Ricciardo: 2015 İçin Ekstra Baskı Hissetmiyorum

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Red Bull ile ilk yılında gösterdiği etkileyici performansının ardından 2015 için ekstra baskı hissetmediğini söyledi.

Genç pilotu Toro Rosso ile geçirdiği ik sezondan sonra bu yıl Sebastian Vettel’in yanına Red Bull’a gelmiş ve Alman pilotu hem sıralama turlarında hem de yarışta mağlup etmişti.

Şampiyonayı üçüncü sırada tamamlayan Avustralyalı pilot bu yıl kendini kantıladığını düşünüyor.

“Kendimi kanıtlayabileceğimi düşünmüştüm ve açıkçası bunu başarmak oldukça güzel. Tabiri caizse neden burada olduğumu herkese gösterdim. Beklentilerin yüksetkliği beni etkilemiyor”

“Altıncı yada yedinci olabileceğim zaman dördüncü veya beşinci olma beklentileri fazlasıyla karşılamıyor, am dürüst olmak gerekirse bu bende fazladan baskı oluşturmaz”


Yorumlar

“Ricciardo: 2015 İçin Ekstra Baskı Hissetmiyorum” için 14 yanıt

  1. Şu adam hamilton taklidi yaparak iyi geçiş yapan pilot oldu ya şu durumdan hiç hoşnut değilim. Vettel e yaptığı atak hamiltonın 2008de yağmur altında kubicaya yaptığı atağın bire bir taklidi 🙂

    Altında en güçsüz motor ve yere diğer tüm araçlardan daha iyi basan bir araç var. Bir zahmet diğer araçlardan daha kıvrak olsun.

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      atak yapmayı hamilton buldu tabi f1 de, doğrudur.

    2. Herhalde araştırmaya kalksak birbirinin aynısı olan en az 1000 tane geçiş buluruz F1’de… Balataları mı yaktın Royal? Sonradan meydana gelen olay öncekinin benzeri diye taklidi olmak zorunda mıdır? Sen buna da evet dersin şimdi benim ki de soru yani….

      1. Bazı geçişler vardır öyle her yarış heryerde göreceğin geçişler değildir. O tarz bir atağı benim izlediğim 15 yıllık F1’de ben 2 kez gördüm. Ham ve rica. Aynı Virajın aynı bölgesinde aynı manevra ile yapılmış bir atak. Biri içgüdüsel diğeri izlenerek taklit edilmiş çok açık.

        Birbirinin aynısı olan 1000 geçiş bulursun çok iyi düşünmüşsün de bundan 1 tane daha bulamazsın. Taklit olduğunun kanıtı da bu.

        1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
          OtonomAktor #PrayForJules

          ham de bir milyon atağa özenmiş olabilir geçmişteki pilotlardan bu işin doğasında var yani bu öğrenmek fakat/lakin ricciardo o geçişi yaparken ham den örnek alıp taklit edeyim diye düşünmemiştir hatta aynı yerde ham atak yaptı diye aklına dahi gelmemiştir. tamam hamiltonu çok seviyorsun çok beğeniyorsun da abartmanın yapılan tüm güzel atakları ham yapmıştı onu taklit ediyorlar demene lüzum yok, komik oluyor.

        2. Şartların o an o geçişi sağlaması ile alakalı. Ricciardo o geçişi yaparken “ha dur bakayım Hamilton nasıl geçmişti… hahhhhh işte böyle, aynısını yaptım lan” diyerek yapmamıştır yani.. Yaptıysa da helal olsun ne diyeyim. Yani taklit etmeye çalışıpta becerdiyse ayrı bir yetenek derim ben ona 😀

    3. Hamilton kimin taklidini yaparak geçiş yapmayı öğrenmiş? Hakkinen? Spa geçişini hatırlatırım. Schumacher? Senna? G.Villeneuve?

      Hani talihsiz bir açıklama derler ya, işte ondan olmuş.

      1. burda tartışılan geçiş yapmayı öğrenmek değil. belli bir geçişi taklit etmek. vettel de denemişti bunu. 2010 spa’da button’a, hamilton’ın 2008’de raikkonen’e yaptığı atağın aynısını yapacaktı. son şikana gelene kadar son saniyeye kadar hava koridorunda kal ve birden dışa çık. sonuç: button’a çarptı. hatta o spa yarışı sonrası hamilton’ın dediği “thats what im talking about” lafını bile başka bir yarışta taklit etmiştir.

        dediğim gibi daha önce o tarz bir geçiş ben hiçbir yerde görmedim. ricciardo’nun da takım arkadaşı vettel’in toro rosso’da kazandığı tek yarışı merak edip izlediğini, hamilton’ın o yarışta çok konuşulan geçişini görünce ilham aldığından ve uyguladığından 100% eminim.

        1. Monza’daki belki taklit gibi durabilir ama Macaristan’da Hamilton’a yaptigi atak ve Suzuka’da ki ataklarinda bir taklit havası yoktu bence.

          1. onlara birşey demedim zaten 🙂 ama monza birebir taklit.

  2. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Foto cok iyi olmuş verin araci yarisayim her türlü alirim edasi var. Bu sene ki sanirim en heyecan verici pilottu. Sagli sollu disarida kalarak ataklar ekstra fren-gazla içeri dalmalar uzun zamandir bu kadar rahat ve bu kadar iyi atak yapan bir pilot görmemiştim. Montoya dan sonra farkli ataklariyla beni heyecanlandiran ilk pilot sanirim Ricciardo oldu.

    1. evet başka bir konuda bende yazmıştım ataklarında montoyo havası var kumaşı iyi pilot gerçekten f1 iyi bir pilot daha kazandı …

      1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
        OtonomAktor #PrayForJules

        aynen f1 iyi bir pilot kazandı. umarım alttan gelenlerde bu kadar kumaşı iyi olur da biz seyircilere izlerken keyif verirler.

  3. Seneye çıtayı bir vites daha arttırır san harika olacak birde reno motoru biraz toparlarsa en azindan bazı pistlerde mercolara rakip olabiliriz ama şampiyonluk dersen o çok zor adamlar seneyede dominant olacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir