MotoGP: Kazanan Son Virajda Belli Oldu: Valentino Rossi

yazar:

kategori:

Catalunya pistinde yarışta Valentino Rossi son virajda takım arkadaşı Jorge Lorenzo’yu geçerek MotoGP İspanya Grand Prix’inin galibi oldu. Rossi yarışı ev sahibi Lorenzo’nun 0.095 saniye önünde tamamladı.

Catalunya pistinde yarışta Valentino Rossi son virajda takım arkadaşı Jorge Lorenzo’yu geçerek MotoGP İspanya Grand Prix’inin galibi oldu. Rossi yarışı ev sahibi Lorenzo’nun 0.095 saniye önünde tamamladı.

Yamaha pilotları Barcelona’daki yarışı tamamen domine eden taraf oldular ve son üç tur galibiyet mücadelesi nefesleri kesti ve son viraja kadar devam etti. İtalyan Rossi üç tur kala yerel kahraman Lorenzo’yu geçmeyi başardı. Hemen bir tur ardından Lorenzo lderliği geri almak için hamlede bulundu ve frenleme anında öne geçti fakat Rossi hızlanma bölümünde İspanyol rakibini dışarıda tutmayı başardı.

Lorenzo pes etmedi ve son turun başında takım arkadaşına atağını yaptı. Rossi turun ortasında geçiş hamlesine karşı savunma yapsa da virajda açılınca Lorenzo keybettiği liderliği geri aldı. Son dünya şampiyonu son virajın girişinde gizlice rakibinin boşluğuna sızı ve apex’i doğru şekilde yakalayarak Lorenzo’yu kendi evinde malup etmeyi başardı.

Ön bölümde galibiyet mücadelesi verilirken üçüncülük için Stoner ve Dovizioso da biribirlerine çok yakın mücadeşe içindelerdi. Ducati pilotu Casey Stoner liderin 8.8 saniye gerisinde yarışı üçüncü sırada tamamlamayı başarırken, dördüncü sıradaki Andrea Dovizioso ile arasında yalnızca 0.056 fark vardı. Bugünkü sonuçların ardından şampiyondaki ilk üç pilot 106’şar puanla liderliği paylaşıyorlar.


Pos  Rider             Bike            Time
 1.  Valentino Rossi   Yamaha    43m11.897s   
 2.  Jorge Lorenzo     Yamaha    +   0.095s
 3.  Casey Stoner      Ducati    +   8.884s
 4.  Andrea Dovizioso  Honda     +   8.936s
 5.  Loris Capirossi   Suzuki    +  19.831s
 6.  Daniel Pedrosa    Honda     +  22.182s
 7.  Colin Edwards     Yamaha    +  23.547s
 8.  Randy de Puniet   Honda     +  25.265s
 9.  Mika Kallio       Ducati    +  31.797s
10.  Nicky Hayden      Ducati    +  33.593s
11.  Chris Vermeulen   Suzuki    +  36.683s
12.  Alex de Angelis   Honda     +  36.874s
13.  James Toseland    Yamaha    +  39.433s
14.  Marco Melandri    Kawasaki  +  44.788s
15.  Sete Gibernau     Ducati    +  46.754s
16.  Niccolo Canepa    Ducati    +  55.873s
17.  Gabor Talmacsi    Honda     +1m27.640s


NOT CLASSIFIED/RETIREMENTS:

     Rider             Bike       Laps
     Toni Elias        Honda         9
     Yuki Takahashi    Honda         0

FASTEST LAP: Stoner, 1m42.858s on lap 2




Yorumlar

  1. f1 den daha güzel ve heyecanlı oldu

  2. elif çivici avatarı

    ya o ne son turdur öyle çok iyi yarıştı cidden…f1 araçlarının birbirini geçmessi moto gp ye göre daha zor orada araçlar çok daha dar f1 e göre ve geçişler çok daha fazla ve seyir zevki daha yüksek..şu sıralar moto gp yi f1 e tercih eder oldum

  3. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    cuma günü 1 rossi 2 lorenzo 3 stoner dedim öyle oldu =)))))) şimdi rossi 106,lorenzo 106,stoner 106.nerde moto gp nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee f1 sağol fia.

  4. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Gerçekten muhteşem bir yarıştı evde tv ye bakmayıp kendi aralarında sohbet edenler bile son turlara girilirken gözünü tv den ayıramadlıar bu heyecana onlar bile şaşırdı. Ee moto gp nede olsa. ntv yayını erken de kesse izlemeye kesinlikle değerdi.

  5. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bir anlatım bozukluğu yaptıysam kusura bakmayın.demek istediğim şuydu.rossi stoner ve lorenzo da yaptığı mücadeleyi pedrosa da yapmıyor çünkü buna gerek kalmıyor.pedrosa kendi jeneresyonu olan rakiplerine karışı (bautista,simoncelli,pasini -250cc ve stoner,lorenzo,dovizioso moto gp deki yaşıtlarına göre daha iyi bir imajla geldi fakat bunu tüketti bence.geçen sene ve bu sene çok fazla sakatlık yaşayarak.ispanyoların şampiyonu pedrosa değil stoner gibi ilk yılında crusher olarak adlandırılıp ikinci yılında evrim geçiren lorenzo olacak.125 cc deki bradley smith,nicolas terol,marc marquez,julian simon ve hatta 250 cc deki mike di meglio gibi pilotlarada dikkat.bu moto gp deki toseland,yuki takahashi,tony elias gibi pilotların yerini çok rahat dolduracak düzeyde pilotlar.

  6. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    rossi varken niye lorenzo kazansın.2010 da marco simoncelli tide bekliyoruz monster yamaha ya ondan sonrada umarım yamaha ya.tabi şu anda lorenzo takım arkadaşı olarak iyi fakat ben rossi nin arkasında kalmasını istiyorum.daha zamanı var lorenzo nun.rossi 3-4 şampiyonluk daha alsın.:) motorsporlarının ve özelliklede moto gp nin efsane isimlerinden the doctor.artık bu nick yetmiyor sana adamım.nice sonsuz başarılara ve şampiyonluklara.ayrıca pedrosa stoner,lorenzo,dovizioso,bautista,simoncelli gibi mevcut ve gelecek pilotların yanında kan kaybediyor ve edecek.sanırım ispanyanın beklediği ispanyol aslında bu katalan çocuk.pedrosa değil.bravo rossi,bravo lorenzo bravo fiat yamaha.

  7. sana katılıyorum ali hayret ettim yarışı izlet podyumu basın toplantısını gösterme ne biçim iş bu..

  8. ali  yalçın avatarı

    Moto Gp F1 in bu halinden 10 kat daha zevkli bence…f1 in de Rossi gibi deli birine ihtiyacı var.Yayıncı kuruluş podyumu göstermedi,sonrada niye ülkemizde motor sporlarına ilgi yok derler… kardeşim işin zevkinin içine ederek ilgi mi bırakıyosunuz adamda.

  9. yarışın son 7 turu harikaydı keşke lorenzo kazansaydı ama olmadı..

  10. Yavuz Balcı avatarı

    yarışın başından sonuna kadar rossi lorenzo ikilisi acaba ne zaman geçecek heyecanı yaşattılar ve son tur gerçekten harikuladeydi.nerdeyse yarışın tamamında rossi lorenzo ikilisini gösterdiler.işin bir başka güzel tarafı ikisinin takım arkadaşı oluşu.formula 1 yanında mutlaka izlenmeli bence.

  11. yarış mükemmel ötesi bir şeydi bana şuanki f1 den daha zevkli geldi rossi adam hiç pes etmiyor harika kullanıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir