Resmi: Formula 1’e Yaş Sınırlaması Getirildi!

yazar:

kategori:

Katar’da gerçekleştirilen Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında, 2016 yılından itibaren süper lisans alma yaşının 18’e çıkartılmasına karar verildi.

Max Verstapen gelecek sezon henüz 17 yaşında Formula 1’de yarışacak ve tarihin en genç F1 pilotu olacak. Bu durum birçok kişi tarafından eleştirilmiş ve F1’de bu yaştaki pilotların yarıştırılmasına izin verilmemesi gerektiği ifade edilmişti.

Bugün Dünya Motor Sporları Konseyi toplantıdında 2016 yılından itibaren süper lisans alma yaşının 18 olmasına karar verildi.

Pilotlar süper lisans alabilmek için en az ik sene genç kategorilerde yarışmak zorunda olacak.

Bu durumda gelecek sezon 17 yaşında F1’de yarışacak olan Verstappen F1 tarihinin en genç pilotu olmaya devam edecek.


Yorumlar

“Resmi: Formula 1’e Yaş Sınırlaması Getirildi!” için 15 yanıt

  1. Geç bile kalındı 17 nedir ya ? eğitimini tamamlasın alt serileri sırayla atlasın sonucta her bırını tecrube etmesı gereklı, kartıng yapmıyor sonucta, dunyanın en hızlı motorsporlarında yarısacak kendısınınde baskalarınında hayatı tehlıkesı söz konusu, avrupada bazı ulkelerde 16 bazılarında 18 yas altına ehlıyet yok, 17 yasındakı bırısı f1 de yarısacak hıc mantıklı degıl, buradakı sorun yetenek degıl, tecrube tecrube…

  2. Şimdi bu çocuk podyuma çıkarsa şampanya da içemez daha reşit değil 🙂
    Bu şarkı da tüm Formula 1 severlere gelsin. 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=EVr__5Addjw

    1. Şarkı neysede klipteki o kızların halleri ne öyle 🙂 lastik değiştiriyolar aracla ilgileniyolar.çok fazla abartmışlar.Yarışları hiç izlemeyen biri sırf kızlar var diye yarışları izlemeye kalksa büyük hayal kırıklıgı yaşayacak 🙂

  3. Sadece konulmuş olması ıcın yapılmış bır kural…Vergne yaktınız be Marko ve dalkavukları…

  4. Bunun yerine Resmi : F1 de paralı pilot yarıştırmak yasak diye bir haber duymak isterdim açıkcası…

  5. F1’e girebilmede yaştan öte son iki senede F1’in bir altı düzeydeki single seater araçlarda şampiyonluk, ikincilik veya üçüncülük yaşanmış olması istenmeli. Bu seriler de GP2 ve FR 3.5. Ayrıca bu alt serilerde şampiyonluğun seriye girdiğinden en fazla ikinci sezonunda gelmiş olması gerekir. Önündeki herkes şampiyon olup ayrıldıktan sonra Palmer de şampiyon olur, Valsecchi de.

    1. Jeton şimdi düştü. F1’i yönetmeye de yaş sınırlaması getirilse ya? 84 çok fazla değil mi?

  6. bu çocuk çok acemice kazalar yapıyor pimi çekilmiş bomba gibi 18 yaşında yarışması daha iyi olur bu kuralı neden yeni sene için almadınız ki hem bu çocuk için hemde f1 deki pilotlar için daha sağlıklı olur …. ha birde daha tecrübeli ve daha iyi pilot olduğunu düşündüğüm vergne yarışabilirdi 2015 için bu karar alınsaydı … bu çocuk için birileri torpil yapıyor ama kim var birileri arkasında …

    1. Bu cocugun arkasında kım olabılır ; dünyada en sevmediğim adam var…

  7. World Game Champ. diye bir şey vardır. Kısaca; dünya çapında yapılan bir çeşit oyun turnuvasıdır. O sene dünyada en popüler bilgisayar oyunu hangisi ise bu oyun üzerinden her ülkenin milli takımları birbirleri ile karşılaşır. Aslında çok popüler bir turnuvadır ancak bizde pek bilinmez. Neyse, bu takımlarda ki milli oyuncuların yaş ortalamalı 15’dir ! Bunu anlatmamın sebebi şu; fizyolojik olarak bir insanın algı ve tepki kapasitesi (refleks yeteneği) 16 yaşından itibaren her sene düşmeye başlar. Vücut anatomik olarak gelişmeye devam eder ancak refleksler tam tersine geriler. (Aslında hücre ölümü olmamasına karşın refleks kaybediyor oluşumuz tam bir muammadır ancak bu konuyu daha uzatmayayım) Şimdi genel resme bakacak olursak 17 yaşında bir pilot çok ama çok başarılı olabilir. “Ama tecrübesizdir ve gridde sorunlar yaratabilir” dediğinizi duyar gibiyim. Size cevabım çok net olur; Maldonado ! (başka bir söze sanırım gerek yok) Burada ki ana sorun; bu gençlerin pilot olmak için okulu ve eğitim hayatlarını bırakmalarıdır. Bu da sporun tüm branşlardaki genel sorunudur. Bakınız; jimnastik veya snooker… Kısacası yaş limitinin yükseltilmesi eğitim sorununu çözmediği sürece benim için çok anlamsız. Siz 18 yaş sınırı ile 2 yıllık genç kategori zorunluluğunu aynı anda getirirseniz bu çocuklar için değişen hiç bir şey olmaz ki ! Yanlış, daha doğrusu anlamsız bir karar olmuş.

    1. Çözümü de söyleyeyim; NCAA tarzı (Amerikan Kolej Basketbol Ligi) bir sistem geliştirilirse sorun kısmen çözülmüş olur…

  8. Ne şimdi bu 2016 da resmi olsa ne olur şu çocuğun hevesi kaçmasın diye mi 2015 te koyamadınız bu kuralı saçmalık ne beyinsiz heriflersiniz eğer bu kuralı koyuyorsan verstappenin seneye piste çıkmasına müsade etmeyeceksin ki bir anlamı olsun yoksa ha koymuşsun ha koymamışsın.
    Bu kuralı genç pilotların tecrübe kazanması tehlikeyi yönetebilmeyi öğrenmesi için koyuyorsan o zaman işe verstappenden başlayacaksınız yoksa 3 5 eleştiri aldık hatamızı düzeltelim ayağına yatmayın burada.
    Ama gelecekteki pilotlar için iyi oldu.

  9. O zaman futboldada yaş sınırı getirsinler.

  10. Verstappen’in rekoru cepte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir