayan gizli bir yay olduğunu fark etti.

Red Bull, Williams dahil bir çok takımda bu tür esnemelerin görüldüğünü bu yüzden kendilerine yapılanların adil olmadığını söyledi.

Christian Horner “Bu testin şekliyle alakalı bir durum. Çok açık bir şekilde diğer takımların kanatlarının da esnediğini, bazılarının daha fazla esnediğini görebilirsiniz.”

“Biz belli alanda ekstrem seviyedeydik. FIA ön kanatta sadece üst elemente odaklanıyor ancak diğerleri diğer alanlara odaklanarak avantaj sağlıyorlar.”

“Ancak hakemlerin kararı böyle oldu ve kabul etmemiz gerekiyor.”

“Gördüğünüz üzere bunun performansa etkisi çok az bu yüzden ders çıkarmamız lazım.”

“F1’de sınırları zorlamak önemlidir ve biz bir adım ileri geçmişiz.” dedi.

Kurallara göre ön kanatın üst üste gelen parçalarını birbirine bağlayan metal sistemin de sabit olması gerekiyor. Ancak söylenenlere Red Bull o parçayı bir şekilde esnemeyi sağlayacak şekilde hazırladı.

 


Yorumlar

“Red Bull: “Kanatları Diğer Takımlar da Çok Zorluyorlar”” için 4 yanıt

  1. Red Bull bunları neden kendinde deniyorsa… Toro Rosso ne güne duruyor?

  2. halil kaplan avatarı

    Aslanin kedi diye tabir edilen ricci ye gecildi ama,hem sezon olarak hem de yaris olarak, buna ne demeli peki?

    1. halil kaplan avatarı

      Bu arada ferrari taraftariyim insaallah vettel beni yaniltir, en azindan alonso nun takimdan gittigine degebilecek bir performans sergiler.

  3. Digerlerinde yay varmiy mis?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir