FA Başkanı Todt, Yeniden Bütçe Sınırı Fikrini Masaya Yatıracak

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, bugün Cenevre’de takımların yapacakları önemli toplantıda sporun geleceğini kurtarmak için bütçe sınırı fikrini yeniden masaya yatıracak.

Caterham ve Marussia’nın yaşadıkları problemlerle başlayan, Sauber, Force India ve Lotus takımlarının dikkat çekmeleriyle önem kazanan ekonomik durum son dönemin en çok konuşulan konularından.

Normalde bu sene için de bütçe sınırı planlanmıştı ancak takımlar buna karşı çıktılar.

Todt “Toplantıda ben yine harcamaları düşürme konusunu gündeme getireceğim. Lotus, Sauber ve Force India’dan bazı isimlerle buluştum ve harcamaları düşürme yolları konusunda konuştuk.”

“Ancak takımların ürettikleri belli parçaların azaltılması konusunu Strateji Grubu’nda gündeme getiren tek kişi bendim. Diğerleri bunun yanlısı değildi.”

“Bütçe sınırını da konuştuk. FIA bunun devreye girmesi için danışmanlık için çok fazla para harcadı. O dönemde bugün para konusunda şikayet eden Lotus bile karşı çıktı. Öyle olunca biz ne yapabiliriz?”

“Ben insanların hayatta bazı şeyleri kabul ederken çok sert olmaması gerektiğini söylemekten mutluyum. Bu yüzden daha önce reddedilen bu konuyu hissedarlara ve Strateji grubunda yer alanlara sunacağız.”

“Bütçe sınırı istiyorlar mı? Harcamaların düşürülmesi için yapacağımız önerileri takip edecekler mi?” dedi.

Tody ayrıca yeni ve pahalı olan turbo v6 motorların fiyatları konusunu da gündeme getireceğini söyledi.

Geçen senelerde motor ücreti 15 milyon dolar civarındaydı. Bu sene ise ortalama 30 milyon dolar motor ücreti bulunuyor. Bu da özellikle küçük takımları çok zorluyor.


Yorumlar

“FA Başkanı Todt, Yeniden Bütçe Sınırı Fikrini Masaya Yatıracak” için 2 yanıt

  1. içine ettiniz f1,rin daha ne kadar böyle saçma sapan işlerle uğrasacaksınız … bu gidişle zaten kimse kalmaz bu f1,ri izleyen … zaten motor sesi bi felaket motogp motorlarının sesi bile f1 motorlarından daha gürültülü

  2. Motor ücretlerini alt noktada ve tek fiyatta sabitlemeliler. 5m gibi abuk bir rakam dayatılabilirse harika olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir