Karşınızda 1035 Beygir Ferrari FXX-K!

yazar:

kategori:

Ferrari’nin yeni pist canavarı Ferrari FXX-K Yas Marina’daki Ferrari etkinliğinde tanıtıldı. Ferrari’nin gelişim aracı konumunda olan FXX-K, İtalyan üreticinin ilk hibrid aracı LaFerrari üzerine kurulu ve ismindeki K KERS anlamına geliyor.

Herhangi bir homologasyon ve yarış kuralına göre sınırlanmamış araç tamamen teknik yenilikler içeriyor ve eşsiz bir sürüş deneyimi sağlamak için tasarlanmış.

Aracın 1035 beygirinin 847’si geleneksel V12 motorundan gelirken kalan 188 beygir de elektrik motorundan geliyor ve toplam tork 900 Nm’nin üzerine çıkıyor.

Araçta aktif ve pasif aerodinamik bileşenler de bulunuyor ve LaFerrari’ye göre farklı oldukları göze çarpıyor. Araç 200 km/saat hızda giderken 540 kg yere basma kuvveti üretebiliyor.

 


Yorumlar

“Karşınızda 1035 Beygir Ferrari FXX-K!” için 18 yanıt

  1. 🙂 Hayabusası ile pistte bunu yiyebileciğini iddia edecek yeni nesili görebiliyor gibiyim şimdiden 🙂

  2. Beautiful..

  3. 500 kg yere basma kuvveti :O lastik mi dayanır ona :))

  4. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    ferrari kalitesini konuşturmuş, amazing!

  5. Scuderia Ferrari yine yaptı yapacağını uzaktan çilesi bize düştü.
    F1’de ki ünite ile gelme ihtimali konuşuluyordu bir ara geçersizmiş demek ki yoğunluktan sport dünyasını pek takip edemiyorum duyurusu benim için erken bile geldi.
    Mevcut F1 aracıyla beraber yürüseler f1’in varlığını hissetmezsiniz bile. 🙂
    Bu sefer görünüm olarak çok daha farklı bir hale bürünmüş bu rengi ile P1 GTR’ye bakmam bile. Kokpiti özellikle önceki FXX’den çok daha güzel ve yarışçı olmuş.
    Onboard ve yürür videolarını acayip merak ediyorum.
    Aşağıda ki felan sorulara cevap vereyim dedim ama yorgunluk bastırdı kısa da yazamıyoruz malum.
    Arkadaşların başka soruları da varsa toparlayalım bu araçların düzeyi, yarış makinelerinden farkları vs felan topluca yazalım.
    Yine 1 adet kesin olarak Türk sahibine teslim edilecek.
    FXX, 599XX (F12XX ile güncellenecek), P1 GTR, Zonda R Evo, Lotus T125 çok çok özel makineler.

  6. Spoilerini sevdiğim..

  7. P1 e cevap verelim demişler de v12 nedir ya

  8. Formula 1 aracından daha hızlıdır.

  9. Muhteşem…

  10. Araç çok güzelde bir şey merak ettim 😀 yol aracı mı? yoksa yarış aracı mı? eğer yol aracıysa sağ aynayı ve yolcu koltuğunda oturacak arkadaşı görebiliyor muyuz? tabi oturmak derken lafın gelişi 😀 belki fuar da denk geliriz diyecem de Ferrari standları genelde davetiye ile alıyorlar 😀

    1. FXX’ler yol aracı değil. Dikkat edersen far ve sinyalleri yok. Tamamen pist makinası. Hayvanlık ve Ferrari’nin Ar-ge departmanına know-how ve finansman katkısı.

      1. Aynen şimdi söyleyince dikkatli inceledim peki bu araç yarışlara katılacak mı yoksa özel müşterilere satılıp sadece hafta sonu neşesi mi olacaklar? Çünkü dışı çok profesyonel bir yarış aracı gibi durmuyor daha çok yol aracına yarış aracı makyajı yapılmış gibi gözüküyor.

        1. yarışlara katılmayacak, hatta satın alanlara teslim bile edilmiyor. Tüm bakımlarını, pistlere lojistiğini vs. Ferrari hallediyor, satın alırsan gidip sürüyorsun, sonra geri veriyorsun, bildiğim kadarıyla böyle 🙂

          1. Eeeee bu nasıl sahıplık???Ferrarı senın sahıbın oluyor..

          2. Bende özel müşteri derken onu kast ettim zaten adamlara milyon dolar veriyorsun ama sadece istediğin zaman arıyorsun piste çağırıyorsun ve bir kaç tur atıp geri teslim ediyorsun benim o kadar param olsa istediğimde garajımdan alıp çıkamayacağım bir arabaya para vermem şahsen 😀 La Ferrari alırdım zaten La Ferrari bile fazlasıyla tatmin eder adamı 😀

  11. Hobaaa, bizimkiler arabaysa bu ne, bu arabaysa bizimkiler ne 🙂

    Muhtesem olmus cidden..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir