Raikkonen İlk Testten Memnun

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, bugün (Pazartesi) Ferrari’nin yeni aracı F2008 ile Fiorano pistinde başarılı bir ilk denemeyi tamamladı.

Fin pilot, gün sonunda toplamda 55 turu tamamlamadan önce sabah erken saatlerde sisli ve soğuk hava şartlarında piste çıktı.

Raikkonen, yağmur lastiklerinde en iyi derece olarak 1:00.897 kaydetti ve ilk etkiden memnun kaldı.

Raikkonen: "Yeni aracın ilk izlenimleri çok olumluydu. Şu anda herhangi bir geliştirme yapmak zorunda olduğumuzu düşünmüyorum”

"Bugün bazı sorunlar oldu ve son lastikleri hâlâ deneyemedik. Ama etki gerçekten iyiydi. Gelecek hafta aracın nasıl davranacağını görmek için başka imkânlarımız olacak”

"Pek fazla referans noktam yok. Sadece son araçla karşılaştırma yapabilirim. Noelden önce çekiş kontrolsüz bir test yapmıştım ve her şeyden önce şunu söylemeliyim ki; çok dikkatli bir şekilde sürüş yapmalı ve çekiş kontrolsüz bir aracın hızlı ve biraz daha hızlı cevap verebilir olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

"Şüphesiz ilk etki gerçekten olumluydu ve çekiş kontrol olmadan bile araca hakim olabiliyorsunuz. Bugün hava daha iyi olabilirdi ama bu tek koltuklu aracı sürmek gerçekten güzel”

Raikkonen’in İlk test videosu


Yorumlar

  1. Bu araç kimi sürüş stili göze alınarak tasarlandı. f2007 ile arasında bir takım aero farklılıklar var ve araç tam anlamıyla hazır diil. Keske tc siz v10 olsaydı v8 motorlarla dahada zorlanıcaklar ama pekde önemi yok. Dayanaklı olsun baska bişey istemiyorum.

  2. Raikkonen videolardada gorundugu uzere cok rahat, oyle ki Todt ve Montezemello ile selamlasirken bile bacak bacak ustune ve yerinden zor kalkiyor 🙂 bu sampiyonlugun getirdigi bir rehavetmi yoksa yeni takimiyla ve kendisine uygun kisa aracla kendine olan guvenimi sezonda gorucez.. Tabii ki tum kalbimizle Kimi`yi agresif surus stili ile izlemek istiyoruz..

  3. mclaren fan avatarı

    ferrarinin aracı çok kısalmış geçen seneki araca bakıyorum bide yeni araca baya fark var,birde bu renk geçen sene monako dan sonra kullanıdığınız koyu kırmızı renk değil sanırım…şumili dönemin rengi…

  4. kuru zeminler ile de tur atmadığını hesapa katmak gerekli tabi ki

  5. yagmurda var..

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet gördükki F2008, F2007'den 2 saniye yavaş. geçen yıl fiorano testinde massa F2007 ile 00:58:360 yapmıştı. şimdi raikkonen 1:00.897 yaptı tabi TCsiz olmasının etkiside var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir