Ferrari Vettel’e İnanıyor

Enzo Ferrari’nin oğlu Piero Ferrai, Sebastian Vettel’in başarılı olacağına olan inancının tam olduğunu söyledi.

Ferrari bu yıl Alonso ile yollarını ayırarak dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel ile anlaşmıştı.

Piero Ferrari, Vettel ile birlikte yeni bir Schumacher dönemi yaşamayı umuyor.

“Ferrari’nin Michael Schumacher ile başlayan Alman pilotlar ile başarısı, Sebastian ile devam edecektir”

“Umarım onun gelişi Ferrari için taze bir nefes olacaktır. Ben durum hakkında oldukça iyimserim. Ona rekabetçi bir araç sağlamayı umuyoruz”

“Eğer  kazanamazsa bu onların suçu değil, bizim suçumuzdur”


Yorumlar

“Ferrari Vettel’e İnanıyor” için 34 yanıt

  1. Orhan Tifosi avatarı

    mütevazı ferrari yi sevmedim. ferrari kararlı ve güçlü olmalı. kazandığında otomobil iyi. kaybettiğinde sürücü kötü. enzo böyleydi ferrari bu efsaneyi yarattı. piero onun kadar acımasız değil. sonuç ne olursa olsun kim eleştirirse eleştirsin. umrunda olmamalı. acımasız olmalısın. yoksa acınacak hale düşersin. bu yorumu yazdığım için bana da kızanlar laf sokanlar olacaktır. ama umurumdamı. değil.

  2. “Eğer kazanamazsa bu onların suçu değil, bizim suçumuzdur”
    Sen Alonso ya 5 yıldır rekabetçi araç yaptım mıda böyle konuşuyorsun yapsaydın şu anda karsinda 7 kez dünya samp vardı Alonso gibi birini şamp yapamadınız kendinizden utanmalısınız..

  3. “Eğer kazanamazsa bu onların suçu değil, bizim suçumuzdur”

    Aklıma Ron Dennis’in 1988 sezonu öncesi tanıtımda şu sözleri geldi: “Dünyanın en iyi ve en profesyonel iki pilotuna sahip olduğumuza inanıyoruz ve önümüzdeki sezon düzenli olarak yarış galibiyetleri alamazsak tabi ki bunun için pilotlarımızı suçlamayacağız.”

  4. Bir başka olay da şu ki eğer vettel alonsoyla takım arkadaşı olsaydı intiharın eşiğine gelirdi… ŞAnslı ki kimi raikkonenin artık bitiş dönemine denk geldi bence bu kariyeri için büyük bi şanstır… Eğer alonsoyla takım arkadaşı olsaydı 4 kez şampiyon büyük bir hezimet yaşayacaktı… Alonsonun yenilmesi çok güç bir pilot olduğunun herhalde herkes farkındadır… en iyi olmayan araçla neler yaptığını da gördük hep birlikte… Ben alonsonun destekçisi falan değilim hiç te sevdiğim bir pilot değildir ama bence pistin en iyi 3 pilotu arasındadır ve vettel bu 3 lüde değil maalesef… eğer ferrari için herşe yolunda giderse vettel belki şans bulabilir ama bu zor gözüküyo

  5. Araç yavaş olduktan sonra vettel ne yapsın. İstediğin kadar sen inan…

  6. Ferrari şuanda yaklaşık tur başına 2sn yavaş.

    Gelecek sene Mercedes 1sn gelişsse

    Vettelinde şampiyon olmak için min 1sn hızlı araca ihtiyaç var

    Ferrari 4sn gelişmeli

    İmkansız….

  7. Ferrari’nin başarısı sadece Schumacher ile gelmedi. Schumacher takıma gelirken Brawn ve Bryne’ı da beraberinde getirdi. Formula 1 de bir takım oyunu ve tek başına iyi bir pilot alarak başarıyı elde edemezsiniz.

    Ferrari bunu anlayamadı, Alonso ile ikinci bir Schumi dönemi yaşamaya çalıştı. Şimdi bu sonuçlardan ders çıkarılması gerek.

    1. biatore nerede o niye gelmedi benettonda onun payıda vardı 96 99 yıllarında schumacherin yerinde hangi pilot olursa olsun ilk ona giremezdi schumacher eksra cebinden yarım saniye çıkaran adamdır … biri schumacher dediği zaman millet neden kılf bulmaya çalışıyor … ferrari niye senna değilde schumacheri seçmiş hiç düşünen varmı acaba senna efsane diyiyorsunuzya onun için sordum

      1. Tabi sen Senna’nin 94te oldugunu bilmezsin.Suminin ne zaman Ferrariye gectigini biliyon mu?

        1. ferrari 91 yılında yokmuydu senna,da schumacher,de vardı ferrari kimi istedi 91 yılında senna,yımı schumiyimi

      2. Ancak sizden bunun gibi bir yorum beklenirdi zaten.

      3. ferrari niye senna değilde schumacheri seçmiş hiç düşünen varmı

        😀

        aslında burda demeye çalıştığı “senna’nın ölüsü bile schumi’den iyi, o halde neden ferrari senna’yı seçmedi” yoksa senna’nın 96’dan 2 sene önce vefat ettiğini biliyordur sanırım. pek emin değilim ama, biliyor musun f1ci?

        hepsini geçtim, bir insanın ne derece kültürlü olduğu yazısından, türkçesinden bile anlaşılıyor. hiç yanılmadım şimdiye kadar.

        1. önce benim ne dediğmi anla ferrari isteseydi schumini yerinde senna olurdu 90 91 89 92 93 senin senin aklın bu kadar

          1. Senna seçilmez, seçer. Büyük pilotlarin hepsi böyledir.

            1. hıımm williams ferrariden büyük yada mclaren .. ona şöyle diyelim senna korkusundan gidemedi desek prost nasıl gitti ferrariye ferrari isteyecekte senna veya başkası gitmeyecek

              1. Ferrari’nin her istediği olacak diye bir sey mi var? Prost’un yasadigini yaşamak istememiştir belki? Yani saglam bir ekibi olmadigi sürece neden şampiyon McLaren’den neden domuz Ferrari’ye binsin?

                Bu arada Senna’nin kötü araçla bir şey yapamadigina inaniyorsaniz 1984 Monaco’yu izleyin. Hatta 1993 İnterlagos’u da izleyin. Sacma bir sekilde elestirdiginiz pilotun kazanmak için katlandigi eziyeti de görmüş olursunuz.

      4. Senna varken Schumacher nal toplamıştır.Üstelik o sene sıralama sonuçlarına bakarsanız Senna’nın daha iyi pilot olduğunu görürsünüz.Bunu Senna ölene kadar geçen sürede söylüyorum.Schumacher kötü pilot demedim dikkatinizi çekeyim.Sonra tuhaf yorumlar gelmesin.

        1. istersen 94 yılının ilk iki yarışına bak kim nerde kim kazanmış sennamı schumimi

          1. İlk iki yarışta Senna’nın arabasında arıza çıkmıştır ya da çeşitli bir nedenden dolayı yarış dışı kalmıştır.Bu bir şeyi değiştirmez.

            1. güzel cevap ne diyim

              1. Cevabı beğenmediysen yani ironi yapıyorsan sıralamadaki başarı oranına bakabilirsin.Şuan bile Rai fanlar 20 yarış geçmesine rağmen araca alışamadı ya da sorun var diyorsalar Senna için bunları söylememiz bahane bile sayılmaz.

      5. Benim mesajımı Schumacher’i kötülemek olarak algıladıysan yazık sana.

        1. yorumu ona göre yapın o zaman .. ekipmi kullanıyo aracı .. araca ekstra güç katan pilotur arkadaşım

          1. Evet. Ekip kullanıyor. Bunu anlamadıysan yeterince F1 izlememişsin demektir.

            1. 96 99 yıllarında bu ekip yokmuydu vardı bu araç uçuyormuydu yok o aracı ilk üç dışında hiç kalmamış 98 yılında o yavaş tosbağa ferrariyle 2.nci oldu son iki yarışta kaybetti 99 yılında ayağı kırılana kadar liderdi … kısacası o traktörü potaya sokan shumi.dir arkadaşım 96 97 98 99 sen anladın beni

              1. 96 99 yıllarında bu ekip yokmuydu

                Aynı mantıkla 96 99 arasında aracı kullanan Schumi değil miydi?

                Başarıyı elde etmek bir anda olan bir şey değil. Ekip kurulduktan yıllar sonra geliyor zaferler. Newey RedBull’a geldikten yıllar sonra takım sporu domine etti. Brawn ve Schumi Mercedes’te yeniden birleştikten yıllar sonra bu dominant araç elde edildi. Formula 1’de zirveye bir anda çıkılmaz.

                Ferrari de aynı şekilde. 99’dan sonra araç bir anda uçtu sanıyorsan sen yarışları izlememişsin demektir. Araç her sene yavaş yavaş gelişiyordu.

  8. Bu işler öyle bu adam edemez o adam edemezle olmuyor. Adam gibi ekibi kurarsan sonuçlarını da alırsın.Ferrari alonsonun olduğu dönemde kuralları iyi okuyamadı ve sonucunda da başarısız oldu.
    Şimdi Ferrari yeni bir yapılanma sürecine girdi.Önce lobi olarak güçlenmeye başladıklarını düşünüyorum teknik olarak da düzgün isimler seçilirse başarı kaçınılmaz olur.
    Vettel in kazanmak için 1 -2 sn yavaş bir araçla kazandığını kimse söylemez.İşlerine gelmez çünkü.Yağmur çamur vs bi ton bahane sıralarlar.:D
    Ben Vettel ve Ferrari birlikteliğinin başarılı olacağına inanıyorum.

  9. “Eğer kazanamazsa bu onların suçu değil, bizim suçumuzdur” Bu cümleyi çok sevdim ki bu her takım için geçerlidir bir pilot kazanamıyorsa bariz bir hatası yoksa bu takımın suçudur çünkü eteri derecede altına hızlı bir araba verememiştir takım.

    Objektif olalım her pilot iyi bir araba ile kazanmıştır ve bu böylede olacaktır kazanmaktan kastim 1-2 yarış kazanmak değil şampiyon olmak.

    Lewis McLaren Mercedes Mp4-24 ile değil Mercedes W05 ile kazanıp dünya şampiyonu olmuştur.

    Alonso Rs29 ile değil RS 25-26 ile şampiyon olmuştur.

    Kimi Raikkonen F60 ile değil F2007 ile şampiyon olmuştur.

    Vettel STR2B ile değil Rb6 ile şampiyon olmuştur.

    Bu böyledir kısacası kimse kendinden 0.8-0.9 saniye yada 1 saniye hızlı araca karşı koyarak şampiyon olmamıştır.

  10. ferrari gazı veriyo vettele ama elinde patlamasa bari.Alonso son birkaç sene ferrariyi sırtladı ama vettelin sırtlayacağı ne malum?

  11. Sezonun ilk yarışı rüya bitecek ve bir bardak soğuk su yemiş gibi uyanacaklar. vettel’in kazanabilmek için en az yarım saniye hızlı araca ihtiyacı olduğu unutuldu sanırım. Alonso’nun 5 yıldır adam edemedigi Ferraride vettel hiçbirşey yapamaz.

    1. Vettel, zamananinda Alonso nun korkup ta gitmedigi takimla 4 kez ust uste sampiyon oldu.Alonso ilk geldiginde ferrari ye farkli konususyordunuz. bilmek kac saniye yavas aracla bile sampiyon olur felan.Alonso nuz madem okadar ustun olaydi ya sampiyon su gecen bes yil icinde.Baydiniz arik bu tur sacma yorumlarinizdan.Bak rosberg bile sampiyon olcaki nerdeyse ( bu rosberge kotu pilot dedigim anlamina gelmez).Tamam alonso iyi pilot lafimiz yok ta siktiniz artik bu tarz yorumlardan.

  12. Simdi 3 sene yapilansalar vettel 30 olur eğer sabrederse bir yada daha fazla sampiyonluk alabilir.

  13. “Eğer o kazanamazsa bu onların suçu değil, bizim suçumuzdur”

    Bunu Ferrari çatısı altında söylebilecek tek kişi sanırım kendısı, bunu soyleyebilecek başka birisi ozon tabakasına doğru coktan yol almıştı 😉

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    ccc Sebastiano Vetteli ccc

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir