FIA'dan Geri Adım – Anlaşma Taslağı Gönderildi!

yazar:

kategori:

FIA başanı Max Mosley takımların kural paketini gelecek yıl için kabul etmek istiyor, autosport edindiği bilgiye göre yönetim kurulu son bir hamlesiyle 2010 şampiyonasına girişler hakkındaki uzak kalmayı durdurdu.

Formula 1 Takımlar Birliği’nin (FOTA) sekiz üyesi cuma gününe kadar kayıt işlemlerini askıya almıştı ve her iki taraf arasındaki anlaşma yolu bulma ve varma konusundaki çabalar artmıştı. Günün sonunda motorsporları yönetim kurulu ve FOTA arasındaki ek mektupta Mosley, takımların imzalamasını istediği koşulları ileri bir tarihe erteleme konusunda söz veriyor ve iki grup arasındaki tartışmalarda toplu ayrılıkların olması endişesine rağmen Mosley spordaki yönetim sorusu üzerinde bazı hareketler yapmak istediği konusunda FOTA’yı bilgilendirdi.

Ayrıca Mosley takımlara FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nde görüşmeye hazır olduğunu ve bununla birlikte 2010 Sportif Kurallar’a ait tartışmalı Ek 5’i çıkardığını söyledi.

Mosley ayrıca 2010 için bazı teknik yönetmelikleri değştirmek istediğini de söyledi. Eğer takımlar kabul ederse, 2009’da olduğu gibi hareketli kanat kuralları korunacak, dört çeker araçlara izin verilmeyecek, lastik battaniyeleri kullanılmaya devam edecek ve bu yıl olduğu gibi motor kuralları korunacak – müşteri Cosworth ünitelerinin sınırsız şekilde kullanılması da bekleniyor. Ayrıca vites kutusu kuralları tıpkı 2009 yılında olduğu gibi kalacak ve test sınırlı olacak.

Mosley bütün bu kuralların yanında gelecek yıl için 100 milyon euroluk bütçe sınırı getirmek, bir sonraki yıl bu rakamı 45 milyon euroya çekilmesini istediğini açık bir şekilde dile getirdi. Bu kurallar Monaco’daki takımlar toplantısı takiben FOTA başkanı Luca di Montezemolo’ya gönderildi.

Taslak planlarında ayrıca bütçe sınırlamasının ‘saygın bir denetçi tarafından rapor edilerek’ denetlenmesi detayına da değinildi. Mosley ayrıca bütçe sınırı kuralının ihlalinin pist üzerinde zorlayıcı bir yaptırımı olmayacağını fakat onun yerine ‘finansal ön anlaşmalı formül’ kullanılacağı doğruladı.

FOTA’nın koşulları kabul edip etmemek ve imzalamak konusunda karar vermesi için, ya da kararı bir şekilde durup gridden çekilme riskinin başlaması için 48 saati bulunuyor.


Yorumlar

  1. Tamam zaten ben de para değil mühendislik önemli dedim aksine sen parayla her şeyi yapabilirsin ama insan gücüyle yapamazsın dedin =) Örneklerini de verdim her şeyin para olmadığını takım olmanın ne demek olduğunu, neden mühendislere ihtiyaç olduğunu. Önünü kesmek konusunda hak veriyorum, 'heyecan gelsin' kisvesi altında önceki takımları durdurmaktı birincil amaç ve onu da başardılar ama sorarım ilk yedi yarışın altısını tek bir pilot kazandı ve şampiyonluğu kesin. Bu mu heyecan, FIA'nın heyecan anlayışı Ferrari, McLaren ve Renault'un önünü kesip diğer farklı takımların yarış kazanmasını sağlamak mı!! Kuruluşundan bu yana bu sporda olan Ferrari ve bir o kadar köklü McLaren nal toplarken Brawn ortalığı silip süpürüyor, Mosley heyecandan dört köşedir herhalde! 2002 ve 2004 yılından ne farkı var sadece renk: beyaz.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sertuğ iyi guzel anlatmısın parayla her sey olmaz dıyorsun kuralları ne olarak koyuyor o zaman yonetim solermisin bir an olsun ferrarinin mclarenin önünü nasıl keseriz diye dusunuyolar sporun gelecegi tehlikede kriz var dıye yapıyolar anladık tamam da biraz da olsun heyecnaı artırmak ıcın de yapıyolar sen butce sınırı kopyma kurallar olmasın o zaman gör ben sana onu demek istedim schmacherın sampıyonluk aldıgı donemlerde kurallar vardı ama bu kadar auro dinamik kurallar ve test yasagı aracı en hızlı hale getirmek ıcın en buyuk faktordu sen bunları alırsan ferrarinin elinden adam nasıl gelistirsin aracını ben bundan bahsediyorum mc laren de de aynı sorun var ama brawn gp bu kuralların olacagini 15 ay oncesınden bılıyordu ama ferrari nerdeydi o zaman o sezonla mesguldu bu basarının sırrı burdan gelıyor Insna para ilişkisi konusunda benım demek istedigim bu Sen Kural Koyarsan Ustune Butce sınırlaması Test yasagi sen 400 km basan aracı cekıosun 250 km e olacak işmi bu sonra gel sen ferrariden mc larenden basarı bekle sanmam basarılı olsunlar Brawn gp bunun ıcın 1 ayda aracı cıkartıp basarılı oldu sanıyosunuz oysakı alakası yok adamalr sır gibi sakladılar
    o araclar kac kere test yaptılar her piste gore ayar cektiler simdide meyvesini alıyolar yoksa 1 ayda nasıl bu kadar rekabetci olurlar Her şeyi gizledi ferrarideki gibi Gizlendi Ve bombasını patlattı ama diğer takımların haberi yok bunlardan Brawn gp Hondayı aldı takımı aldı parasini sonuna kadar harcadı sponsoru bile yokdu takımın hepsini kendisi ustlendı para değil Akıl tecrube konusdu Schmacher ferrariye neden gelmyıor bir sor bakalım kendısıne ben sana cvp vereyim Kendisi gelirse Gerilerde kalırım dıye karakterini Arkalara atmakdan KORK dugu ıcin İTALYADAKİ de sport gazetesine yapmısadı bole bir acıklama Bu Sporun Başında Para değil Muhendislerin Başarısı onemli schumacher de pilotluk ruhu var Takım patronu olursa ROSS brawn gibi olmalı

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aynen Sertuğ sadece Todt kalsaydı bile Ferrari şu anki durumundan daha iyi bir yerlerdeydi belkide. 2008 pilotlar şampiyonluğuda kazanılabilirdi.

  4. Jordan miniminnacık bütçesiyle 1999 yılında uçan bir araç yaptı tabi kullanan Damon Hill ve Fretzen di onu da belirtmekte yarar var. O 1999 aracı bana hala çok güzel gelir, burnundaki yılan deseni falan. F1de öyle takımlar olmalı. Toyota gibi daha yeni başarılara ulaşmış (yarış kazanamamış ama) aşırı yüksek bütçeli ama iş yapamayan (kendilerini geçtiler ama) takımlara değil.

  5. Adam başka ne yapsın diyorsunuz da Mosley'in bir şey yaptığı yokki! Şimdi bu öneri teklifinde ne gibi bir değişiklik var zaten konuşulan konulardı, sadece yanına lastik battaniyelerini eklemiş, motor ve vites kutusu kuralı korunacak demiş o kadar. Takmların derdi bütçe sınırlaması battaniyeler değil ki, ama ilk yıl için bütçe sınırı tavanını yüksek tutarak göz boyamaya çalışmış hepsi bu hala anlaşma sağlandı gözüyle bakamayız. Parayla her şey yapılır konusunda Sinan'a katılıyorum Toyota zamanında Ferrari ve McLaren daha fazla harcama yaptığı dönemler oldu, devamında en çok para harcayan ilk üç takımdan birisiydi ve ortada hala somut bir başarı yok. Renault örneği de çok doğru, 2005,2006 sezon bütçeleri çok yüksek değildi ve şampiyon oldular, demek ki her şey para demek değilmiş. Bir de insan gücüne örnek verelim, Ferrari geçen yıl ve bu yıl yine en fazla harcama yapan takımların başında geliyor ve efsane kadro Schumacher-Todt-Brawn-Byrne ayrıldıktan sonra Ferrari tökezledi bu açık ve net, özellikle son halka Todt da gidince sudan çıkmış balığa döndü. Toyota'nın en fazla harcama yaptığı dönemde Ferrari bu isimlerle şampiyon oldu. Para-insan dengesi her zaman doğru orantılı değil.

  6. maliyet kuralı krizden dolayı konulmak isteniyor, ferrari veya mclarenin önünü kesmek için değil.
    ayrıca bu sporun özelliği belli limitlerde geliştirme yaparak hemen herkesin yakın yarışmasını sağlayarak güçlü olanı belirlemek, zaten bu durum için şu anki kurallar düzenlenmiş durumda ve işletiliyor. motorların dondurulması kuralına bir nebze karşı çıksak da mantıklı gerekçesi olduğundan hak verdik, yakın mücadele olsun dediler, zaten taraflarların istedikleri bu olduğundan aerodinamik kurallar getirildi buna da hak verdik.
    ama bütçe kısıtlamasına katiyen karşıyım. bu spor mühendislik açıdan geliştirme sporu ve gelişimin zirvesi. geliştirme için maliyetin önünü keserseniz bu sporun özelliğini yok edersiniz.
    eğer sadece maliyetle olsaydı toyota her sene şampiyon olurdu ve zaferler kazanırdı. şu anda en fazla maliyeti olan 2. takım toyota dır.
    bu iş maliyetle olacak iş değil. mühendislik geliştirme için harcanan para ve alınan sonuç her zaman doğru orantılı değil.
    en fazla harcama yapan yine şampiyon olsaydı, 2005-2006 yıllarında renault üst sıradaki yüksek maliyetli takımların arasında yer alırdı. ama onlar güzel bir mühendislik çalışmayla ve tepedeki en yüksek maliyetli takımlara nazaran çok iyi sonuçlar aldılar.
    bırakın isteyen istediği kadar harcama yapsın.
    bu spor arge mühendislik, fizik kurallarının birebir uygulandığı spordur.
    "en yüksek maliyet"="en iyisi" değildir.

  7. hiç begenmedim acıkçası mosleyin yeni anlaşma taslagını ufak 2 degişiklik yapmış tmm ne anladımki seneye yine bu konular konusulacak.Fotanın kararını beklemek lazım.

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sinan kardes aptal yerıne koydu dıorsun adam ne yapsın baska solesene herkesın ıstedığıne goremi yonetilcek bu f1 bazı kurallar olucak kurallar olmasa ferrari alır basını gider 10 sene hiç yenılmez bir takım olurlar ama kurallar konulunca onünü kesiyolar muhendislık onemli başarı onemli parayla her şeyi yaparsın ama Insan gucuyle yapamassın Bu yuzden kurallar sporu daha rekabetci yere getiriyor motor kuralları olmasa ferrarinin neler yapacagini herkes nerden baksan bılıyodur fota bu karara evet der bence 2011 de gorusmeler surer detayları takıp edicez

  9. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    BU HABERE İÇİLİR PARTY DUZENLIYORUM ADRES TAKSIM F1TEAM CAFE herkesi beklerim mosley yola geldi sonunda bu habere sevilmezmi işte 2010 f1 yok dıordum ama 100 m euro bizi simdilik kurtarır maksat fotanın cvp ne olacak merak konusu umarım bir yol bulunur FERRARI 2010 LA ALONSO LA SAMPIYONLUGA GIDICEK BUNU HERKES BILSIN . _o_O

  10. anlaşma çözüm gibi sunulmuş olsa da kısıtlayıcı kurallar ihtiva ediyor. bütçe sınırı ve diğer kısıtlamalar olduğundan bunu fota'nın kabul edeceğini pek düşünmüyorum. takımların aptallık yapıp bunu kabul edeceklerini düşünmüyorum. bekleyip görelim gelişmeler ne olacak, takımların alacağı kararı merakla bekliyorum.

    mosley hepten aptal yerine koymaya niyetli f1 takımlarını.

  11. bu sene 100u kabul eden seneye 45i kabul etmis olucak ama bunu kabul etmezler belki fotayı ikiye bölmek istediler bu ikinci teklifle..

  12. yaw oh be dicek bişi yokki elle tutulur bi tarafı yok bu açiklamanın anlaşma falan yok max montezemeloyu sazan sandı heralde max herzamanki gibi ikili oynuyor yediremez bnce

  13. padokman'e katılıyorum, sonuçta herhangi bir değişiklik yok birazcık süsleyip FOTA'nın önüne sunmuşlar. FOTA'nın bundan daha mantıklı teklif sunduğunu düşünüyorum, yai lastik battaniylerinin kullanıp kullanılmaması şu an çok enterese eden bir durum değil, sadece laf kalabalığı yapıp yine arada 2011 için bütçe sınırlamasını getirmiş. FOTA bütçe sınırlamasına tamamen karşı hu haldeki bir öneriyi ne derecede bul ederler bilmiyorum. Ben hla anlaşma sağlandığını düşünmüyorum. Mosley iyimser yaklaşıp, geri adım atmış gibi görünmeye çalışmış ama başarılı olduğunu söyleyemem. Bütçe sınırı olduğu sürece FOTA'nın tepkisi sert olacaktır. Aslında amaç Mosley'in emenliğine son vermek, iş tamamen iktidar savaşına dönüştü, sezonun yarısına yaklaşıyoruz ve hala spekülasyonlar sürüyor. Umarım cuma günü kesin bir karar çıkar da biz de rahat ederiz. Son üç senedir spor şu ya da bu şekilde ciddi yaralar aldı ve pist üzerindeki mücadeleleri gölgeledi. Artık ak kara neyse belli olsun.

  14. Fota nın kabul edeceğini sanmıyorum,gönderilen mektupta sorunlara çözüm bulunmamış sadece bir sene ötelenmiş…bunun yanında göz boyamak için lastik battaniyesi falan gibi abidik gubidik şeyler eklenmiş..

    Zaten asıl sorun parada değil yönetimde…

  15. Motor kuralları bu seneki gibi olmamalı.Ne güzel geliştirilmesine izin verilecekti.

  16. mert merter avatarı

    o kadar sevinmeyin FIA pist üstünde bu takimlardan intikamini alir eskiden bunun örneklerini gördük FIA dan veya baskanin dan kurtulmak lazim acilen

  17. Olması gereken oldu. 2 taraf da uzlaştı. Geri adımlar atıldı. Bütçe sınırının biraz daha üste çıkarılması ama yine de korunması güzel bir karar. Çünkü FOTA da maliyeti düşürmek lazım diyordu.

    Böyle giderse biraz daha fazla takımlı, çekişmeli, geçişli bir F1 izleyebiliriz. Orta ve orta alt sıradaki takımlara dikkat etmek gerek. Oradaki mücadele sert geçeceğe benziyor.

  18. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    sonunda mosley de yola geldı budemek oluyorkı bır sene daha formula 1 cıyız ama 2011 ne olur bunu kımse bılemez suanda ………..

  19. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    tüh anlaşılan kurtulamayacaz bunlardan

  20. yuppiiii…nihayet yaaa baktı iş ciddi napsın mecburen kabul etti.hadi herkese hayırli olsun.

  21. kaan kaanhan avatarı

    "Mosley bütün bu kuralların yanında gelecek yıl için 100 milyon euroluk bütçe sınırı getirmek, bir sonraki yıl bu rakamı 45 milyon euroya çekilmesini istediğini açık bir şekilde dile getirdi." Mercedes in ara formulü değilmiydi bu.

  22. 100 Milyon bakalım kurtaracak mı ? montenin cevabını beklemeliyiz.

  23. Hadi Hayırlısı Anlamadım Yakıt İkmali Olacakmı?

  24. Bakalım ardından ne çıkacak…

  25. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    hele şükür…

  26. Ahmet  Keleş avatarı

    oh be sonunda..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir