Hamilton, Rakipleri ile Arkadaşlığı Geliştirmek İçin Çalışmış

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Formula 1’deki ilk 2 sezonunun ardından rakipleri ile ilişkilerinin pek iyi olmadığını kabul etti.

Geçen seneki şampiyonluk mücadelesinde, çok az pilot Lewis Hamilton’u destekleyici sözler söylemişti ve Hamilton bir röportajında kendisinin biraz suçlu olduğunu kabul etti.

Hamilton “Pilot toplantılarına gittiğimizde ben kendi başıma kaldım ve onlar bunu saygısızlık olarak algıladılar ancak asla bunu yapmak istemedim.”

“Bu sene bu ilişkileri tekrar güçlendirmek için çok çalıştım ve şu anda daha iyi olduğunu düşünüyorum.”

“Onların bana saygı gösterdiklerini düşünüyorum ancak belki artık daha kazanmadığım içindir.” dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ufaklığın son cümlesine takmış durumdasınız amma kanaatimce son cümle tebessümle söylenen bir espiri mahiyeti taşıyor olabilir ….

  2. Saygıyı irtibatla, kişilikle, hareketler ile kazanırsınız. Karşılıklı sevgi ve hareketlerin sonucudur saygı. Sayarsanız sizi daha çok sayarlar. Kişilikler zirvedeyken asıl ortaya çıkar. Bunu büyüklerden anlayabiliyoruz. Büyükler malum hassasiyetlere sahip olduğu için büyüktür, efsanedir. Efsane iseniz saygılısınızdır. Arkadaşlar zaten efsaneleri yazmışlar. Senna, Schumacher, Prost, Mansell, Mika bunların başında geliyor. Geçmişte de büyük başarılara imza atan sayılı pilot oldu fakat bugün geneli tarafından hatırlanmaz. Sebepleri yaptıkları bir kaç hareket ve listelenmiş olmalarıdır. Araştırınca bulunabilir. Yakın tarihli izleyiciler için bugün kaç kişi kattığı atraksiyonu haricinde Montoya 'yı hatırlar veya önemle yad eder. Büyük olmayışı saygı gibi eksiklikleridir.
    Kişilere sadece kazandıkları için saygı duyulmaz. Hak ettiklerini gösterdikleri için saygı duyulur.
    Kısaca büyük olmak için saygı şarttır.
    Son cümleside zaten kişiliğini ortaya koymada yeterli eşit tarafdan bakılınca.
    Ancak büyükler efsane olabilir…

  3. ya yok maglup edilen düşman olur gecen dost falan filan bunları bırakın ya. dedikleriniz mantıklı ve dünyada olan gercek seyler ama f1 le baglantı kurulması cok sacma. maglup olan kazanana ofke duyuyorsa hala büyümemiş pişmemiş bir kişilik demektir. bakınız schumiye mika 98 99 da ezdi gecti noldu kötü bir anı varmı o senelerde aklımızda.veya kimi alonso mücadelesinde cok iyi hatırlıyorum 2006 avustralya sıralamarında basın toplantısı yapılacak yere giderken araba içinde gayet hos muhabbetler ettiler.birbirlerine güleryüzle karsılık verdiler. ve bunu sadece basına karsı degil gercek hayattada muhabbetleri oldugu için. bu bence büyüklüktür.profesyoneliktir. siz profesyonel olmayan birini savunuyorsunz.dünya f1 den ibaret degil. kendi menfaatleri ugruna baska insanları kırmak ve kötü düşünce edinmelerini saglamak acınacak bir durum.

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bilerek çarpıtığını sanmıyorum.o zaman çok sinirlenmiştim ama lewis in el hareketlerinden daha olayı kavrayamadığı ve kimi-kubica nın neden durduğuna en ufak bir fikri olmadığı çok açıktı.aslında orda konu rosberg olmalı önünde duran 3 araç varken duramayıp! çarpmak 🙂 massa nında kasıtlı çarpmaığını düşünüyorum ama içindede bu fena olmadı demiştir.aslında şampiyonluk orda gitti.lewis zaten ceza alacaktı ve puan için yarışırdı massa ise 2 puanı podyuma tercih etti o hatasıyla.neyse eski konu bunlar.ama son lafında saçmaladığını en fanatik lewis taraftarının bile kabul etmesi gerek.o zaman prost,senna,schumi,rossi,loeb,makkinen,ari vatanen,sainz vs lerden nefret ediliyor olması gerekirdi.

  5. ona bakarsanız ozaman Alonsoyla kanlı bıçaklı düşmanı olması gerek kimi iceman!!!

  6. Ahmet  Keleş avatarı

    bilerek çarpmadığını sende çok iyi biliyorsun zaten izleyince neden çarptığını insan olan anlar yani rai nin duracağını tahmin etmiyordu ve önündekiyle aynı hızda gidiyordu salak mı ki onun yarış dışı bırakacağım diye kendi yarışını da mahvetmek sanki Rai ye çarptıktan sonra kendisi devam etti yarışa. Massa'da japonya'da hamilton'a bilerek çarptı o zaman ?

  7. "Onların bana saygı gösterdiklerini düşünüyorum ancak belki artık daha kazanmadığım içindir."

    Bunu soyledikten sonra emin ol daha çok arttı sana olan saygı. Kazananlara saygı duyulmasaydı Schumacher'in evden çıkmaması gerekirdi herhalde.

  8. kimi iceman avatarı

    hamılton cırkef bırısı kanada gp de bıle bıle pıtte raıkkonene carpmıstı raikkonenın kazanabılecegı yarıstı hemde orası hamılton herseyı maffettı ama massanın ustune aracı surmesı raıkkonene bılerek carpması webberı ve trullıyı monzada pıstın dısına kadar ıtmesı bence cok haklı pılotlar hamıltonu sevmemesı konusunda.

  9. "Onların bana saygı gösterdiklerini düşünüyorum ancak belki artık daha kazanmadığım içindir." dedi.
    Bunun cevabını kişinin rakipleri belirler.
    Schumi-mika rekabetinin en güzel tarafı da bu değil miydi?
    Pistte kıyasıya rekabet ama pistin dışında samimiyet,saygı…

  10. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    iyi konuşmuş ama son lafta saçmalamış.her şey kazanmak-kaybetmek değildir.rossi ye bak örnek al bakalım.sete gibernau bile nasıl rekabet halindeyken ona saygı duyduğunu ve bunun bir şeref olduğunu ve rossi ise onunla rekabet etmenin tadını başka hiç biryerde bulamadığı duygularla ifade etmişti.2006 da hayden şampiyon olduğunda rossi yanında durdu ve 7 kez şampiyon olmuş biri olarak onun elini havaya kaldırmıştı.yada senna nın ödül töreninde bir go cart yarışçısının : sen f1 de efsane sin benim ödülümün seninkini yanında bir öenmi yok dediğinde onu incitmemek hatta yüceltmek maksatıyla söylediği sözler.yada schuminin monza 2000 de senna için ağlaması,2003 te annesinin cenazesinini bırakıp gelmesi ve kazanması ve prost,mika,g.villeneuve vs vs.işte bunlar gibi olunca insanlar saygı duyar lewis.bu griddeki diğer 19 u için nasılsa senin içinde öyle.sen boşver kim sana saygı duyuyor duymuyor.sen duy,duymayanların kendi ayıbı olsun.

  11. ahanda son noktayı Şener SALİH abimiz koydu… abicim yorumların muhtesem bu sitede senin gibi yorum yazan yokk 1 seneden berli takip ediyorum iyiki burdasınn yorumlarından cok sey ögreniyorum emin ol:D

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Dost istiyorsanız arkadaşlarınızın sizi geçmesine izin verin yok düşman istiyorsanız hepsini mağlup edin'' bu günümüz dünyası için yadsınamaz bir gerçektir ve bu kişilerin rekabet halinde oldukları her alanda böyledir hele hele bizde başlı başına saçmalığın daniskasıdır ;biz değilmiyiz ki okulda ders çalışmamız gerektiği halde bizden daha fazla çalışıp notları iyi olana ''İNEK'' lakabını takanlar veya bir kişi bizden daha başarılı olduğunda eksik yanlarını bulmaya çalışanlar ;bu da demek oluyor ki dünya farklı değil ;

    Kabahat arayan göz güzellik göremez ….

  13. Ahmet  Keleş avatarı

    ben burda kendini beğenmişlik adına yapılmış bir açıklama göremiyorum

  14. Rosberg ve Sutil eski takım arkadaşları Hamilton'ın alt serilerden o yüzden arası onlarla daha iyi diye biliyorum…

    Kim ne derse desin, kendi gibi olan 2 bilemedin 3 pilot var şuan F1'de… Demek istediğim sözünü sakınmayan rol yapmayan… Ama onlarda doğruyu söyledikleri ve kendileri gibi oldukları için eleştiriliyor 🙂

    Hamilton'da ki kendini beğenmişlik fena, ama öte yandan adamın kendisini beğenmesini gerektircek bir sürüde şey yok değil 🙂 yinede azcık daha mütevazi olsa eline yapışmaz yani

  15. Massayla hamilton iyi dostlardı gayet. Ayrıca rosbergin de bir sarılışı var hamiltona geçen sene 😀 Massanın nanik yapması falan. Bence fazla abartmamak lazım

  16. şu sıralar zaten yapıcak bişiy yok demiş belliki, bari ortam yapim de zaman geçsin istemiş, ne war bunda:D

  17. Mika Schumi dostlugu kimssede yok zaten … O yılları özlememek elde degil.

  18. Valla çok delikanlı, mutlu, pozitif, sorun çözücü saygı değer insanlar da vardır bunların arasında. Mika – Schumacher dostluğu mesela.

  19. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    f1 pilotlarıda fevkalede sosyal arkadas canlısı insanlardır ya neyse.
    En azından hamiltonı rol yapanlara tercih ederim.

  20. Lewis tamam biliyoruz süpersin ama biraz mütevazi olmak lazım emin ol öyle daha iyi …

  21. f1 tarihinin en genç dünya şampiyonu zannediyoo canımmm!!!!

  22. Artık kazanmadığı içinmişmiş ne zannediyo bu kendini ya amma ukalaymışsın ha.

  23. Geçen yılki tehlikeli sürüşlerinden sonra oldukça fazla düşman edinmişti kendisine. Özür dilemek yerine diğer pilotları korkaklıkla suçlamıştı. Rakipleriyle neden arkadaş olamadığını anlamak zor değil.

  24. son kelimeye kadar olumlu bir soylesi olmus diyecektim ama son cümlede yine sokmus lafı.bu kadar bilincsiz oldugunu tahmin etmiyordum hamilton.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir