Vandoorne: Honda’nın Sesi Bile Güçlü!

yazar:

kategori:

McLaren’in test pilotu Stoffel Vandoorne, yeni Honda motorunun sesinin bile güçlü geldiğini söyledi.

McLaren, Honda ile çıktığı ilk gerçek testte elektrik problemi yaşadı ve sadece az tur attı.

Sadece 3 tur atabilen Stoffel Vandoorne’u, yeni Honda motorunu değerlendirdi.

“Sesi biraz farklı, ama araç aslında oldukça iyi hissettiriyor. Güçle ilgisi varmı bilmiyorum ama genelde kulağa hoş gelen seslerin çok fazla güçten kaynaklandığın söylerler!”

“Bugün daha fazla çıkış turları planladık ama geceden beri çok fazla problem yaşadık. Bu yüzden ertelemk zorundaydık. Yarın bundan daha iyisine sahip olmayı umuyoruz”

“Herşeyden önce bugün içerisinde bulunduğumuz sorunları çözmek için çalıştık. Şu aşamada birşey söylemek çok zor. Motoru tam güçte çalıştıramadık. Yarın yeniden çalıştırmayı bekliyoruz. Sadece kurulum turu yaptık bu yüzden yorum yapmak çok zor”

Vandoorne’u çarşamba günü daha fazla tur atmak için umutlu olduğunu söyledi.

“Herşeyden önce bugün ortaya çıkan sorunları çözersek, daha fazla tur atabiliriz. Önümüzdeki iki günden sonra yeni fikirler için iki ay zaman olacak. Bu yüzden her tur çok değerli. Umarım yarın daha fazla tur atabiliriz”


Yorumlar

“Vandoorne: Honda’nın Sesi Bile Güçlü!” için 24 yanıt

  1. Ben skysport’un videosundan duyduğum ses tipik 1987 Honda RA167E V6 1.5 turbo motor sesiydi gibi geldi aynı anda dinlemedim ama sesi ilk duyduğumda o dönem aklıma geldi. Not: 1979 doğumluyum ve 1984’den beri F1’i takip edebildiğim kadar ediyorum.

    1. hocam 80lerde nasıl izliyordun f1 i.sonuçta 1995 te türkiyede cine5 le yayınlanmaya başlandı

      1. Yanlis, 95 den once yayin vardi imola felaketini cine5 den izledik mesela. Ondan oncede eurosport acik yayin yapiyordu tr de tabi heryerde cekmiyormus.

        1. Evet bende yurosporttan başlamıştım, sonra cine5e geçtim.

  2. Pilot yorumları komik..Hani sesi kulağa hoş geliyorsa güçlüdür derler!
    Kim diyor lan bunu abidin.
    Global çapta ün salmış bir seridesin. Çeşit çeşit insan var..Bizde ses çokta iş yoktur mesela 😀
    Şakalar makalar bi yana..Yinede gerçek düşüncemi söyleyeceğim.
    Ses mevzusu önemsiz. Güçlü ve ya hoş gelmesi gücünün bir öncüsü olamaz zaten 🙂
    Honda’nın daha çok işi var. Umarım yarın bi 15tur atarlar.

    1. Şöyle birşey denebilir en güçlü makineler her zaman güzel ses üretir ancak güzel ses üreten güçlü olmayabilir. 🙂

      1. top fuel mi diyorlar, funny car mı diyorlar ne şu dragsterlar 5000 küsür beygir ama seslerini hiçbir zaman beğenmemişimdir.

        1. Yes, neden? Ben cok severim hele o rolanti sesleri baska hicbirseyde yok amerikanlarin genel olarak kendi aksanlari var gurul gurul fasilali ve bastan sona 🙂

          1. Amerikan patırtısının hastasıyım da o araçlardaki patırtıdan öte çatırtı olduğu için kulağıma hoş gelmiyor sanırım 😀

            1. Anladım ben o cızırtıları da seviyorum. Metalik çatırtı çuturtuların keyfi bi ayrı geliyor. Onlarda patlama düzensizliğinin getirdiği olay 🙂 O bloklar öyle dayanıklı ki kendi ölçeklerinde yine de sağlam kalamıyor. Alkolun çoğu piston içi ısıdan erken yanmaya ve çıkış noktasında patlama devamına giriyor zaten bu yüzden manifolt girişinde çatlama, kırılma çok görülür. Derin bir mühendislikleri yok ama ucuz dayanıklı cnc kesimleri yapıyor orada fabrikator olmayan adamlar. C6R bloğunun 6k rpm rolanti 11k redline da nos shotlayınca çıkardığı patırtı ve çızırtıya inanamazsın 🙂 Işıklarda karşıdan karşıya geçerken insanların el pençe divan durası geliyor. 😀

  3. Aşağıda ki şeyleri yazdıktan sonra geçen ki test videosuna denk geldim baktım ki ses düzeyi mevcut araçlardan farklı. Arkadaşların bu son eklediği kayıtlarda daha farklı şu düzen için ciddi sayılabilecek bir fark var. Deli gibi merak ettim ne yapmış bu adamlar.:) Pit ve garajlar sesi biraz yüksek, yankılı hissettirir ortalık sakin olduğunda normalde bunun rolanti sesi de daha iyi turbo da mevcut hatta turbo sesleri erken bile başlıyor denebilir kesin birşey denmez ama rolanti devirleri yüksek olabilir yürüyüş ses miktarı da fazla metalik eksenli bir ses var oluşan düzey yapay bir düzey olmadığını düşündürüyor insana ama nasip. Test çakmıyorlarsa dünyayı şaşırtırlar cidden.
    Ben hazırlık düzeyinden pek ihtimal vermiyordum ama düşük hacimli motorlarda Honda dünyanın en ilerilerinden birisi. Bugüne kadar ki mamülleri yapabiliyorken neden BMW gibi yüksek hacimlileri de üretmezler anlamamışımdır japonların ekseri anlayışı böyle gerçi. Her zaman da Honda güzel sesler üretmiştir. Manifolt ve piston üst bölgesine önem verirler seside buralardan alırlar. Kim bilir belki de turbo charge’ı farklı konumlandırmış egsoz sarmallarını değiştirmiş olabilirler.
    Aklıma gelmişken japonların en seslilerinden aktif yarışan Honda HSV ve prototip Mazda Furai’ye bakabilirsiniz isteyince yapıyorlar.

  4. ses bence harıka tabıkı alonso ıle her sey inş ıyı gıderde

  5. skysport’ta bir video var. araç çıkış yaparken. o anda düşük devirde olsa da ses diğerlerine göre farklı geliyor.

      1. Vandoorne’in dediği kadar varmış gibi gözüküyor.

  6. bana bin beygir gibi hissettirdi tetteetetee böyle yorum mu olur Vandoorne

  7. pissedasafart avatarı
    pissedasafart

    şahin dogan da cok ses cıkartıo iş sese kalsaydı 😀

  8. Daha fazla ses çıkıyorsa bu muhtemelen turbonun nispeten daha verimsiz olmasından olabilir. Detay bilen aydınlatsın lütfen. @M1CHAEL ??

    1. Belkide turbosuz çıkmışlardır yada yüksek devirle. Bilmiyorum açıkçası video felan da görmedim farklı birşey göreceğimi sanmadığımdan net’e bakmadım da gerçi burada 3 tur dönebildiklerini gördüm sadece.
      İşin sonucunda çok farklı bir ses üretebileceklerini sanmıyorum şu spec.’ler ile yapabilecekleri pek birşey yok sadece manifolttan felan eski senelerde lotus da ki gibi biraz farklı bir ses üretiyor olabilirler bu da tersiyle daha hoş gelebilir belki kulağa.
      Pilot biraz abartmış gibi duruyor.
      Bu arada gerçekten ses konusunda birşeyler yapmak isteselerdi yakıt, devir konusunu gözden geçirirlerdi iş amg’nin boru denemesinden öteye gidemedi birşeyler yapmak istemiyorlar. Aldıkları uygulama kararlarından vazgeçemiyorlar beyefendiler. İşin sonucunda istemedikleri 15 bini hile hurda ile 12 bine çektiler ya o oldu.
      Birde ben gerçekten birşeyler yapılabilir 1,5-2 kademe daha ses yukarı taşınabilir diye düşünüyordum birkaç ay önce ancak işin biraz da mühendis tarafıyla muhabbet edince öğrendim ki ortaya birşey çıkarmaları mümkün değil ölçeğinde. “Şuydu senin dediklerini yapsalar bile bu mevcut araçlarda sesi lastik sesini duymayacağın hale çekemezler…..”
      Velhasıl ben istanbulpark da sese FXX ‘ler ve eski F1 araçları ile doydum yere batsın böyle F1 makineleri.
      Neymiş kıvılcım çıkartacaklar mış lan sesi olmayan makine kıvılcım çıkarsa ne yazar millet aha makine kırılıyor sanar eskiden yapay mıydı o görüntüler.
      Büyük makinelerde charge karşıyım hangi tipi olursa olsun. Benim için 650-700 hp üzeri yol ve yarış makinelerinde charge etanol ve nos’tur o kadar. Sim. da bile olsa sevmem pıss layan makineyi atmosferiğin devirden sebep metal vızıltı sesi yeterde artar bile. Biri beni durdursun 🙂 Ben bi FIA GT atayım böyle olmayacak 🙂

      1. silverstone tanıtım sürüşündeki sesi bu bundan fazlası olacağını bende sanmıyorum … http://www.youtube.com/watch?v=C8fmyxlQUQg

        1. evet yazdıktan sonra bende buna denk gelince dedim bi bakayım meğer 2 side farklıymış.

  9. video felan yok mu testlerden sesini birde biz duysaydık … honda inşallah motor olarak mercedese yakındır geçemesede yakın olsun tek takım domine etmesin en azından …

  10. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    seneye umarım mclaren görünüm açısından iyi bir araç çıkarır bu senenin aracını ne zaman görsem içim daralıyo renk desen değil görüntü desen değil hız desen yavaş

  11. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    İnşallah seneye sende güçlü olursun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir