Nicholas Tombazis Ferrari’den Ayrılıyor mu ?

Ferrari’nin takım patronluğuna Maurizio Arrivabene getirilmesinin ardından sıradaki hamlenin Nicholas Tombazis ile yolları ayırmak olduğu iddia edildi.

Ferrari’de üst üste başarısız geçen yılların ardından takım bu yıl Stefano Damonelicali’nin yerine Marco Mattiacci’yi, Luca di Montezemolo yerine Sergio Marchionne’yi getirmişti. Geçtiğimiz hafta sürpriz bir karar ile Marco Mattiacci ile yollarını ayıren Ferrari takım patronluğu görevine Maurizio Arrivabene’yi getirdi.

Bununla birlikte Ferrari’nin 2015 aracında oldukça geride olduğu konuşuluyor ve yeni takım patronu Maurizio Arrivabene’nin ilk işinin Nicholas Tombazis ile yollarını ayırmak olduğu söyleniyor.

57 yaşındaki Arrivabene’nin Tombazis ile yollarını ayırdıktan sonra takım içerisinde yeni bir rol oluşturup oraya Andrea Agnelli’yi getireceği iddia edildi.

Agnelli, Juventus futbol kulübünün başkanlığın yapıyor ve aynı zamanda FIA yönetimi kurulunda yer alıyor.

İtalya’da Ferrari’nin Nicholas Tombazis ile yollarını ayıracağı söylentileri yüksek sesle konuşuluyor ve Ferrari’deki günlerinin sayılı olduğu söyleniyor.

2006 yılından bu yana Ferrari’ni aracını tasarlayan Tombazis yenilikçi tasarımlarıyla bilinen birisi olarak kabul görüyordu.

 


Yorumlar

“Nicholas Tombazis Ferrari’den Ayrılıyor mu ?” için 19 yanıt

  1. Aşçı ile Garsonu da değiştirdik mi bu iş tamamdır.. Devam anam devam , sıyırın dibini..

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Andrea Agnelli-Tombazis hiyerarşik olarak bir bağlantı kuramadım neyse.Bunun dışında Fia yönetim kurulunda olduğunu da bilmiyordum.Agnelli direk takım başkanı yada patronu olsa ya.Gerçi zaten öyle 🙂

  3. İsabet olmuş. Allison işleri götürecektir. Ferrari teknik kısma yaptığı kadar lobi faaliyetlerine de yatırım yapıyor ki kazanacakları olası şampiyonlukların pilot ve takım üzerinde zerre değeri olmasın. Devam anam devam.

    1. +1000

  4. Artık icraat zamanı bence şimdiye dek birçok pozisyonda değişmeler oldu lakin bunlar pist sonuçlarına yansıyacak mı yada ne zaman yansıyacak. Açıkcası Ferrarinin bi anda seneye başa güreşmesini beklemiyorum ama en azından Williams ın bu yıl yaptığını Ferrari önümüzdeki sezon yapabilmeli. Seneye Mercedes i yenebilmek çok çok zor bence birkaç yıl daha Mercedes zirvede kalabilir bu kadar iyi bir otomobilleri varken varken sebebi de şu örneğin Ferrari F2000 ile iyi bi paket yakaladı ve sonraki yıllarda yaptığı araçlar sürekli F2000 aracının bi evrimi oldu keza aynını Redbull Rb5 ile yaptı ve üstünlükleri birçok sezon devam etti tabii motorsporlarında hiç birşeyin garantisi yok ama Mercedes in büyük bir avantajının olduğu da aşikar…

  5. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Her sene bir öncekinden daha kötüydük, 2006 yılından beri bu adamı tutuyorlar. Ben kendi iş yerimde üç ay böyle performans göstersem tekme tokat kovarlar

  6. çok bile durdu hala neden tutuyorlar bu adamı … onun dışında yerine gelecek denen adam bu işten anlıyor mu ? anlamıyorsa ne saçma iş bu ferrari bonzai felan mı kullanıyor ? yada haber sallama mı ….

    1. Tombazis’in rolü artık yok. Haberde bahsedilen bu. Tasarımlar ve geliştirmeler sanırım Allison’a bırakılacak, başka işlerle birlikte.Ki böylesi daha mantıklı..Küçük motor yapın deyip araç çizmek andavallıktı.Aracı her yönüyle oluşturabilecek ve tasarlayabilecek bir kapasite daha çok iş yapacaktır.
      Gelecek eleman yine FIA vurgulu olacak ve teknik tasarım konularında baskı yapacak. Anladığım bu. Doğru anladıysam Arrivabene’den sonra FIA üzerinde diğer takımlarla durumları eşitleme konusunda başka bir faydalı hareket daha olmuş olur.

    2. Yok bonzaı yı f1 de prost kullanıyordu en son kı ROSBERGUCU nıcklı arkadasın yorumunda 😀

  7. Agnelli Tombazis alakasız olmuş 🙂 Bu haber içerisinde yani.
    Ferrari esas yapılanmayı lobi yolunda yapıyor.Güçlü lobi ile lehine kuralları koydurup yeniden zirveyi istiyor.
    Ama hala teknik ekibin başına bir ya da iki tane üst düzey kendini kanıtlamış adam gerek.
    Newey ve Brawn misali.

    1. newey brawn gelse lobi yapmalarına gerek yok bence … ama lobi yaparak kendilerini ve geleceği garantiye alırlarsa newey gelebilir …

  8. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Haberi Alan Ferrariciler 😛

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aman Tanrım dedim 🙂

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Yorumlarda düzeltme var ama bir işe yaramıyor, düzelt diyip kayededince kayededildi diyor fakat bir işlem yapmıyor.

      1. evet düzeltilmiyor …

      2. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
        OtonomAktor #PrayForJules

        aynen geçen bende denedim yemedi 🙂

  10. futbolcu birimi tasarım yapacak şimdi.o sadece lastikleri tasarlayabilir oda yuvarlak olduğu için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir