Hamilton: McLaren’in Button’a İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

Yeni Dünya Şampiyou Lewis Hamilton, eski takım arkadaşı Jenson Button’ın birkez daha McLaren’de kalması gerektiğini söyledi.

Button 2010-2012 yılları arasında Hamilton ile yarıştı ve bu iki pilot çoğu zaman birbirleriyle mücadele edebilecek hızda göründüler.

2012’nin sonunda McLaren’den ayrılan Lewis Hamilton, McLaren’in yıldız kalitedeki pilotlara ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden Button’ı takımda tutması gerektiğini söyledi.

Hamilton “Jenson uzun bir süredir Formula 1’in içerisinde ve olağanüstü bir kariyer geçirdi. Ve o hala genç”

“Pazar günü beşinci olmak için inanılmaz bir performans gösterdi ve takım arkadaşı aynı araç ile bu sonucu elde edemedi”

“Gridde sadece 18 veya 20 koltuk var. Ama Button kalması gerektiğini kanıtladı. O hala herhangi bir takımda olmaya layık bir rakip ve aynı zamanda değerli bir insan”

“Uzun zamandır Ron’u tanıyorum ve o yarış hakkında oldukça tutkulu”

“Akıllıca bir karar vereceğine eminim. Şampiyonluk hedefi için yıldız sürücülere sahip olmanız gerekir”

“Ve Jenson’da bu standarttaki sürücülerden birisi” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: McLaren’in Button’a İhtiyacı Var” için 11 yanıt

  1. bencede button kalmalı.sonuçta hondaya ilk zaferini button kazanmıştır.ve uzun süre o takımda sürüş yapmıştır.bar zamanını hatırlayın 2004 2005 te müthiş sürüşler ve pol podyumları var ama ardından 2007 ve 2008 deki berbat araçla sönük bir iki sene.ve ardından brawn ve mclaren ile yükselişi aracın performansının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.2011 kanada en iyi yarış seçilebilir,ama bana sürekli kahkaha attıran olayı 2012 brezilyada yağmur çiselerken herkes pite girerken takım ona yağmur başlıyor pite gel dediklerinde (stop raining) yağmur durdu demesi muaazam bir öngörü.meteoloji uzmanı mübarek. bu arada yağmurda buttonun dediği sırada durdu :)))

  2. Şampiyonluk hedefi için yıldız sürücülere sahip olmanız gerekir

  3. Button’ı küçümseyenlere şaşıyorum. Hamilton ile aynı aracı sürdüğü 3 sezonda toplam 672’ye 657 puan ile onu geçmiş bir adam bu. Ayrıca Button’ın Alonso ile birlikte en önemli özelliği, çoğu F1 pilotunda olmayan “istikrar”dır. Atak yapamıyor vs eleştirilerine ise “ne kadar araç o kadar atak” diyorum; Brawn GP dönemindeki hızını ve 2011 Kanada’da en sonuncusu Vettel’e olmak üzere yaptığı onlarca geçişi hatırlatalım.

  4. williams 2012’de para için barrichello yerine buruno senna’yı tercih etmişti ama senna’nın kazanamadığı puanlar yüzünden muhtemelen daha fazla paradan olmuştu. mclaren de button’ı gönderirse benzer bi durumla karşı karşıya kalabilir. umarım button kalır.

  5. Button kalirda Alonsoyu yenerse ortalik karisir, bunu Ron cok iyi biliyor.Performans olcusune bakarsak Buttonun dusunulmeden 1 sene daha kalmasi gerekiyor.Magnussen arada hizli performanslar verdi ancak 1 sene test pilotlugu yada kucuk takimlarda yarisabilir.Gecen sene bence genc pilot degilde Hulkenberg alinabilirdi.Mclaren birkac senedir pilot konusunda cuvalliyor.

    1. F-one-Driver avatarı

      Kesinlikle katılıyorum, yıllık ücretinde indirime bile gitmeye razı olan Button ı takımda tutma konusunda bu kadar beklenmesinin aynen söylediğin gibi bir açıklaması olabilir, yoksa akıl mantık almıyo mclaren ın bu tip çuvallamalarını, beyni alınmış gibi düşünüp duruyorlar…

    2. Button Kimi’den iyi bir pilot bence Alonso’ya daha yakın olur. 🙂

  6. Button kalacak bence, Honda ve Japonlarla ilişkileri her zaman iyi olmuştur, tecrübesi de var, fırlama da değil, daha ne olsun ama bu kadar bekletilecek ne var?

  7. Button bencede kalmalı tam bir takım oyuncusu ve çok tecrübeli bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir