Pirelli, 2015 Lastikleri Hakkındaki Olumlu Yorumlardan Dolayı Çok Memnun

yazar:

kategori:

Pirelli, bu hafta gerçekleştirilen Abu Dhabi testlerinde ilk kez denenilen 2015 lastikleri hakkındaki olumlu geri dönüşlerin ardından çok mutlu olduğunu söylüyor.

Salı ve çarşamba günleri Abu Dhabi’de yapılan senenin son testlerinde takımlar, Pirelli’nin 2015 lastiklerini test etme fırsatı bulmuş, ve genel olarak bu lastiklerden memnun kalınmıştı.

Pirelli’den Paul Hembery, “Pilotlardan ilk izlenimleri aldıktan sonra çok mutlu olduk. Hedeflediğimiz geliştirmeler işe yaramış gibi gözüküyor. Bunları duymaktan çok memnun olduk.”

“Lastiklerde bazı küçük değişikler oldu. 2015 lastikleri daha ideal bir ısıda çalışacak. Lastikler daha çok performans verecek ve çekişi arttıracak.”

“Ayrıca yeni bir süper yumuşak lastik tasarladık. Yeni arka lastiklerde mekanik direnci arttırmayı hedefledik.”

“2015 için hedefimiz her zaman olduğu gibi olacak: her yarışta 2 veya 3 pit stop olmasını hedefliyoruz.”

“Araçlardaki gelişmeler elbette önemli bir faktör olacak. Gelecek yılki araçların bu yılki araçlara göre yaklaşık 1 saniye daha hızlı olmasını bekliyoruz. Bu elbette lastik davranışlarını etkileyecek. 2015 lastiklerini buna göre tasarlamaya çalıştık.” dedi.


Yorumlar

“Pirelli, 2015 Lastikleri Hakkındaki Olumlu Yorumlardan Dolayı Çok Memnun” için 3 yanıt

  1. “Gelecek yılki araçların bu yılki araçlara göre yaklaşık 1 saniye daha hızlı olmasını bekliyoruz.”

    İşte sırf bu açıklama bile motor dondurma kararından vazgeçilemeyeceğinin bir göstergesi. Pirelli hamurları ve hamurun ufalanma miktarını torklara göre ayarlar. Bu saatten sonra motorlarda ve güç ünitelerinde yapılacak ciddi bir değişiklik Pirelli’yi işin en başına, tekrar laboratuvara gönderecektir ki bu artık mümkün gözükmüyor. Özellikle Ferrari için artık yapılabilecek hiçbir şey kalmadı…

    1. Şuanda en gelişmiş motor mercedes ve mercedes motoru kullanan takımlar lastiklerde diğer takımlardan daha fazla sorun yaşıyorlar mı? Hayır. Hatta Rusya’da Rosberg’i gördük.

      Ferrari, motorda önemli bir değişiklik yapsa bile Mercedes’in şuanki gücüne ulaşabilse lastik aşınmalarında tekrar laboratuvar aşamasına dönülecek bir durum mu ortaya çıkaracak? elbette hayır. Lastik aşınması motorun gücünden çok yere basma kuvveti ile alakalı. Bu yüzden Williams’ın Mercedes’ten çok çok kötü derecede lastik kullanımı olduğunu görebilirsiniz. Sene başında dahada kötülerdi.

      Mantığınızın elle tutulur bir yanı yok malesef. Üzerine fazla düşünmediniz sanırım.

      1. Arkadaşın mantığı fazlasıyla yerinde bence. Gelişim kuralıyla birlikte torklar vs şimdiki Mercedes düzeyince kalırsa sorun yok ama çok farklılık gösterirse -ki turbo motorda limit çok yukarılardadır, lastikler sorun olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir