Resmi: Çifte Puan ve Güvenlik Aracından Sonra Gridden Start Kaldırıldı!

Katar’da gerçekleştirilen Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında, 2015 Formula 1 sezonunda çifte puan sisteminin ve güvenlik aracından sonra gridden start kurallarının kaldırılması yönünde karar çıktı.

Geçen hafta Cenevre’de gerçekleştirilen F1 Komisyonu ve Strateji Grubu toplantısında bu kararlar alınmıştı ancak değişikliğin yürürlüğe girmesi için Dünya Motor Sporları Konseyi’nin onayı gerekiyordu.

Bernie Ecclestone’nun öncülüğünde bu sene spora dahil edilen çifte puan sistemi sayesinde son yarışta sürücülere normalde kazanacaklarının iki katı puan verilmişti. Bu kural büyük ölçüde istenmedi ve sene sonunda kuralın kaldırılması konusunda hemfikir olundu.

Gelecek sene güvenlik aracından sonra gridden tekrar start olması konusu kurallar kitabına girmişti. Ancak bu kural da henüz hiç devreye girmeden kaldırılmış oldu.

Bu iki kural kaldırılırken sanal güvenlik aracı kuralı 2015’te devreye girmesi konusunda devreye sokuldu. Bu kapsamda sürücüler sarı bayraklar altında telsizden kendilerine söylenen hız limitini takip etmek zorunda olacaklar. Böylece güvenlik aracı girmeden sürücüler güvenlik aracı varmış gibi yavaşlayacaklar ve daha güvenli bir ortam olacak.


Yorumlar

“Resmi: Çifte Puan ve Güvenlik Aracından Sonra Gridden Start Kaldırıldı!” için 7 yanıt

  1. Bence DSR’yi kaldıralım, yakıt ikmali geri gelsin ve sınırlama olmasın. Olmuşken motorlar da V8 olsun. O zaman F1 seyredilebilir kıvama yaklaşır.

    1. Bu araçlar eskiye göre çok az benzin kullanıyorlar. yalan olmasın 100 litre benzinle 25-30 civarı tur atardın, şimdi 100 litre ile bütün yarışı bitiriyorlar.

      Benzin ikmalinin geri gelmesi için bay E nin bu saçma fikirden vazgeçmesi gerekiyor. eskisi gibi çok benzin tüketen araçlar gelirse benzin ikmali zorunlu olur. ama şimdiki gibi 100 litreyle yarış tamamlanıyorsa benzin almak için pite girmek zaman kaybı olur.

      Motorların da V8 veya V6 olması önemli değil bence. mercedes farkı azalsın (rekabet gelsin). sesler de düzelirse çok güzel olur.

      Formula 1 i güzel yapan ses – görsellik – rekabet. ses yok, görsellik eh işte, rekabet de geçen sene hiç yoktu mercedesler fark attı. bunlar düzelirse gerisi önemli olmaz diye düşünüyorum

  2. Çifte puan son yarış için değil de, Spa, Monako, Monza gibi üç pistte olsaydı daha güzel olurdu sanki. Veya sezonun ilk ve son yarışlarıyla birlikte Monako’da da olsa.

    El atmışken DRS te kalksa veya savunma amaçlı bir saniye öndeyken öndeki de kullanabilse güzel olurdu.

    1. Hem de öndeki hem arkadaki DRS kullandıktan sonra DRSnin ne anlamı var ki ?

      1. Sadece arkadakinin kullanması da tamamen haksızlık. Resmen kendi elinle şike yapıyorsun. Belki bu biraz değişik olur.

        1. Haklısın ancak olay zaten şikeyle karışık bi kural. Yani DRS sistemi geçişler artsın diye getirildi.
          Amaç neydi ? Arkadan gelen araç düzlükte daha hızlı giderse öndekine göre, geçmesi kolaylaşırdı. Şimdi iki araca birden DRS verirsek ikisi de aynı boost’u alacak arka kanattaki drag etkisinden dolayı e bu sefer iki araçta da DRS açık olacağına iki araçta da DRS olmasın, aynı şey zaten. DRSnin doğasına aykırı önde giden araçta da arkadan gelen araçta da açık olacak olması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir