Dennis, Tanıtımda Çok Görünmedi

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Ron Dennis, yeni aracın tanıtımında düşük profilde yer almasının ardından Formula 1’den kendisini uzak tutacağı yönündeki düşünceleri reddetti.

Dennis: "Bir çok yönden geleceği formule ediyoruz ve şirketteki hiç kimsenin konumu ile ilgili kesinlikle bir karar yok"

"Geleceğe odaklandık, ne yaptığımızı ve nereye gittiğimizi biliyoruz. Bu kadar basit. Şekil olarak herhangi bir gerçek değişim yok"

McLaren, 2008 aracını Mercedes’in evi Stuttgart’ta tanıttı. Bu hareket, işbirlikçileri arasındaki (McLaren ve Mercedes) takım içinde güç dengesinin ayarlanması yönündeki düşünceleri doğurdu.

McLaren’in 40%si Mercedes’in, 30%si Bahreyn’in Mumtalakat Holding’inin, 15%si Dennis ve diğer 15%si ise Mansour Ojjeh’in.

1999 senesinde Fin pilot Mika Hakkinen’in son şampiyonluğu kazandığında takımın büyük hissesinin Mercedes tarafından alınacağı yönünde söylentiler dolaşıyordu.

Bu sene ise casusluk duruşması sonucu ile bütün puanların kaybedilmesi nedeniyle McLaren için kabus gibiydi.

60 yaşındaki Dennis geçen sene, takımdan günden güne geri çekilmeyi göz önünde bulunduruyordu ve CEO Martin Whitmarsh da daha fazla sorumluluk alıyordu.

Ron Dennis’in sınırlı seviyede göz önünde bulunduğu tanıtımda Whitmarsh and Mercedes motorsporlarından Norbert Haug, medyanın sorularına cevap verdi.

Takımın zorlu geçen senesinin ardından Dennis’e sorulan sorular ardından cevabı, "ayrılmayacağım" oldu.

Dennis: "Sadece geleceği düşünüyorum. Geleceğe oldukça odaklanmış durumdayım"

"Kendimizi ileri bakacak konuma getirmek ve en iyi yaptığımız şeye, yani yarışlar kazanmaya konsantre olmak istiyoruz"

"Ben gönülden bir yarışçıyım"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir