Rosberg: Yeniden Araca Geçmek Kolay Değildi

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Nico Rosberg şampiyonluğu kaçırdığı Abu Dhabi GP’sinin ardından, testlerde yeniden kokpite geçmesinin kendisi için kolay olmadığını söyledi.

Rosberg yıl boyunca gösterdiği güçlü performansa karşın şampiyonluğu Lewis Hamilton’a kaptırmıştı.

Nico Rosberg şampiyonluğu kaybettiği yarıştan iki sonra bugün Abu Dhabi testlerinde yeniden pistteydi ve attığı 114 tur ile günü en fazla tur atan ismi oldu.

ESPNF1’e açıklama yapan Alman pilot “Pazar gününden sonra yeniden araca geçmek kolay değildi. Fakat 20 tur attıktan sonra ritmimi buldum ve eğlendim”

“Hatta pazar günü yaşadığım hayal kırıklığından sonra bugünkü testin hiçbir anlamı yoktu. Ancak günümüzün Formula 1’in de atılan her tur ve testin önemi büyük”

“Bugün benim için 2015 sezonu başladı. Önümüzdeki yıl için lastikleri test ettik ve iyi bir öğrenme günüydü. Çok fazla şey öğrendik ve iyi bir gündü”

“İyiydi çünkü kış testlerine gittiğimizde takımın kendi programı oluyordu ve onu takip etmem gerekiyordu. Bu yüzden öğrenmem gereken şeyler için zamanım olmuyordu”

Rosberg yarın aracı Pascal Wehrlein’e bırakacak ve tatile çıkacak.

“Bu sezon birçok şey yaşadım. Ama bugünden sonra benim yılım bitiyor ve tatile gideceğim için mutluyum. Artık iyi bir tatile hazırım”

“Harika bir sezon geçirdik ama her zaman aracı ve hatta bir sürücü olarak kendimi geliştirebilirim. Bu sporun bir güzelliği. Gelecek yıl daha da güçlü olacağım”


Yorumlar

“Rosberg: Yeniden Araca Geçmek Kolay Değildi” için bir yanıt

  1. Gerçekten insan dalar gider sürerken. Rosberg’i az çok anlayabiliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir