FIA’nın Bianchi Raporu Açıklandı

yazar:

kategori: ,

FIA’nın raporuna göre Jules Bianchi Japonya GP’sindeki kontrolü kaybetmeyi önlemek için yeterince yavaşlamamış.

Bianchi çift sarı bayraklar altında ıslak pistten çıkarak kenardaki kurtarma aracına çarpmış ve beyin hasarı almıştı. Kazadan sonra bir panel düzenlendi ve aralarında Emerson Fittipaldi ve Ross Brawn’ın da olduğu 10 kişilik bir grup 396 sayfalık raporun özetini açıkladılar.

“Eğer sürücüler çift sarı bayrakların gerekliliklerine uyarlarsa ne yarışçılar, ne de pist görevlileri tehlike yaşamazlar.”

Bianchi’nin kurtarma aracına 126 km/saat hızla çarptığı açıklandı. Güvenlik aracının neden piste girmediği sorgulanmıştı ve panelde geçtiğimiz sekiz yılda 384 olayda aynı prosedürün işlendiği ve yapılanların doğru olduğu belirtildi.

“Bianchi’nin kaskı vincin altına çarparak girdi. Çarpmanın şiddeti ve doğası ciddi kafa yavaşlamasına ve açısal hızlanmaya neden oldu, yaralanmasının sebebi de bu. Kapalı kokpit çok işe yaramayabilirdi, çünkü 700 kg’luk bir aracın 6500 kg’luk bir vince saatte 126 km hızla çarpmasıyla çok büyük güçler ortaya çıkar.”

“Araçtaki kaza yapısı açıkça böylesi bir kazayı emebilmek için yetersiz. Böylesi bir şeye ulaşmaya çalışmak da hatadır, bir yarış aracı ve böylesi büyük ve ağır bir aracın çarpışmasından sonra hayatta kalabilmek imkansızdır. Bir aracın vince veya yanında çalışan görevlilere çarpmasını önlemek önemlidir.”

Bianchi halen Fransa’da ciddi kafa yaralanması ile tedavi altında bulunuyor.

 


Yorumlar

“FIA’nın Bianchi Raporu Açıklandı” için 5 yanıt

  1. Aracin altina girmesi engellenmeli.126 km F1 icin hic bir sey.

  2. Sarı bayrak altında yavaşlamamak. Cezası eskiden pitten geçmek idi. Artık 5 sn kaybetmek. İnsanlar unutmuştu alabilecekleri en büyük cezayı. Unutmuştular ödedikleri bedelin canları olabileceğini.

    Her zaman konuşuruz hakemlerin verdikleri cezaların ağır veya adaletsiz olduğunu. Ancak hayatın kestiği cezalar daha adaletli değil.

    Yapılabilecek tek şey kurallara uymak. Ne pahasına olursa olsun.

  3. Bu çok net bir şekilde önlenebilir bir kazaydı.

  4. Yarışı olay olmadan durdurabılırdı charlıe ona bakarsak da…

  5. Eğer sürücüler çift sarı bayrakların gerekliliklerine uyarlarsa ne yarışçılar, ne de pist görevlileri tehlike yaşamazlar.

    Taa o zaman söylemiştim. Çift sarı bayrak altında kaza yapıyorsanız muhtemelen o kurala uymamışsınız demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir