Williams Yeni Jenerasyon İçin Oluşturulan Çalışma Grubunu Yönetecek

yazar:

kategori:

Formula 1, gelecek nesillerin spora kazandırılması için yeni bir çalışma grubu oluşturdu ve bu grubun başında Claire Williams yer alıyor.

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada sporun gençlere ihtiyaç duymadığını söyleyerek büyük bir rahatsızlık uyandırmıştı.

O açıklamalardan sonra Ecclestone’nin yakın arkadaşlarından Christian Horner bile rahatsızlığını dile getirmişti. Horner “84 yaşındaysanız 70 yaş bile hala oldukça gençtir.” demişti.

Ecclestone ise gençlere karşı bir açıklama yaptığı iddialarını kabul etmedi. Ecclestone “Ben 6 ya da 7 yaşında kaç çocuğun Rolex saat takacağını bilmediğimi söylemiştim.” dedi.

Ecclestone hala büyük ölçüde televizyon gelirlerine güvenerek sosyal medyayı görmezden geliyor. Ancak Almanya’da televizyon izlenme oranlarında büyük düşüş olduğu ve geleneksel olarak yayınlanan bir çok Formula 1 programının artık yayınlanmadığı söyleniyor.

Sponsors dergisine konuşan Toto Wolff “Artık pazar günü öğleden sonraları geleneksel olarak saatlerce televizyon izleme alışkanlığı yok.”

“İnsanlar artık istedikleri zaman istedikleri yerde ürünlerini kullanmak istiyorlar.”

“Formula 1 gibi bir sporda geleneksel televizyondan 600 milyon gelir elde ediyorsanız yayıncılara bir anda her şeyin Youtube’dan ücretsiz yayınlayacağınızı söyleyemezsiniz.” dedi.

Totalrace ise Formula 1’in bu konunun gelişimi için yeni bir grup oluşturduğunu ve önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda önerilerin masaya yatırılacağını söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir